![]() |
![]() |
![]() |
Телекомунациска кула на Водно |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 19> |
Author | ||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
но, вистинското прашање останува, дали кај нас навистина е потребно такво нешто??? |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
НО, телекомуникациски кули не се прават за да бидат атракција (во ред, грандиозноста се пумпа подоцна), но сепак се прават најпрво со намената која се спомнува во нивното име инаку, парк шумата не заживува поради ред други работи, кои тука не се ни за пишување... едни скали што се до ПМФ, па луѓе се плашат да ги поминуваат сами, и тоа со реална, непредрасудна причина што се однесува до погледот, доволен ти е видиковец висок некои десетина метри (колку да ги надмине дрвјата), и имаш прекрасен поглед врз буквално целиот град, кој за мене е дури многу поубав од оној на Водно на пример, а паркот си е сам по себе многу убав, и доволно е да се уреди само со патеки и опрема |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
Некаде гледав (можно е да беше на ланското БИМАС) проекти за ваква работа, ама по сеќавање мислам дека беа ко за на врв на Водно.
|
||
![]() |
||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|
Еве и од мене една идеја, Милениумскиот крст на Водно, до него нека ја стават оваа кула и до нејзе споменикот на Мајка Тереза и сите тие ќе се натпреваруваат во висина. Ама фазла под 100 метри висина не признавам.
|
||
![]() |
||
Pyotr I. Tchaikovsky ![]() Newbiе ![]() Joined: 06-Jun-2013 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
![]() Edited by Pyotr I. Tchaikovsky - 06-Jun-2013 at 00:47 |
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
![]() Што убаво кога некој ќе си стаи слика линкана директ до неговиот хард диск ![]() Ако сакате да прикачите слика, користете сервис како што е imgur.com, па прикачете ја сликата таму, URL-то на сликата ископирајте го и со него поставете ја сликата на форумов. |
||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||
![]() |
||
Pyotr I. Tchaikovsky ![]() Newbiе ![]() Joined: 06-Jun-2013 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
.
Edited by Pyotr I. Tchaikovsky - 12-Jul-2013 at 07:51 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
.
Edited by Pyotr I. Tchaikovsky - 12-Jul-2013 at 07:51 |
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
|
Ova e nekoe konkursno resenie, nekoja idea ili definitivno izbrano resenie??? |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Definitivno resenie mislam deka e i tenderot vo postapka.
|
||
![]() |
||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
|
Јас имам податок дека на Водно на врв озраченоста е над сите граници и дека уште на времето само војската знаела за ова, значи озраченост од предавателите која е дури смртоносна ако се седи подолг период со месеци итн... Ова се информаци што се потврдени а имајќи предвид и дека беше инсталиран уште еден предавател пред 5-6 години...
|
||
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
.
Edited by Pyotr I. Tchaikovsky - 12-Jul-2013 at 07:52 |
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Што ви реков јас дека ќе биде на врв... вие ми викате Средно Водно...
Ок е се... Да речеме дека на прв поглед ми се допаѓа, со оглед дека се наоѓа на врв на планина и таму нема смисла да инсталираш обична чинија или уште помалку топка ко во Торонто или Берлин на пример... Малку ме потсеќа на скулптурата на АрчелорМитал во Лондон... ама добро... Ме зачуди само што според изгледот, може да се смести во брутализам/футуризам од времето на СФЈР, па ми падна чудно што овие нашиве барок-љубители се одлучиле за вакво нешто... Како и да е... вака генерално, на прв поглед ми се допаѓа... Ме интересира само, колку ѝ е предвидената висина? О, веќе има одговор на моето прашање... Фала ![]() Edited by FoSsiL - 09-Jun-2013 at 12:28 |
||
Македонија - Земја на чудата!
|
||
![]() |
||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|
Имаш ли уште слики?
|
||
Македонија - Земја на чудата!
|
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
|
Ne sum golem poznavac na ovaa oblast no mislam deka vakovo ili slicno resenie nikogas nemam videno. Od ona sto dosega go imam video vie kuli se klasika stolb so nekoj vid topka na sredinata. Mislam deka ova resenie e dosta inovativno i zatoa mi se dopaga.
Edited by kultuzin - 09-Jun-2013 at 12:51 |
||
![]() |
||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
|
Крстот ќе се изгуби од вакво чудовиште и џабе ќе е изграден кога ќе доминира ова а башка што е крајно непотребно.
|
||
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
||
![]() |
||
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
|
Не гледам зошто би доминирала.Баш е на пристојна дистанца од крстот јас мислам.
|
||
![]() |
||
kenzo_fan ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Dec-2011 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
|
Нека му направат ваков фејслифтинг на крстот, бар за тоа се тата-мати, а и онака за ништо не служи, само троши струја.
|
||
"Скопје е промашен град" - Арх. Живко Поповски
|
||
![]() |
||
zdravozivo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-May-2012 Location: Kavadarci Online Status: Offline Posts: 211 |
![]() ![]() |
|
Ако е бетон тоа што го гледам, навистина ме асоцира на брутализам, браво за кулата.Баш ме интересира кој материјал би го употербиле за она црвенната пајажина во основата.
Некако се сомневам во сликата сепак, како too good to be true. А и уште никој од медиумите гледам ја нема украдено да ја пушти во јавноста како по обичај. Edited by zdravozivo - 09-Jun-2013 at 18:54 |
||
![]() |
||
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
|
Нема ни малку да наликува на брутализам, а таа црвената пајажина тоа се решетки, односно стапови.
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 19> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |