![]() |
![]() |
![]() |
Автопат Кичево - Охрид |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1617181920 45> |
Author | ||
FiLo ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 148 |
![]() ![]() |
|
Од Кичево до Охрид најверојатно не затоа што автопатот го следи постоечкиот пат, иако од Кичево до Пресека е комплетно нова траса, сепак е паралелно покрај постоечкиот двосмерен пат, а после пресека и се спојува со постоечкиот. Можеби километар-два да се скрати со пробивањето на тунелите кај Пресека и да се избегне успонот и кривините. Од друга страна можеби би се добило на километража од Гостивар до Кичево, затоа што таму би се работело на нова траса која би ја следела железничката пруга. Edited by FiLo - 19-Apr-2016 at 15:24 |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
Летав кон охтидскиот аеродром па сликав.
Возачот се брзаше и не мпжев да сликам ама омаше дефинитивнп што да се покаже и слика. Добра биулд.мк репортажа не би било лошо. Иначе; ![]() Edited by my Macedonia - 22-Apr-2016 at 12:26 |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
verdant ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 29-Apr-2016 Location: oh Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
WolfLeader ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Aug-2015 Online Status: Offline Posts: 694 |
![]() ![]() |
|
Што па фирма од албанија да прави бетонска база во тој дел ? како што знам јас албанска фирма не е вклучена во изградбата на овој автопат ..или пак овие сакаат да си направат трајна база не ми е јасно ова.
|
||
![]() |
||
Тркало ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-Dec-2010 Location: Охрид Online Status: Offline Posts: 1179 |
![]() ![]() |
|
Викторија Инвест.Имам некоја информација дека наводно имале регистрирано и ќерка фирма во Македонија, од друга страна на градилиштата возат возила и со албански таблици, а уплатите на вработени/добавувачи одат од матичната фирма(Викторија Инвест - Елбасан) не знам дали како нерезидентна сметка овде или директно од матичната земја. А какви се процедурите и правилата не знам.Не знам како работат Гранит, Илинден, Трансмет...во секој случај, не е во ред ова кое си го ззжацртале после сите смешни обештетувања сега и можност за уништување на цел воден систем. |
||
![]() |
||
WolfLeader ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Aug-2015 Online Status: Offline Posts: 694 |
![]() ![]() |
|
Да и мене ме чуди тоа , бидејќи никаде не е спомнато дека таква фирма е вклучена во изградбата на овој автопат , како и да е не е во ред на такво место да се подигне асвалтна база , без разлика дали е наша или странска фирмата , сигурно постојат и други места во некоја споредна близина каде што може да се направи таа база ако веќе стварно е толку потребно да се има .. |
||
![]() |
||
verdant ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 29-Apr-2016 Location: oh Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
gugu ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 18-May-2016 Location: Гевгелија Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Здраво на сите сега се вклучувам во форумот и сум нов се сто писшува во предходниве неколку страници прочитав од сите информации јас што ги имам тука се изначитав се и сешто како прво и прво автопатот кичево-охрид ќе се скрати за 4 км со самото тоа што проектираната брзина ќе изнесува 120км/ч на некои делови а на некои 100км/ч.Второ има четири официални подизведувачи и тоа Гранит кој ја гради првата делнича од автопатот Трансмет втората и Илинден и Викторија трета и четврта. Гранит ја има најтешката траса а таа е од Кичево до с.Лавчани и тоа од стационажа 0+000,00 до стационажа 10+874,00 на оваа поделнича има 12 вијадукти кои се изведуваат со лансирна решетка и 2 вијадукти кои ќе се градат со конзолен метод на градба.Трансмет има мисла и тој 2 вијадукти кои ќе се градат со конзолен метод на градба и 7-8 мостови кои се градат со лансирна решетка.Илинден и Викторија немаат мостови и вијадукти може по некој пропуст.За она што го прочитав околу конзолните мостови дека имаа околу 10 колови не е точно.Конзолниот мост кај с.Лавчани е долг 310м и има за секој среден столб 56 колови вкопани во земја околу 12-17м.Но овој вијадукт не е најголем на овој автопат има уште поголем вијадукт кај Студенчица тој вијадукт ќе биде долг 500 м.Исто така прпчитав како течат работите до каде е автопатот.Автопатот е од прилика 12% завршен максимум 15% и до предвидениот рок неможе да се направи тоа е факт.А околу проектирањето и проекната документација за овој автопат не сакам да коментирам само ќе кажам „Тотална утка„.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Видео од делницата на Викторија Инвест во близина на с.Ботун
Edited by verdant - 21-May-2016 at 13:46 |
||
![]() |
||
AmyntA ![]() Groupie ![]() Joined: 07-Nov-2011 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 91 |
![]() ![]() |
|
Братска делба ова?
|
||
![]() |
||
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
|
Коинциденција
![]() |
||
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
||
![]() |
||
geny ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 16-Mar-2013 Location: Bulgarya Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
Obedineta Makedonija ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Aug-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 1744 |
![]() ![]() |
|
|
||
Создаваме за да имаме, а и тоа што го имаме треба да го чуваме такво какво што е !!!!
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Годинава ќе бидат ставени во употреба 14 километри од автопатот Охрид - Кичево
http://www.ohridnews.com/vesti/97174 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
1.
![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() 6. ![]() Edited by verdant - 03-Jun-2016 at 14:44 |
||
![]() |
||
software ![]() Newbiе ![]() Joined: 25-Sep-2015 Location: Kicevo Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
еве снимка од дрон во местото Крушино
https://www.facebook.com/Kicevo/videos/10153578136296560/ |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
На 5та слика во средината има бетон а и се гледа арматура , зошто е тоа така ? нешто да не се гради во средина од двете траки некој sидови или слично ?
|
||
![]() |
||
Obedineta Makedonija ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Aug-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 1744 |
![]() ![]() |
|
Moze nekoj tip na odvoden sistem..
|
||
Создаваме за да имаме, а и тоа што го имаме треба да го чуваме такво какво што е !!!!
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1617181920 45> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |