![]() |
![]() |
![]() |
Фасади (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 125126127128129 165> |
Author | ||||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|||
Знам дека сум offtopic, ама ова морам да го споменам.
Енергијата од „Скопје 2014“ да се насочеше кон стратешките интереси и цели на Република Македонија, денеска ќе бевме дел од европското семејство. Значи сите тие цртани и прецртани планови за центарот на Скопје, размислувања и дејствувања како да се протнат одредени објекти, па правдања за нивна изведба... да се вложеа во лобирање во странство и во активно менување на нашите лични, професионални способности како секоја една единка од овој народ, ние денеска ќе можевме да се пофалиме дека сме дел од европското семејство. Мене драги не ми треба Скопје ДА ЛИЧИ како некој европски град. Мене очајно ми треба Скопје ДА БИДЕ европски град. Тоа значи да ја нема калта околу малиот милион објекти што се градат во центарот на Скопје, да не фрламе ѓубре од тераса и да го селектираме отпадот, да користиме и да имаме можност да користиме велосипеди, да создаваме нови креативни центри (финансиски, културни, социјални) во кои младите ќе можат да волонтираат, да ги ОБНОВИМЕ и да им дадеме душа на еден мал милион запустени објекти и локации во Скопје и уште многу, многу, многу работи кои ни недостигаат. За некоја година ќе си останете сами со тие „барокни“ фасади во градот и ќе се чудите зошто ништо не се случува во градот. Едноставно, нема да може ништо да се случува, кога еден човек за се` одлучува. |
||||
![]() |
||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|||
ако сакате после стајте барокни фасади на сите тие простори, тоа никогаш не ни било битно, битно е да се однесуваме како цивилизирани, напредни и неисфрустрирани луѓе |
||||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||||
![]() |
||||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|||
Не беше квантитетот тема на муабетот. Врати се неколку поста погоре. Нејсе, на ул. Мк има барем 4 различни стилови, а можда и повеќе ако анализираме подетално. Замислената квота бара да има само еден. Ама да, баби и жаби е да се споредува Ск со некоја метропола од рангот на горенаведените. My bad. |
||||
![]() |
||||
King ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 654 |
![]() ![]() |
|||
Се согласувам за ова што го говориш, ама овие два процеси не треба да се исклучуваат еден со друг, напротив треба да се надополнуваат. |
||||
![]() |
||||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|||
Охрид
![]() ![]() фото: mia.mk |
||||
За сè има вторпат
|
||||
![]() |
||||
macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Feb-2008 Location: Lerinsko Online Status: Offline Posts: 754 |
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
||||
![]() |
||||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|||
klimava epten ja krasi fasadava
|
||||
![]() |
||||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|||
Ајде, честито, нова фасада... Оваа зграда излегува повеќе од еден метар нанапред од онаа до неа и буквално тротоарот прекинува кај нејзиниот десен агол, за нормално да си продолжи пред сивата зграда од нејзина десна страна (кога стоиш пред неа).
![]() Edited by Џоле - 14-Jan-2016 at 21:04 |
||||
За сè има вторпат
|
||||
![]() |
||||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
|||
Џоле те убив од прашања не мора да одговориш ако ти е здосадено.
Но каде е оваа зграда можеш ли да кажеш. |
||||
![]() |
||||
Staro Skopje ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2692 |
![]() ![]() |
|||
Бивша стоковна, на плоштад. Изградена во 1959 по проект кој совршено комуницира со соседните предвоени згради, за жал унаказена во 2015
|
||||
Градот убав никна, но го откорнаа
|
||||
![]() |
||||
King ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 654 |
![]() ![]() |
|||
|
||||
![]() |
||||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|||
Апапа картони на големооо. Сериозно загрижен сум како потоа? Бламирање ќе има кога ќе почне картонот да се изтури.
Премногу факе па и тоа се гледа. |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Секако дека не ми се допаѓа. Да беше нова зграда, на нова локација, со нормални материјали, би можела да ми се допадне. Но вака - не. |
||||
За сè има вторпат
|
||||
![]() |
||||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
|||
Значи ти се допаѓа изгледот ама не работите кои ги наброја. |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Реков дека би ми се допаѓала кога не би била театарска кулиса туку вистинска фасада на вистинска зграда.
|
||||
За сè има вторпат
|
||||
![]() |
||||
Obedineta Makedonija ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Aug-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 1744 |
![]() ![]() |
|||
Не ме сваќај погрешно, ама мислам дека најмалку е битно што голем дел од тротоарот е земен во објектот, бидејќи и онака целиот простор е пешачко шеталиште..... |
||||
Создаваме за да имаме, а и тоа што го имаме треба да го чуваме такво какво што е !!!!
|
||||
![]() |
||||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|||
Тој делот таму десно што штрчи, идеално место за вашата реклама.
![]() |
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Не те сфаќам погрешно, зборот ми е дека е нарушена линијата на зградите. |
||||
За сè има вторпат
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Никако неможам да ја лоцирам која е точно зградата. Ако може некој поточно да каже.
|
||||
![]() |
||||
![]() ![]() |
|||
Стоковната на плоштад. Делот према ГТЦ што е.
|
||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 125126127128129 165> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |