![]() |
![]() |
![]() |
Министерство за финансии (Југобанка) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 16> |
Author | ||
Мартин ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-Jan-2009 Online Status: Offline Posts: 366 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Знам дека вака малце глупо ќе звучи, ама зградава можеше да се искористи за некој билборд на нејзе. Ќе ја прикриеше сликата на недоградена зграда, ќе биде е думно некоја заштта од вакви работи да паѓаат, а и дополнително нешто профит може да донесе.
|
||
![]() |
||
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
|
А со парите за сите споменици или чудните згради пред МОБ да се направеше? ![]() Edited by UrbanFreak - 02-Mar-2010 at 09:48 |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Па обично избегавам да предлагам ребаланси. Секој си има некој модел на буџет во глава и обично тешко се одстапува од тоа, така да не ми изгледа потребно да ја насочуваме натаму дискусијата.
За зградава има предвидено средства, мислев до сега 24 години е недоградена и е ризик, а до сега се пропуштени доста средства од рекламирање. Edited by lslcrew - 02-Mar-2010 at 13:01 |
||
![]() |
||
SkyBoy ![]() Senior Member ![]() ![]() Suspended Joined: 24-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 738 |
![]() ![]() |
|
Зградата-убиец им го одзема мирот
![]() Станарите од Градски ѕид бараат надлежните да преземат мерки и да ги заштитат од бучавата, загадувањето и од недоличното однесување на многубројните бездомници и зависници што редовно го заземаат објектот Недоизградената зграда на поранешна Југобанка, спроти зградата на Лотарија на Македонија, деновиве повторно им го загорчува животот на жителите од околните згради, откако таму се вселило четиричлено ромско семејство. Станарите од зградата во Градски ѕид на „Даме Груев“, која е веднаш спроти недоизградената зграда, реагираат до надлежните со барање да се преземат соодветни мерки за нивната заштита, односно да го заградат просторот на приземјето. Тие велат дека зградата постојано им претставува проблем и се прашуваат како е можно во строгиот центар на метрополата објект во сопственост на државата толку години да остане недовршен. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Најнова, ако може да се каже вест, што имаме за објектов е од пред некој ден. Извадок од обраќањето на премиерот на годишното собрание на УМС на ВМРО-ДПМНЕ.
http://vmro-dpmne.org.mk/mk/zapis.asp?id=6260 Edited by lslcrew - 05-Jun-2010 at 01:47 |
||
![]() |
||
SkyBoy ![]() Senior Member ![]() ![]() Suspended Joined: 24-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 738 |
![]() ![]() |
|
Зградата-убиец стана јавна куќа
Во една соба од зградата живее петчлено ромско семејство. Жената со штотуку родено бебе во рацете не молеше да не пишуваме за нив плашејќи се дека ќе останат без покрив над главата. Таа ни потврди дека навечер во десеткатната грдосија се собираат многу луѓе и има многу врева, поради што неколкупати реагирала полицијата. Вревата им пречи и на станарите од околните згради. Реагираат, се плашат.
Оваа десеткатна грдосија цели 20 години стои запуштена поради распад и затворање на Југобанка, по што сопственоста на објектот ја презеде Министерството за финансии. Таа е позната како зграда-убиец, епитет кој го доби поради неколкуте смртни случаи и самоубиства што се случија во неизградените подруми, а зимава од невремето и силниот ветер од покривот се откорнаа греди, тараби кои паднаа на улицата Даме Груев", ја оштетија фасадата и искршија прозорци на неколку станови. По немилиот настан од Министерството за финансии ветија дека есенва ќе почнат со доизградба на објектот кој треба да прерасне во деловен центар каде што ќе се сместат неколку државни институции. |
||
![]() |
||
stratus ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Aug-2010 Location: Bitola/Skopje Online Status: Offline Posts: 755 |
![]() ![]() |
|
Денес случајно поминав од кај Југобанка и забележав како ја заградуваат со лим, нејверојатно ќе се почне со некакво градење, но не успеав да сликам
|
||
![]() |
||
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
|
И ја пред некој ден поминав покрај неа и изгледа ја чистеа внатре, се слушаше тропање и голем облак од прашина искачаше од зградата.
