![]() |
![]() |
![]() |
Фасади (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 132133134135136 165> |
Author | |
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Подобро ќе беше воопшто да не ја чепкаат зградата и само да интервенираа во средување на хаотично поставените клима-уреди и можеби само смена на старите рефлектирачки стакла. И толку. А парите да се употребеа за по(б)итни работи. |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
SkopjeZaVardar ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 13-Dec-2015 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 66 |
![]() ![]() |
А дупкава? Уште еден плоштад или катна гаража?
|
|
![]() |
|
JovanOdGjorche ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Oct-2012 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 518 |
![]() ![]() |
Ми се допаѓа како завршува оградата и фасадата од задната страна. Многу метафорично, секоја убавина и грандиозност има крај.
А дупкава или плоштадче со спомениче, или ќе збијат некоја зграда да го засенат тоа недостатокот или пак малиот објект до него што е, друго не знам што би можело а за паркче или зеленило тоа да не мечтаеме. |
|
And something, somewhere was lost in 1938...
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
дупката е предвидена за катна гаража... сакав да се чудам како успеаа таму да замислат објект, ама после ми текна на Архивот/Уставен/Археолошки
Edited by zabegan - 05-Mar-2016 at 03:16 |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
SkopjeZaVardar ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 13-Dec-2015 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 66 |
![]() ![]() |
Ајде ок, катна гаража. Ама една до друга?
|
|
![]() |
|
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
Чекај да видиш кога ќе им текне дека можат и една врз друга
![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
one1 ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 13-Mar-2013 Online Status: Offline Posts: 416 |
![]() ![]() |
Саатот тече се се менува тешко да стигнат...
|
|
Плав, не црвен.
Масон, не комунист. Критичар, не поттрчко. |
|
![]() |
|
Navigator ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2014 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 678 |
![]() ![]() |
Вчера кога поминував, поставуваа скеле на "жолтата куќа" пред Влада.
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Баш ме интересира што ќе биде од неа.
|
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
не знам што точно се постигнува со промена на фасада на куќа која и онака има одредени класични елементи... куќава повеќе сметаше физички на просторот, од што немаше логика да стои таму, отколку што нешто не изгледаше убаво нејзината фасада
|
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
а што е со лепенката?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
ГРАДОТ ЌЕ МЕНУВА ФАСАДИ И ВО КИСЕЛА ВОДА
Градските власти ќе менуваат фасади и во Кисела Вода, и тоа на булеварот „Борис Трајковски“(„Првомајска“). На колку и на кои објекти, нема официјална информација, а не е познато ни дали и тие ќе бидат во стилот на „Скопје 2014“, како фасадите на зградите во Центар што ги менува Градот на своја сметка. Некои од објектите освен што ќе се рефасадираат, ќе бидат и надградени. Истото е планирано и за неколку згради на „Теодосиј Гологанов“. Од кабинетот на градоначалникот Коце Трајановски вчера не беа во можност да прецизираат за одлуката за фасадите која се очекува идната недела да биде донесена на седница Советот на Град Скопје. „Реконструкцијата на фасадите и реконструкцијата и доградбата се предвидува да се реализира на објектите на улица ‘Теодосиј Гологанов‘ и на булевар ‘Борис Трајковски‘ за кои има потреба. Поради нивната состојба има потреба од реконструкција и доградба. Објектите се со оштетени фасади, а кај некои од нив е потребна и санација на конструктивниот систем“, стои во писменото образложение на предлог-одлуката. Всушност, градските советници ќе треба да гласаат за измена и дополнување на Програмата за реконструкција и доградба на објекти во централното градско подрачје на Град Скопје, во која се вметнати сите досега обновени згради. Оваа програма, како што стои во образложението, предвидува финансиски импликации кои се обезбедени за таа намена во буџетот на Градот и средства од капитални трансфери од Министерство за култура. http://www.utrinski.mk/?ItemID=F53FD83706059F409D177C21A8246752 |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
one1 ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 13-Mar-2013 Online Status: Offline Posts: 416 |
![]() ![]() |
Сега брзаат додека се мнозинство но набргу ќе им се случи иде дунав и после шу прајме.
|
|
Плав, не црвен.
Масон, не комунист. Критичар, не поттрчко. |
|
![]() |
|
macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Feb-2008 Location: Lerinsko Online Status: Offline Posts: 754 |
![]() ![]() |
Bitola
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
|
![]() |
|
Antonov ![]() Groupie ![]() Joined: 10-Jan-2016 Online Status: Offline Posts: 72 |
![]() ![]() |
Мене ми изгледа одлично
|
|
![]() |
|
hcitrS ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2015 Online Status: Offline Posts: 893 |
![]() ![]() |
Околу Стив Наумов паркот ли е ова?
![]() |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
hcitrS ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2015 Online Status: Offline Posts: 893 |
![]() ![]() |
haha, bravo. edna od ulicite koi gi imam pominato pomalku pati od kolku shto ima prsti na rakata
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
Зошто да не и Скандинавија или Италија. ![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 132133134135136 165> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |