build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Инфраструктура > Градска инфраструктура
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Булевар Борис Трајковски (Првомајска)

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 1516171819 26>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
tonikostov View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote tonikostov Quote  Post ReplyReply #321 Posted: 25-Aug-2012 at 14:49
тоа со семафорот за вртење десно е одлично решение. Сепак, коцката треба да ја означат убаво. Или да ја постават конструкцијата за семафорот - можеби така ќе е позабележлива...

Семафорот кај Петар Дељан е повеќе од потребен. Таму живеев и знам дека некоогаш е речиси невозможно да се приклучиш на Првомајска (особено во шпицот). Сега со по две ленти во двете насоки - ќе беше целосно невозможно.

Добро е што на Петар Дељан ископаа уште една лента за вртење во десно.

За времените објекти... Серадувам што ги тргнаа. Грди беа, пренатрупани со производи, фрижидери, масички и столици кои беа постљвени на тротоарите. Возилата често запираа таму и го блокираа сообраќајот.

Ако ја прошират и таа улица - секоја чест. Таа плаче за реконструкција... или за светски куп во велеслалом

Погледнете што се случува со времените објекти на Теодосиј Гологанов кај млечен. Секој ден сообраќајната лента е блокирана од паркирани возила,додека возачите пазарат весници и цигари. Јас би ги тргнал и овие трафики...
Back to Top
vlatko.mk View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vlatko.mk Quote  Post ReplyReply #322 Posted: 20-Sep-2012 at 18:05
Изгледа дека викендов еден дел од Првомајска ќе го добие и финалниот слој асфалт

Викендов дел од булеварот Првомајска (Борис Трајковски) ќе биде затворен за сообраќај

Градот Скопје известува дека викендов булеварот Борис Трајковски (поранешната улица Првомајска) од крстосницата со улицата Сава Ковачевиќ до крстосницата со улицата Народни херои, целосно ќе се затвори за сообраќај поради изведување градежни работи.

Возилата што се движат од центарот на градот кон населбата Драчево ќе бидат пренасочени по улицата Иван Козаров, па преку улицата Народни херои повторно ќе се приклучуваат на булеварот Борис Трајковски. Возилата што се движат од населбата Драчево кон центарот, ќе бидат пренасочени по улицата Народни херои, па преку улицата Сава Ковачевиќ повторно ќе се приклучуваат на булеварот Борис Трајковски.

Back to Top
Z|evzek View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Z|evzek Quote  Post ReplyReply #323 Posted: 23-Sep-2012 at 00:25
Вчера беше поставен нов асфалт

Edited by Z|evzek - 23-Sep-2012 at 02:22
Back to Top
vlatko.mk View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vlatko.mk Quote  Post ReplyReply #324 Posted: 30-Sep-2012 at 14:58
Викендов повторно е затворена Првомајска. Вчеравечер некаде по полноќ во инспекција на состојбата беше и градоначалникот Коце Трајановски. Работите на првата делница се ближат кон крајот.
Back to Top
gjoko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote gjoko Quote  Post ReplyReply #325 Posted: 30-Sep-2012 at 15:19
има репортажа на Сител,можат да се видат снимки од работите на терен
Back to Top
alexsend View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote alexsend Quote  Post ReplyReply #326 Posted: 30-Sep-2012 at 19:25
Поминав тука пред некој саат, асфалтот мислам дека е комплетен, оној финалниот слој.
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
Back to Top
vlatko.mk View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote vlatko.mk Quote  Post ReplyReply #327 Posted: 06-Oct-2012 at 16:23
Финалниот слој се поставува на оваа сообраќајница која е затворена комплетно овој викенд - еве како се асфалтираше и навечер.

Мислам дека веројатно се брза со првава делница со цел истата да се отвори за празникот 11 Октомври - да не знае некој нешто за таква најава??
Back to Top
alexsend View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote alexsend Quote  Post ReplyReply #328 Posted: 09-Oct-2012 at 20:05
Делот од Стара Рампа до Народни Херои е речиси готов. Финален асфалтен слој, обележани ленти, осветлување, тротоари, единствено некои 50-70 метри кај Рампа треба да се доасфалтираат и + некои ситници. Генерално над 90% е готово.

Инаку рабниците се премногу ниски, со автомобил може да ги поткачиш без било каков проблем и тоа со поголема брзина, се надевам дека долж целиот булевар ќе се постават столбчиња.

Што се однесува до вториот дел од бул.Србија накај Драчево мислам дека за едно 2 недели десните две ленти ќе бидат финални, па ќе може сообраќајот да се префрли на нив додека се работи на другата страна.
Back to Top
BOJAN View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote BOJAN Quote  Post ReplyReply #329 Posted: 13-Oct-2012 at 10:14
Би можеле ли да прогнозираме кога ќе биде пуштен во употреба „Првомајска“? Поминувајќи често на сегментот од Стара рампа накај Кисела Вода мислам дека може да заклучиме дека финалните активности (тампонирање, поставување асфалт, изведување на тротоари) се изведуваат споро, што е нелогично после завршувањето на клучниот дел од проектот.
Back to Top
alexsend View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote alexsend Quote  Post ReplyReply #330 Posted: 13-Oct-2012 at 18:32
Делот од Рампа до ул.Народни Херои верувам дека ќе биде комплетен и пуштена во понеделник, а градежната оператива ќе се пресели комплетно од бул.Србија кон Драчево.
Back to Top
mr bombastic View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote mr bombastic Quote  Post ReplyReply #331 Posted: 22-Oct-2012 at 02:49
До кога беше рокот за целосно комплетирање на двете делници?
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote tonikostov Quote  Post ReplyReply #332 Posted: 22-Oct-2012 at 07:46
Од она што до сега сум го видел на Првомајска, асфалтирањето изгледа добро. Ми паднаа во очи шахтите - никако да се научат да ги нивелираат како што треба. Неколку сантиметри под асфалтот се. За разлика од шахтите на Илинденска, овде мислам дека барем при возење не доаѓаат директно под тркалото, туку меѓу тркалата, па генерално нема да се приметуваат при возење. Но, сепак...

Ширината на коловозот на кривината кај бараките на Општината мислам дека е малку помала од останатиот дел што води кон Тинексот.

Двете сообраќајни ленти Од Чешма до семафорите кај бараките на Општината беа одвоени со полна линија (не ми беше јасно зошто), но пред неколку дена полната линија ја преправија во испрекината (како што беше очекувано). Сеуште се приметуваат траги од бришење на линијата.

Ми се допадна решението за сливниците за атмосферски води. Направено е вдлабнување на тротоарот и сливникот е поставен таму, наместо на коловозот. Ми делува како многу поелегантно решение отколку да е поставен на работ од коловозот.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote tonikostov Quote  Post ReplyReply #333 Posted: 22-Oct-2012 at 07:49
Originally posted by vlatko.mk

Спојувањето на Сава Ковачевиќ со Првомајска не ми е јасно ... особено стеснувањето на Првомајска и тоа што според сликата Сава Ковачевиќ е поширока ...

Ова не е направено како што е прикажано на скицата. Иако и јас се чудев како планираат ова да го изведат, сепак на терен е сосема друго решение.
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #334 Posted: 22-Oct-2012 at 23:43
Originally posted by mr bombastic

11 декември
(почнаа на 11 март, а рокот официјално е 9 месеци)

Ми изгледа дека ова ќе биде еден од ретките вакви проекти кој барем малку нема да го пробие рокот  Cheers

Originally posted by tonikostov

Ова не е направено како што е прикажано на скицата. Иако и јас се чудев како планираат ова да го изведат, сепак на терен е сосема друго решение.
Ех сега... ни кажа дека е различно, ама не остави да се чудиме како различно е направено  

Back to Top
Senior Member
Senior Member

Quote tonikostov Quote  Post ReplyReply #335 Posted: 23-Oct-2012 at 08:29
Originally posted by Cloverstack

11 декември(почнаа на 11 март, а рокот официјално е 9 месеци)Ми изгледа дека ова ќе биде еден од ретките вакви проекти кој барем малку нема да го пробие рокот  Cheers

до 11 ноември може само првата делница да ја завршат. Втората од бул.Србија до ОХИС ми личи како да е сеуште во рана фаза. Втората делница е само прекопана, можеби на дел се поставени цевки, инсталација и слично. Мене ми изгледа дека ќе има пробивање на роковите, најверојатно до или дури и по Нова година. Ако се земе во предвид дека доброто време кај и да е ќе заврши, за очекување е дека ќе се пробие рокот.

Ех сега... ни кажа дека е различно, ама не остави да се чудиме како различно е направено  

Ако најдам време денес, ќе направам некоја фотографија. Во основа, го нема тоа чудното островце, има семафоризирана раскрсница при што Сава Ковачевиќ (Христо Татарчев) со блага кривина се спојува со Првомајска (Борис Трајковски ) под речиси прав агол. Првомајска е со по две ленти во секој правец, иако на скицата изгледа како да се стеснува.

Edited by Cloverstack - 23-Oct-2012 at 23:30
Back to Top
BOJAN View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote BOJAN Quote  Post ReplyReply #336 Posted: 23-Oct-2012 at 09:10

11 декември
(почнаа на 11 март, а рокот официјално е 9 месеци)

Ми изгледа дека ова ќе биде еден од ретките вакви проекти кој барем малку нема да го пробие рокот  Cheers

Ми се допаѓа тоа што проектот ќе се заврши во временската рамка во која е предвиден.

Оффтопик, подолго време ми лежи на душа една тема што треба да ја истражат новинарите, а таа е колку пари има изгубено градскиот буџет од ненаплата на побарувањата по основ на пробивање на рокот за завршување на проектите. На пример, мостот на Сарај доцни повеќе од еден месец од најавениот рок на завршување, па баш би ме интересирало дали договорите имаат клаузули во кои е точно наведено колку финансиски средства треба да одвои изведувачот на дневно ниво доколку не ги заврши работите на градилиштето.
Back to Top
Denko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Denko Quote  Post ReplyReply #337 Posted: 30-Oct-2012 at 00:08
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=67593CF9EE226D419B3E0DD711FA8C29

Ajde skopjani, potvrdete ili demantirajte ja vesta, na makedonskite novinari nekako ne im veruvam
Back to Top
fichot View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote fichot Quote  Post ReplyReply #338 Posted: 30-Oct-2012 at 02:28
Точно е. Барем на делот од Рампа до споменикот на ТА.
Back to Top
N23 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote N23 Quote  Post ReplyReply #339 Posted: 30-Oct-2012 at 02:47
Вечерва и претходните денови иста е сликата со скоро сите булевари кои беа асфалтирани лани и оваа година. Поради тоа што некои булевари се брзаа да ги доасфалтираат поради сечење глупости, се случуваат вакви аномалии. На проширениот дел на Гологанов добар дел од тротоарите веќе се распаднаа поради фалшното поставување на бекатон коцките.
23ka.wordpress.com
Back to Top
N23 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote N23 Quote  Post ReplyReply #340 Posted: 30-Oct-2012 at 02:49
Originally posted by Denko

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=67593CF9EE226D419B3E0DD711FA8C29

Ajde skopjani, potvrdete ili demantirajte ja vesta, na makedonskite novinari nekako ne im veruvam

А на сликата не и веруваш?
23ka.wordpress.com
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 1516171819 26>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.191 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.