|
||
![]() |
||
Macedonian ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 78 |
![]() ![]() |
|
МАКЕДОНЕЦ си кога кавал ќе ти ја распара душата кога зурла ќе ти го раскине срцето.
|
||
![]() |
||
Baze ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jan-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 409 |
![]() ![]() |
|
Југобанка ќе се доградува со 10,5 милиони евра Финансиер е Министерството за финансии, кое потоа ќе ја користи зградата за сопствени потреби Деспина Трајковска |
||
![]() |
||
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
|
Одлична вест! Сепак нема ништо полошо од запуштено градилиште сред центар.
Овој дел ми звучи преоптимистички, но во секој случај за поздрав.
|
||
![]() |
||
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
|
Не би било лошо тука да се премести и полициската станица беко, навистина таму кај што се наогаат сега е во катастрофална состојба, не знам дали има некој влезено ..... нечисто,нестручно монтирани кабли,па тоа е центар треба да биде една од најубавите полициски станици....
|
||
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
![]() Интересна идеја. Колку што имам видено, „Југобанка“ има доста голем подземен паркинг, па и тие полициските џипови кај Беко може да се „скријат“ доле, а сепак да имаат брз и функционален излез за евентуална акција. Така би се скрила грубата слика на полициска држава што ја создаваат секогаш-стоечките 2-3 џипа пред Беко денес. |
||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||
![]() |
||
mirakuliks ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Feb-2010 Location: New York Online Status: Offline Posts: 831 |
![]() ![]() |
|
Zoshto preoptimistichki, ako ne se lazham celata karabina e gotova ostanuva samo da se namestata instalaciite, da se sozida vnatreshnosta i da da se napravai fasadata. |
||
![]() |
||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
|
Конечно центарот ќе заличи на еден мал финансиски центар. Мал проблем е што од една страна иаме државна лотарија, од друга министерство, политички партии, малце подоле друго министерство, па одвај некој приватен деловен објект. Ама во една држава кога владата е најголем вработувач и инвеститор, друго и не можеме да очекуваме. Во секој случај, ме радува изградбата на оваа зграда и сметам дека ќе биде една од поубавите градби во Скопје.
|
||
![]() |
||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
|
И во средина катна гаража
|
||
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Токму за тој дел и најмногу време е потребно. Сети се само колку брзо се крена карабината на театарот или музејот на ВМРО, а колку време се уредува ентериерот, фасадата и сл. И кај обична куќа, карабината е 1/3 од времето и парите.
|
||
![]() |
||
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
|
Епа вака....не дека не очекувавте и не знаевте...
Дека се работи за уште една „донација на владата на РМ“, а не е приватен инвеститор, ќе имаме уште еден НЕО-БАРОК-РОКОКО-АКАДЕМИЗАМ(како и да се вика ѓубре од новокомпониран македонски стил на раните 10-ти од 21 век) на лицето на поранешна Југобанка...денеска се сечеа ленти, се сликаа и се смешкаа, а веќе покасно ќе имаме прилика да ја видиме и оваа карикатура во облик на рендер... ...и не застанав да сликам дека требаше да се зацапам во кал и во трагата од некој коњ што ја остаил многу скоро пред да поминам од таму, нормално и црните мерцедеси.... Со среќа нека ни е во животов ![]() |
||
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Незнам што и делов со донација на влада и дека не е приватен инвеститор. Од многу одамна знаеме дека ова ќе биде владина инвестиција за министерство. Немавме за тоа дилеми.
А за проектот, ако има нешто слики да видиме па да искоментираме. |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 16> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |