![]() |
![]() |
![]() |
Пуцко Петрол(поранешен G Mall Skopje) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1112131415 27> |
Author | |
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
neli ovoa beshe zavrsena rabota site plati i pridonesi bea isplateni...kaj nas bez ovakvi problemi ne moze da pomine nisto.ziva beda sme
|
|
![]() |
|
SkyBoy ![]() Senior Member ![]() ![]() Suspended Joined: 24-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 738 |
![]() ![]() |
ПРОТЕСТ ПРЕД ВЛАДАТА
„Алуминци“ си ги бараат парите Стотина поранешни вработени во „Алумина“ вчера протестираа пред Владата барајќи ги парите за кои сметаат дека им следуваат по продажбата на фабриката, што се изврши пред повеќе од една година кога ја купи израелска компанија. |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Јасно е дека и да се во право, земјиштето сигурно нема да биде одземено од Gazit Globe и дадено на нив. Можеби евентуално владата да ги обештети и тоа е тоа. Така да ова е друг проблем кој реално не го засега G-Mall и мислам да ги баталиме ваквите вести. |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
денес приметив дека на едната од халите се работи, односно дел од ѕидовите се срушени. Деновиве ќе сликнам да видите до кај е работата
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
luge sto se sluci so ova? Djole 88 imas nekoja fotka?
|
|
![]() |
|
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
Се работи, само никако да најдам време да сликнам. Се надевам дека утре сабајлечки ќе пројдам. Инаку апдејт е дека продавницата што беше на влезот е скроз срушена, едната хала се руши а и другата административна зграда се демонтира, но според мене се е тоа со едно споро, лагано темпо
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Како што ветив, само со мало каснење. 2-3 слики од местото, иако пак ќе кажам тука се работи, па се одмара. Денес немаше жива душа на теренот
овде се демонтирани долните прозорци и по некој од спратовите ![]() едната од халите исто е почната да се руши ![]() продавничката е срушена ![]() од задна страна се гледа дека куповите со шут ги нема ![]() тоа е тоа за сега, кога ќе има напредок повторно ќе има update Edited by Djole88 - 16-Jun-2010 at 12:00 |
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
![]() |
|
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|
![]() |
|
SpaceAge ![]() Groupie ![]() Joined: 11-Dec-2009 Location: SWEDEN Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
ERA-city veke se odkazav, Equest bataliv ,Balfin voopste ako se slucuva nesto tamu,g-Mall mikroskopska brzina. Za Carrefour veke 2 godini samo najava ,Bricolage, Praktiker nisto ne se slucuva, IKEA ne se interesirani.Nemoze da se kaze za nekoja svetska ekonomska kriza koga vo Sarajevo ,Tirana se gradi za Zagreb i Sofija da ne zboruvame kako se otvaraat novi centri.KADE E PROBLEMOT.
|
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
Порблемот според мене е во лошата владина политика со фурање на овие проекти на кој се трошат многу пари, топење на девизните средства во НБМ,страв на компаниите од инфлација на денарот и др. работи |
|
![]() |
|
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
А што па толку сте напалени по моловиве...добро, разбирам дека подобро е да се уреди некоја безвезна скопска локација отколку да зјае празна или со мртва фабрика како овде...ама па со МОЛ??? Концептот ме подсеќа на „мрзлив амерички потрошачки живот“ што некогаш ми е корисен, ама не ми е баш сфатлив како секојдневие, а нема ни да ми биде....
+ 99% од објектите се затворени кутии од алукобонд што не донесуваат никаков квалитет во просторот и одлеваа (сега веќе не знам што може да земат) огромни количини пари надвор од земјава...очигледно е дека не гледаат интерес да инвестираат во бедотија и не знам што е тука чудно...пологично е прво да улетаа десетина фабрики во периферија, па после овие будалаштини... |
|
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
@Gahan Моловите, светските ланци па и глупавите фаст фудови се најчесто предвесник на нешто што доаѓа. Тие се први кои влегуваат на нови пазари а не отвара прво Нокиа фабрика и сл. Далеку од тоа дека тие се пресудни за нашиот (не)квалитет на живот, но фактот што македонија е континуирано црна дупка на мапата во однос на нив е индикативна. Што се однесува до моловите. Мислам дека медалот има две страни. Да, тие делуваат контрапродуктивно на градскиот живот, стимулираат американско потрошувачко општество како што велиш (во што јас лично не гледам нешто лошо)... Но дефинитивно имаат и добра страна а тоа е човек на едно место да заврши се што му е потребно во однос на купување. |
|
![]() |
|
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
Кога ќе се покрене продуктивноста на народов и тој ќе почне да заработува повеќе (ако го бидеме живи да го видиме тоа), сами ќе си дојдат моловите. Тие се показател дека има критична маса која е способна да троши...а до тогаш, ќе гледаме концепт - „све од зелено пазарче, од храна до облека и апарати за домаќинство“ и вакви зелени пољани, на голема наша жалост...идејата ми беше дека гледаме малку наопачки... За концептот на објективе, тоа е мое гледање...многу луѓе си уживаат во таков начин на живот и тоа е нивно право на избор. Знам и јас да отидам до Рамстор, Веро исл. ама не ми е никакво доживување и никогаш нема да ми биде јасно зошто се ложат луѓето кога ќе се спомне нешто како Carefour, Metro и такви слични, посебно што и овие нашиве што ги спомнав воопшто не се поефтини од другите... Дека има потреба од нив - веројатно има, ама локациите во Скопје се секогаш дискутабилни. Конкретно за оваа локација имав надеж дека ќе биде објект со малку понеобична архитектура од досега видените лименки (не дека е некое чудо, ама повисок просек), нели имаше и некакви високи административни згради во рамките на комплексот, со тоа што еве и сега поминав од таму, а нека пишуваат што сакаат новинариве - нема објектов да го видиме во блиска иднина, да фатев сам да го рушев ќе беше решен до сега... |
|
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
|
![]() |
|
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
Халите празни
![]() |
|
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
|
![]() |
|
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
vladimir drugo sto zabeleza sto se raboti ?
|
|
![]() |
|
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
Има само 4-5 работника кој раставуваат делови, МНОГУ СПОРО СЕ РАБОТИ, ко да се чека нешто !?
|
|
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
|
![]() |
|
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
Lugje slusnav nesto deka objektot ke pocnal da se gredi od septemvri. A se ceka uste nekoj dokument da im se izdade. Dali markica ili nesto takvo. Zatoa i ne im se brza za da kopaat i gradat, i odat so butanjeto poleka.
Edited by lupo - 06-Jul-2010 at 23:02 |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Маркица не е документ!
Предходно што имаше некоја најава, колку што се сеќавам, треба да се почне од август. Така да лупо ако можеш малку подетално. |
|
![]() |
|
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
Aj da se rasprasam ubavo pa ke vi pisam.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1112131415 27> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |