![]() |
![]() |
![]() |
Музејски комплекс „Македонска Борба“ |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2122232425 50> |
Author | |
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() |
|
Macedonian ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 78 |
![]() ![]() |
Ептен беше фушерај....Ова води накај плажата за тоа и ја правеле... Инаку не верувам дека ќе ја чепкаат уште да ја довршат... ![]() |
|
МАКЕДОНЕЦ си кога кавал ќе ти ја распара душата кога зурла ќе ти го раскине срцето.
|
|
![]() |
|
Gradinarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Aug-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 369 |
![]() ![]() |
посакувам да не ни се сите објекти бихромни, поготво тие со едноставен ортогонален волумен како Македонска Борба. Мене баш убаво ми изгледа и комбинација на дел со малтер, симболика на борба, разрушено, не мора да биде се толку аптекарски. Се разбира ова се мои желби, а проектот за секој објект си постои и тој ќе си тече....
![]() |
|
..... .......
|
|
![]() |
|
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
Незнам дали се само предизборни тресења на зелени, ама неколку пати објавуваат по телевизии и весници дека музејот ќе биде отворен во Мај 2011. Мислите дека е возможно? Ај за фасадата мала работа, ама внатрешноста не знаеме до каде е
|
|
![]() |
|
Observer ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-Oct-2010 Location: MK Online Status: Offline Posts: 271 |
![]() ![]() |
Пренесно од Дневник
Работник кој изведувал градежни работи на Музејот на ВМРО и на жртвите на комунизмот загина вчера по падот од скеле. Несреќата се случи околу 17 часот, но засега нема официјални информации за идентитетот на починатиот работник. |
|
http://www.facebook.com/suvenirimakedonija
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Бог да го прости. Човекот загинал денес, пред неполни два часа. Оваа вест Дневник ја напишал во форма за печат (утре).
|
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
Рок-Барок ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 29-Aug-2010 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 118 |
![]() ![]() |
Сте виделе ли во какви услови работат.. на скелиња со талпи..никакви безбедносни мерки
![]() |
|
![]() |
|
Observer ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-Oct-2010 Location: MK Online Status: Offline Posts: 271 |
![]() ![]() |
Лесна му земја. А зошто пак музејот го нарекле на ВМРО и жртви на комунизмот?
|
|
http://www.facebook.com/suvenirimakedonija
|
|
![]() |
|
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
Mislam deka официјалното име e Muzej na makedonskata borba.
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Од тоа што досега имаме документирано на форумов, официјалното име ќе биде „Музеј на македонската борба, музеј на ВМРО и музеј на жртвите од комунизмот“. Затоа и се вика музејски комплекс, демек повеќе музеи во едно.
|
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
Загина работник кој работеше на изградбата на музејот на ВМРО05.05.2011 - 20:09 |
Четириесет годишниот Г.Т. загина попладнево при извршување градежни работи на изградбата на Музејот на ВМРО и жртвите на комунизмот. ![]() Несреќата, како што информираат од МВР, се случила околу 17 часот, а причините се уште не се познати. Според првичните сознанија од полицијата, работникот паднал од скеле, од висичина од околу 10 метри и се претпоставува дека умрел веднаш по падот. Полиција и Државниот трудов инспекторат вршат увид на местото. |
|
...kaj si kapelo pak ke si kape...
|
|
![]() |
|
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
Како работат турбо овие заедна недела ќе ја завршат фасадата, мислам дека до изборите надворешно ќе бидат готови МНР, Театарот и Музејов. |
|
...kaj si kapelo pak ke si kape...
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
не знам зошто кај нас не се практикува тоа, ако ништо друго, барем безбедносна мрежа треба да има која штити и работници и минувачи...
инаку ако го изоставиме фактот дека рампава е тешко фушерајска, која беше потребата од неа? |
|
![]() |
|
Ljubopitko ![]() Newbiе ![]() Joined: 24-Mar-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
па за да можат да се симнат на кеј и инвалиди и рекреативци со точаци и бебиња во колички и цуци со ролерки
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
![]() коментарот ми беше дека има многу рампи на кеј, а може да направат и друга од другата страна на плажата, од страната на мостот Гоце Делчев, на оваа страна само придонесува повеќе да се натрупува просторот и нарушува одредени линии но да не испадне дека цепидлачам во празно, не е премногу страшно и таму да стои |
|
![]() |
|
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
mene ne mi se veruva deka vaka ke ja ostavat rampava
![]() |
|
![]() |
|
bojanbole ![]() Groupie ![]() Joined: 27-Mar-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Рок-Барок ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 29-Aug-2010 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 118 |
![]() ![]() |
Ако остане така , тоа ќе биде исто како музејот да го остават без прозорци и врати.. очекувам да се среди |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
ама да се среди во ист стил како својата околина, па рампата да биде виртуално неприметлива од одредени страни, страв ми е и тука да не забегаат со „креативност“
|
|
![]() |
|
Bulldozer ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Jul-2010 Online Status: Offline Posts: 149 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2122232425 50> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |