![]() |
![]() |
![]() |
Спoменик нa плoштaд Maкедoнијa |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2324252627 88> |
Author | |
Konstrukt ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 03-Mar-2011 Online Status: Offline Posts: 124 |
![]() ![]() |
бравооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо, еден од најдобрите ако не најдобриот споменик на Александар, кој бил во Солун Прилеп и Штип ке се согласи |
|
![]() |
|
StreetStruck ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Nov-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 415 |
![]() ![]() |
Се надевам дека ќе ги изгланцаат заварените делови, да не се приметува разликава.
|
|
"Поробените треба да тежнеат кон слободата, а слободните кон совршенство"- Јане Сандански
|
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
|
|
אל תסתכל בקנקן, אלא במה שבתוכו
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Од кај знаеш колкава е салата
![]() |
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Според прозорите и цевките во позадина.
|
|
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Wow hermano
![]() |
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Точно, меѓутоа перспективата може да лаже. Мене за проценка ми треба уште најмалку една слика.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ајде Spaceman, сподели со нас некоја информација повеќе за спомеников. Колкав е по димензии, и дали е тој за на плоштад?
|
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ако претпоставиме дека споменикот е подигнат максимум метар/два на некоја подлога за работа, и висината на човекот (ако фотографирал како секој нормален човек), тогаш му давам некаде меѓу 6 и 8 метри на самиот споменик...
ЕДИТ: Лупам глупости од ракав, димензииве немој да ги сфаќате за сериозно ![]() Edited by alexgizh - 15-Apr-2011 at 15:05 |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Искрено мене не ми личи на повеќе од тоа. Но и да е 8 метра, мислам дека е премал за постаментот на плоштад. Како и да е, споменикот барем според сликава навистина ми се допаѓа (од анатомско-вајарски аспект)
|
|
|
|
![]() |
|
Konstrukt ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 03-Mar-2011 Online Status: Offline Posts: 124 |
![]() ![]() |
помегу 8 и 10 метра....до врвот на мечот 12
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
za zal nemam nikakvi drugi informacii osven slikava |
|
![]() |
|
strajk ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 19-Mar-2011 Location: Skopyeah Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Ja kako so iam informacii od internet spomenikov e za na plostad,imam slika od spomenikov od drug kadar i zgleda mnogu pomal samo so neznam koko se stavaat sliki
![]() |
|
ФК Вардар гордоста на Скопје
|
|
![]() |
|
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
![]() ![]() http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=181 Edited by toasumjas - 15-Apr-2011 at 16:50 |
|
![]() |
|
strajk ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 19-Mar-2011 Location: Skopyeah Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Eve vi link od slikata http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,grossbild-1565703-632319,00.html
|
|
ФК Вардар гордоста на Скопје
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
![]() Туку добро дојде како потсетување. Нели е малку различен од почетниот модел? Или пак дека се од различни агли сликите па не се гледа баш. Секако не ни можам да заклучам, бидејќи навистина се од различни агли, но така ми изгледа. Edited by FoSsiL - 15-Apr-2011 at 17:04 |
|
Македонија - Земја на чудата!
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Како дело мене ми изгледа убаво, очекував нешто огромно но ова ми изгледа нормално. Сега дали на постаментото ќе се изгуби или ќе биде пропрционално.
|
|
![]() |
|
stratus ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Aug-2010 Location: Bitola/Skopje Online Status: Offline Posts: 755 |
![]() ![]() |
Малце си поиграв
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Zoc ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Mar-2009 Online Status: Offline Posts: 101 |
![]() ![]() |
супер ,браво за photoshop-ов
![]() Edited by Zoc - 15-Apr-2011 at 17:13 |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2324252627 88> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |