![]() |
![]() |
![]() |
Деловен објект на местото на старата Народна банка |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1415161718 41> |
Author | |
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
многу убава дупка направија, сега кога ги надминаа проблемите со темелите, нема на што да се вадат
![]() |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
nesto se desava so ovoj objekt, 4-5 meseci e zagradeno, a nisto ne se raboti, stvarno treba da staneme na protest.
|
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Прееска се моташе еден тип околу дупкава. Од мостот горе видов дека беше дојден со голф1 и на вратата нешто пишуваше гео...., ваљда некоја геодетска фирма!
Edited by lslcrew - 23-Jul-2009 at 12:37 |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Подземната улица требаше да почне да се гради најдоцна 6 месеци по добивање на дозвола за градба и да биде готова најдоцна 1,5 година од почетокот на работите. Кога точно добиле дозвола не знам, ама локацијава почнаа да ја оградуваат лани во Октомври, што значи дозвола добиле најкасно тоа време. Првиот рок е одамна пробиен, а за вториов не ни можеме да почнеме да броиме додека не почнат да градат.
Во меѓувреме имаме градилиште на плоштад и затворен кеј за кои крајот не е ни на повидок. Барем да се работеше колку толку... Ама не! Речиси година помина со занемарлива активност. Зошто не сум изненаден од ваквиот развој на настаните? ![]() ![]() ![]() 1 ![]() 2 ![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
до мене е или треви го имаат обраснато кејот? ете толку долго стои оградата
|
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
ne e nisto strasno ova da bide i nekakva politicka igra , posto niz kejot ima dosta poznati politicki faci ili zad ( politicki faci )sto imaat kafulinja i restorani.
|
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=22B099837D72C54B86F7D16857DCE525 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Oвдека се приметува некоја активност. Ваљда застојот прекина па ќе видиме нешто работа на терен...
![]() |
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Работат забрзано овде (би рекол ∞ пати побрзо од досегашното темпо). Завчера поминав во 1 по полноќ, а имаше 10тина работници кои поставуваа арматура за темелите
![]() Искрено, веќе не ми е гајле како изгледаат фекалииве што се градат во строг центар, само нека не остануваат градилишта со години... |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Јас ќе се извинам што ќе ја злоуптребам нишкава за да дообјаснам некои ставови од една дискусија. Еве еден друг начин како се објаснува она што сакав да го кажам пред некој ден. Всушност далеку од тоа дека потполно ми е гајле, на сит ни е гајле што треба да биде производот, но главната поента што инсистирав дека градбата е фаза во која нема цепкање и стопирање беше да нема градилишта со години или објекти недоградени со воопшто нерешен статус. |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Седумкатница кај некогашната Народна банка
- Во објектот ќе има, пред се', канцеларии. Само во приземјето ќе има дуќани, кои исто така ќе бидат во функција на тие канцеларии. Во зградата ќе се сместат компанија на мобилната телефонија, банка и неколку фирми - изјави вчера Александар Ивановски, управител на фирмата „Дивелоп груп“, која, заедно со фирмата „Латис“, е инвеститор на зградата. Ивановски вели дека објектот ќе биде комплетно готов до крајот на 2010 година. Доцнењето со почетокот на изградбата тој го образложи со тоа што им требало повеќе време за подготвителните работи. - При расчистувањето на теренот многу време ни одзеде отстранувањето на остатоците од трезорите на Народната банка. Потоа, под земја имаше многу подземни водови, како и подземна инсталација. Успеавме да се справиме со сето тоа. Иако од предвидените рокови доцниме околу четири месеци, тоа ќе го надоместиме со 24-часовна работа - вели Ивановски. Тој најави дека ќе се гради и подземната сообраќајница под Кејот 13 Ноември, која според урбанистичкиот план е предвидена како сообраќајна врска со објектот. - Подземната сообраќајница ќе почнеме да ја градиме штом објектот ќе се дигне над површината на земјата. Планираме, со завршување на сезоната на угостителските објекти, полека да започнеме со подготвителните активности и за нејзината изградба - вети Ивановски. Оваа сообраќајница ќе биде долга 350 и широка 6,5 метри. Ќе се протега од киоскот кај хотелот „Холидеј ин“ до објектот што се гради“. Ивановски рече дека проектот во моментов е на ревизија во Белград, бидејќи кај нас за тоа немало стручни лица. Изградбата на зградата и на подземната улица заедно ќе чини 10 милиони евра, а ќе ги гради фирмата „Пелагонија“ од Гостивар. Подготовките за изградба на овој објект почнаа пред една година, кога местото беше заградено, а за пешаците беше изграден импровизиран премин treba da gi pofalam za rabotata sto napravija deneska(seuste se betonira)SUPER!!!!! Edited by pbanks - 18-Sep-2009 at 22:12 |
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
КУБЕ ЌЕ ПОТСЕТУВА НА НАРОДНА БАНКА????? ОВА Е НАЈТЕЖОК КРИМИНАЛ, ЗГРАДАВА МОРА ПОД ИТНО ДА СЕ СТОПИРА! КРИМИНАЛОТ СМРДИ НА СИТЕ СТРАНИ! ПРВО ЈА УНИШТУВА ЦЕЛАТА КОНЦЕПЦИЈА ЗА КЕЈОТ, ВТОРО НЕ СЕ ВКЛОПУВА ВО АМБИЕНТОТ НА ТИПО, ПЛОШТАД И КАМЕНИОТ МОСТ И ТРЕТО И НАЈВАЖНО ОВАА СООБРАЌАЈНИЦА (ГОМНО) ДЕФИНИТИВНО ГО ЗАГРОЗУВА ПОДЗЕМНИОТ КОРИДОР! ОВА ЗА МЕНЕ Е ЧИСТ КРИМИНАЛ!
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Улицава мислам дека својата најниска точка дури и нема да го надминува долниот кеј, така што е некоја преднесот и мислам дека дури може и да се размислува за некоја врата за брза евакуација кој од надвор нормално би била козметички прикриена со соодветна фасада иста како ѕидот на кејот. додека подземната сообраќајница во некој дел дури и поминува под Вардар, па така да не само што е под нејзе тука милслам и дека делумно е измеснеа кон север во однос на оваа што сега ќе се гради, така да воопшто не е загрозена.
|
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
Кловер, објасни ми затоа што не го знам баш ГУПот на колку метри под земја треба да оди оваа уличка, а на колку главниот коридор. Затоа што коридорот според мене би можел да оди на максимум 8 метри под земја (ако не и 6), вклучувајќи ги и елементите за трамвај по истиот. Доколку овие две улици се дуплираат една врз друга, а не странично-паралелно, зарем нема оваа улица која им служи само на поединци, драстично да го поскапи коридорот под плоштад (во делот на Кеј 13ти Ноември), во смисла на подлабок тунел, кој користи на целиот град? Истото се случи мислам и со темелите на Тифани. Поправи ме ако грешам.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
А графичкиот дел на ДУП Мал Ринг е катастрофа и ни таму нема да најдеш такви попрецизни податоци дури ни за работи кои се извесни, а камо ли за подземниот коридор, за кој што не верувам дека имаат некаква подетална студија. Знаеме само дека го сместија под оваа улица. Некаде имам сретнато и податок од 12m длабочина, но не треба да се земе ни здраво за готово, а уште помалку како конечен. Ќе беше добро да го имавме текстуалниот дел, да видевме дали таму има какво-такво дополнително инфо, ама ја знаеме општина центар и нивните методи, па во догледна иднина тешко таа работа. Во право си, да се тераат паралелно трасите нема шанса, просторот е премал. И за поскапувањето си во право, но за длабочината евентуално може да има и други фактори кои диктираат, па којзнае, можеби (само можеби) има и некаква оправданост... А кај Тифани бидејќи не можат да ја избегнат одејќи под нејзе (тунелот таму мора да е блиску до површина бидејќи во близина е и влезот на тунелот, барем доколку значајно не се изместува локацијата на понирање) измислија S кривина за која ни останува само да се надеваме дека ќе биде „блага“. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Епа ете го криминалот на виделина! Цел град од 500 000 + жители ќе страда за некои поединци да се богатат дебело на диво, градејќи огромни мастодонти (кои барем да личеа пристојно на око) а ние ќе се надеваме да бидат кривините благи. Стварно срамота, ваква безаберност нема никаде! Има ли некој кој мисли за овие работи по министерства, заводи и општини?!?
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1415161718 41> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |