build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Плажи и бродови на Вардар

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 1920212223 64>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #401 Posted: 24-May-2011 at 23:06
Originally posted by 4skopje

Daj da zememe da im se sitime na tie sto imaat sankovi!
тоа воопшто не беше поентата на коментарот
а и не знам која е поентата па да ги жалиме, бесплатни им се, а истите веќе имаат развиено бизниссо сопствени локали, така да...
Back to Top
medlence View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote medlence Quote  Post ReplyReply #402 Posted: 24-May-2011 at 23:35
Originally posted by zabegan

тоа воопшто не беше поентата на коментарота и не знам која е поентата па да ги жалиме, бесплатни им се, а истите веќе имаат развиено бизниссо сопствени локали, така да...

Јас колку што знам шанковите беа бесплатни лани, сега плаќаат по 50 денари од ден за м2
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #403 Posted: 24-May-2011 at 23:51
Originally posted by medlence

Originally posted by zabegan

тоа воопшто не беше поентата на коментарота и не знам која е поентата па да ги жалиме, бесплатни им се, а истите веќе имаат развиено бизниссо сопствени локали, така да...

Јас колку што знам шанковите беа бесплатни лани, сега плаќаат по 50 денари од ден за м2
колку што гледам преголемава инвестиција ќе ги осиромаши... Crazy
па целата плажа има околу 200 метра квадратни најмногу, исто како џабе да ја даваат
Back to Top
krale View Drop Down
Senior Member
Senior Member

БАНИРАН

Quote krale Quote  Post ReplyReply #404 Posted: 24-May-2011 at 23:55
10000 денари на ден, не е малку, ако е стварно толку.
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #405 Posted: 25-May-2011 at 00:04
Originally posted by krale

10000 денари на ден, не е малку, ако е стварно толку.
не е малку за тебе, фала богу и за мои услови е многу, ама тука збориме за некој со веќе развиен бизнис и полни џебови кеш, извинете ако се користам со предрасуди ама досега не сум видел сиромашен сопственик на локал, ни оние на најголемите биртии кои немаат голема вредност...
Back to Top
medlence View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote medlence Quote  Post ReplyReply #406 Posted: 25-May-2011 at 00:04
цената не е 50 денари туку 5 денари на ден се извинувам за погрешната информација на претходниот пост, површината на новата плажа е 1775м2 што му доаѓа околу 9000 денари на ден, што е 270.000 денари на месец. Јас би рекол доста добра заработувачка, еве ви една вест поврзана со цената, макар неможев да им ја разберам математиката,

http://www.vest.com.mk/?ItemID=53599F1534D07B4F96B89A6CFAECDD54

Edited by medlence - 25-May-2011 at 00:08
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #407 Posted: 25-May-2011 at 00:12
сигурно еден шанк не зафаќа повеќе од 200 метри квадратни, повеќе или помалку, тука негде е груба проценка, далеку од тоа дека 9000 денари некој фрла тука...

а и мислам дека сега засега на празно ги водиме муабетиве, плажава, претпоставувам ќе прерасне во ноќен клуб, како другата, а од тоа дефинитивно има профит, единствено треба да почекаме и да видиме, може ќе пропадне, може ќе пркне, не се знае, но дефинитивно без разлика каков е резултатот не треба да ги жалиме тие што земале шанкови, нивен проблем е тоа, ако воопшто им претставува проблем
Back to Top
Dave Gahan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Dave Gahan Quote  Post ReplyReply #408 Posted: 25-May-2011 at 08:19

Што сте се фатиле за шанковите?! Тоа е најмалку битно...баш ми е гајле и да банкротираат и така поголемиот дел од нив во матичните локали делуваат простачки и насилнички кон опкружувањето...
Вредеше ли да се упропастува вака корисен простор за ваква глупост, која е супер-неатрактивна за сите само за да се фрли лопата или да се глуми дека нешто се случува?
И не ги терајте секаде дискусиите во погрешен правец, стварно ако ве мрзи да размислувате не лупајте само по тастатурите...гледам дека кога нешто не ви е по кеиф, ќе си ја затерате детски во некој безвезен муабет и дискусијата комплетно ја губи смислата...
MAKE CAPITALISM HISTORY
Back to Top
OCB View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote OCB Quote  Post ReplyReply #409 Posted: 06-Jun-2011 at 21:04
Почнаа со работа двете одбојкарските игралишта на градските плажи

Денеска официјално започнаа со работа и двете одбојкарски игралишта на песок на градските плажи „Парк“ и „Камен мост“ во Скопје. Сите заинтересирани граѓани можат бесплатно да ги користат игралиштата за одбојка на песок на градските плажи „Парк“ и „Камен Мост“ во Скопје.
Игралиштата за одбојка ќе бидат отворени секој ден од 10 до 24 часот.
Закажување на термините може да се врши на следниве телефони:

02 3297 – 238 и 02 3207 - 532 , секој работен ден до 16:30 часот или на самите игралишта во работниот период.

Терминот за бесплатно користење е со времетраење од 1 час.

http://www.tocka.com.mk/index12.php?ID=43044
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #410 Posted: 07-Jun-2011 at 18:25
претпоставката дека „плажава“ ќе прерасне во ноќен клуб и нечиј бизнис, ми се исполни... а се разбира, во времето на едноделните капачки костими (за духот се работеше, да ве потсетам) немало летни ноќни журки...

на страна од сето тоа, која пак беше потребата во сета таа гужва да се спика и одбојкарско игралиште во сиот тој насилно збутан неред? а има толку многу проширени делови на кејот, чија дожина е многу поголема од од плажава, кои многу повеќе се користат во рекреативни цели...

Back to Top
HugoGoulding View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote HugoGoulding Quote  Post ReplyReply #411 Posted: 10-Jun-2011 at 14:48
Париз
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #412 Posted: 10-Jun-2011 at 15:19
Originally posted by HugoGoulding

Париз
како не ископиравме нешто друго попаметно од таму?
Back to Top
stobi View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote stobi Quote  Post ReplyReply #413 Posted: 10-Jun-2011 at 16:42
misliš deka plaži kopirame od niv? što trebeše drugo da iskopirame popametno?beše vo pariz nekogaš?
Makedonija
Back to Top
HugoGoulding View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote HugoGoulding Quote  Post ReplyReply #414 Posted: 10-Jun-2011 at 17:23
Идеата за плажите е океј, само мене не ми се допаѓа локацијата на последнава, дури да беше на истото место но одспротива т.е. од десната страна на кејот ќе беше 100% подобро одколку сега.
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #415 Posted: 11-Jun-2011 at 00:11
Originally posted by stobi

misliš deka plaži kopirame od niv? što trebeše drugo da iskopirame popametno?beše vo pariz nekogaš?
во париз не сум бил, ама ме нервира фактот што од други градови превземаме идеи за разни ликови и шеми, а не она што е широко прифатено низ светот како идеја, а тоа е начинот на организирање на урбаните простори, содржините во нив, начинот на функционирање и живеење, инфраструктурата и беспрекорноста барем на густите центри
и затоа и сеуште не ми е јасна која беше целта на ставање на плажа на кејот, зарем не беше копирање на нешто видено во странство? бидејќи плаживе кои ни ги направија сега, врска немаат со некогашниот живот во Скопје и пливањето во Вардар
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #416 Posted: 11-Jun-2011 at 00:14
Originally posted by HugoGoulding

Идеата за плажите е океј, само мене не ми се допаѓа локацијата на последнава, дури да беше на истото место но одспротива т.е. од десната страна на кејот ќе беше 100% подобро одколку сега.
мене пак, иако има погодни локации по кејот на Вардар (се разбира ова не беше една од нив), не ми е јасно зошто по секоја цена мора да имаме плажа на река Question
зошто на пример не се имплементира идеја да има мини плажи покрај езерцата во градскиот парк, ем изолирано место е и не си смета со други објекти, ем и онака тој простор е наменет за рекреација
или пак, да се ревитализира езерото треска и да се направат плажи и клубови таму

и исто така, не ми е јасно зошто плажите се направија во оваква форма, со некакви шанкови, стреи, игралишта и што се не друго... можеше да се оди и со поедноставни решенија, соодветни на просторите каде се предвидени, така барем ќе немавме летен клуб „градска плажа“ Wallbash

Edited by zabegan - 11-Jun-2011 at 00:17
Back to Top
N23 View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote N23 Quote  Post ReplyReply #417 Posted: 23-Jun-2011 at 01:27
Вечерва прв пат имав можност асално да седнам на градската плажа у Парк (првиот пат коа седев истураше). Плажата е дефинитивно одлично место за одмор и пиење кафе навечер. Ем лежалки гага, ем фино музиче, ем нема галама, а и пирка убав ветер. Сеа Вардар каков е таков е, ипак не смета многу. Плус ме изненади беше речиси 2/3 исполнета. Не знам другите денови и од сабајле како е, али навечер, од ова што го видов е дефинитивно погодок.
Back to Top
OCB View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote OCB Quote  Post ReplyReply #418 Posted: 14-Jul-2011 at 14:38
Се гради трибина за одбојкарското игралиште на плажата „Парк“

Изминативе неколку денови интензивно се работи на изградба на трибина за одбојкарското игралиште на Градската плажа „Парк“.

Изградбата ќе се одвива во три фази, при што во првите две ќе бидат изведени градежните активности врзани за изработка на бетонската конструкција, а во третата фаза ќе се постават клупите на трибините и безбедносната ограда.

Трибината, која ќе биде долга 28 метри, ќе биде составена од шест реда со клупи за седење, со капацитет да прими околу 200 посетители.

Граѓаните веќе од наредната недела, кога се очекува да биде завршена трибината, ќе имаат можност да ги следат турнирите во одбојка на песок.

Овој проект, кој го финансираше Градот, е во реализација на Јавното претпријатие „Улици и патишта“.

http://www.plusinfo.mk/vest/8233/Se-gradi-tribina-za-odbojkarskoto-igralishte-na-plazhata-Park
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #419 Posted: 14-Jul-2011 at 15:54
што ќе им се па трибини не ми е јасно Question
игралиштето е чисто рекреативно, како маалските спортски теренчиња, вака само денарче по денарче, се фрлаат пари на споредни глупости
Architects create dreams...politicians create nightmares
Back to Top
nouseforname View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote nouseforname Quote  Post ReplyReply #420 Posted: 14-Jul-2011 at 16:10
stvarno ne mi e jasno zasto bi se pravelo tribini,ama i ne mi e jasno koj ke odi na plazata vo centar ama aj.....?????????
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 1920212223 64>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.348 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.