![]() |
![]() |
![]() |
Фасади (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2223242526 165> |
Author | |
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Чисто претпоставка, ама мислам дека е Тренд или некоја друга на почетокот на улицата од страна на плоштадот. Прво заради тоа што на другиот крај на улицата имам забележано поголеми броеви, а второ поради тоа што Тренд беше влезена во процедура за нова фасада уште поодамна, а ова со осветлувањево е сепак понапреден чекор. Во секој случај, ова е само лабава претпоставка. |
|
![]() |
|
makonix ![]() Senior Member ![]() Joined: 08-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 520 |
![]() ![]() |
Се одлага реконструкцијата на фасадите на Илинденска
Фасадите на зградите на потегот од раскрсницата пред Владата до фонтаната „Лотосов цвет“ во градскиот парк, се стари, излупени, исчкртани со графити, со искршени прозорци и паднат малтер Уште во август 2010 година се најавуваше дека фасадите на десетина згради ќе бидат реконструирани на трошок на градот, меѓутоа не се случи тоа. - Оваа година, поради обемните зафати на фасадите во централното градско подрачје, нема да се реконструираат фасади на Илинденска - велат надлежните од градот. Според првичните планови, фасадите треба да го задржат сегашниот стил, додека фасадата на куќата што се наоѓа на аголот спроти фонтаната да биде обновена во автентичен стил, бидејќи се води како културно наследство. Од општината Центар велат дека во буџетот за оваа година имаат издвоено средства за реконструкција на фасади, но сé уште не се знае кои згради ќе бидат опфатени. - Во реконструкцијата на фасади општината ќе учествува заедно со граѓаните. Изборот кои фасади ќе бидат реконструирани ќе се врши според утврдени критериуми што ќе бидат однапред објавени - велат од општината. http://novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=3291293753&id=14&prilog=0&setIzdanie=22543 Edited by makonix - 29-Mar-2012 at 12:37 |
|
![]() |
|
makonix ![]() Senior Member ![]() Joined: 08-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 520 |
![]() ![]() |
Една идеја што можеше да се направи со фасадите во центар, веќе кога се сака да се врати дел од тоа старо Скопје, е да се пресликаат некои од фасадите од Старо Скопје на зградите предвидени со традиционална фасада. На тој начин ќе има барем некоја историска поврзаност зошто се прави и на која фамилија/институција таа фасада припаѓала.
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
MIKI1 ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Jan-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 313 |
![]() ![]() |
Барокни фасади на Метропол и на стара стоковна!???
Бог да чува... |
|
![]() |
|
ciseaux ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 11-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Здраво дечки нов на форумов
![]() Нели требаше фасадата на овие два објекти да биде како на видео презентацијата за "Скопје 2014", мене и така некако ми беше повклоплива во просторот. |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
ги измешале лончината.да ставеа барок на народната банка а на Метропол нешто со стакло како на видеото ќе беше ОК.овде е обратно.бљак
патем поздрав до новиот член и пишувај почесто |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
фасадата на Пелистер(над Дал Фуфо) е вероватно готова,бидејќи вечерва гледам на камерите фасадата е осветлена,тргнати се заштитните завеси,и на прв поглед осветлението е впечатливо.неработи копчето за симнување на фотографии на камерата па затоа нема слика
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
како фати слика,кај мене не реагира копчето долу лево за апарат?
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
кај мене е ок...
|
|
![]() |
|
antiuser ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
Барокна зграда ќе добиел и ЕВН.. од кај го извадија ова новинариве на Вест.. Од ЕВН искочија со вест дека ќе ја менуваат фасадата,ама не рекоа во кој стил колку што памтам добро.
|
|
![]() |
|
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
![]() Edited by HugoGoulding - 12-Apr-2012 at 13:04 |
|
![]() |
|
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
ja bas preeska nis centar pominav i ora da kazam deka vo zivo mnogu ubavo izgleda
ne mi tekna za zal da slikam za tuka |
|
![]() |
|
Petar ![]() Senior Member ![]() Joined: 09-Nov-2011 Online Status: Offline Posts: 269 |
![]() ![]() |
Moze nekoj da ja slikne novata fasada?
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Колку што гледам и балконите се проширени а се надевам дека ќе има договор за да не се зафатат балконите за да се добие поголема повершина на собите. Тоа катастрофа би изгледало, а кај соседната зграда баш ме интересира што ќе прават кај тие балкони што се зафатени... ( нели така се нарекува,, зафатен? хаха )
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Добра поента! И јас се надевам дека нема да бидат злоупотребени. А за балконите на зградата лево од Пелистер, се надевам дека нема да ги толерираат оние кои веќе си го заградиле балконот. |
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Повели две ноќни BTW, за жал надежта за воведување ред со клима-уредите не траеше долго. Ако не можат да им воведат ред на овие што гратис им ги средуваат фасадите и им ги прошируваат балконите, што останува за останатите ![]() 1 ![]() 2 ![]() Edited by Cloverstack - 15-Apr-2012 at 23:18 |
|
![]() |
|
antiuser ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
Многу убаво,ми се допаѓа фасадата..само 2 големи забелешки..
1. Рекламното пано 2. Климите Edited by antiuser - 15-Apr-2012 at 23:41 |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2223242526 165> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |