build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Културни
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Македонски народен театар (Стар театар)

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 2425262728 62>
Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
ovaj_stariov View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote ovaj_stariov Quote  Post ReplyReply #501 Posted: 20-Aug-2011 at 00:58
Originally posted by Superman

Чув дека во подрумот избила вода од Вардар. Целиот бил поплавен, затоа стагнира изградбата (другар на другар ми влегол доле преку другар )

Очекувајте утре вест на plusinfo:"Новиот театар пропаѓа,половина зграда под вода".
build.mk, гради форумска историја
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #502 Posted: 20-Aug-2011 at 03:16
Зградата не ли е доста повисоко, барем така изгледа од постарите слики, да си проверат дали е од Вардар зашто може и да е од некоја цефка пукната во околина или канализација од Кале да се слева или во околина зашто не мора одма ајде Вардар е блиску и мора да е од тамо.
Back to Top
Vladimir P View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Vladimir P Quote  Post ReplyReply #503 Posted: 05-Sep-2011 at 21:26
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/
Back to Top
kultuzin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote kultuzin Quote  Post ReplyReply #504 Posted: 05-Sep-2011 at 21:33
Ова ќе биде веројатно најквалитетниот објект , се прави полека и како што гледам ептен квалитетно.
Back to Top
milena View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote milena Quote  Post ReplyReply #505 Posted: 05-Sep-2011 at 22:00
Back to Top
Bob View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote Bob Quote  Post ReplyReply #506 Posted: 07-Sep-2011 at 15:37
Има поголема активност на објектов деновиве.

Edited by Bob - 07-Sep-2011 at 15:38
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #507 Posted: 07-Sep-2011 at 21:28
сеуште не моѓжам да разберам која беше потребата од фолирање со факов кров и со разни други елементи кои врска си немаат со претходниот театар Question
Architects create dreams...politicians create nightmares
Back to Top
tiberix View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote tiberix Quote  Post ReplyReply #508 Posted: 07-Sep-2011 at 22:06
Mnogu poarno izgleda sega. Bravo.
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #509 Posted: 07-Sep-2011 at 22:48
Originally posted by tiberix

Mnogu poarno izgleda sega. Bravo.
дајде луѓе ќе ве молам коментирајте поконкретно, една од поранешните цели на форумот беа да се даваат издржани коментари и да се избегнуваат навивачки постови од стилот ми се допаѓа и не ми се допаѓа...
ако ништо друго, барем јас не можам да  те разберам што е тоа што за тебе е поарно? конкретно кровот? фазата на изградба? или пак целосната нова верзија на театарот...

и после на крај, ќе нападнете некој како плукал, а оставате вакви постови кои не се од голема корист за некаква дискусија и за таа намена форумов си има анкети... и не, не ти го ускратувам правото на мислење, само ти потенцирам дека „многу поарно изгледа сега“ не е мислење
Back to Top
BOJAN View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote BOJAN Quote  Post ReplyReply #510 Posted: 07-Sep-2011 at 23:06
Стариот театар е објект од Скопје 2014 кој целосно го поддржувам. Истиот има своја историја и повод за возобновување, а се надевам дека ќе го носи името на познатиот Бранислав Нушиќ а и тоа би требало да има симболика.

Надворешниот дизајн ми е прифатлив, плановите за внатрешниот дизајн не сум ги видел, а она што најмногу ме тера да го поддржам е сегашната состојба со театрите во Скопје. КПД Идризово има подобри услови за подготовка и изведба на претстава од она монтажна барака на МНТ-Центар. На Скопје му треба дефинитивно ваков театар и не само ваков, не знам зошто се заборави на новата зграда на Драмски театар. Требаат и други театри, но да не забегувам на други теми во постов.

Единствена критика е што објектов се гради 5-та година, а други поглупави проекти веќе го достигнаа неговото ниво на градба.

Edited by BOJAN - 07-Sep-2011 at 23:07
Back to Top
antiuser View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote antiuser Quote  Post ReplyReply #511 Posted: 08-Sep-2011 at 00:33
Originally posted by BOJAN

Стариот театар е објект од Скопје 2014 кој целосно го поддржувам. Истиот има своја историја и повод за возобновување, а се надевам дека ќе го носи името на познатиот Бранислав Нушиќ а и тоа би требало да има симболика.

Надворешниот дизајн ми е прифатлив, плановите за внатрешниот дизајн не сум ги видел, а она што најмногу ме тера да го поддржам е сегашната состојба со театрите во Скопје. КПД Идризово има подобри услови за подготовка и изведба на претстава од она монтажна барака на МНТ-Центар. На Скопје му треба дефинитивно ваков театар и не само ваков, не знам зошто се заборави на новата зграда на Драмски театар. Требаат и други театри, но да не забегувам на други теми во постов.

Единствена критика е што објектов се гради 5-та година, а други поглупави проекти веќе го достигнаа неговото ниво на градба.

Зашто би го носел театарот името Бранислав Нушиќ?  една причина ми треба.. зашто би го носел името на  ширач на српска пропаганда на Македонски простори. И теоријата дека го основал театарот и сега да го носи името,едноставно не држи вода

Edited by pbanks - 08-Sep-2011 at 09:10
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #512 Posted: 08-Sep-2011 at 01:11
Originally posted by BOJAN

баш овој објект не запазуваникаква историја туку ја извитоперува истата... ако се работи само за иконичност на локацијата, тогаш можеа да направат и сосема современ театар кој нема никаква архитектонска врска со стариот
или се прави реконструкција, или не се прави, нема измеѓу... особено нема простор за непотребни додавки кои се чисто поставење за смирување на нечии страсти
и јас бев еден од тие кои го поддржуваа објектов, ама сега дури и одбивен ми е поради тоа што го третираат како за*банција, а како капаче на се, просторот на кој се неоѓа е тотална утка од аспект на тоа што го заградија од сите страни, а од една страна е залепен до мост

едноставно можеа слободно да направат комплетна реплика на театарот според сите стандарди и го прокоцкаа тоа поради глупости...
Back to Top
Dave Gahan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Dave Gahan Quote  Post ReplyReply #513 Posted: 08-Sep-2011 at 01:17
Originally posted by antiuser

Зашто би го носел театарот името Бранислав Нушиќ?  една причина ми треба.. зашто би го носел името на еден србин , а плус згора на тоа  ширач на српска пропаганда на Македонски простори. И теоријата дека го основал театарот и сега да го носи името,едноставно не држи вода
Епа затоа што главните адути ви се од Краљевината, во која не сме викале така како што требало...Нушиќ бил основач, режирал, работел овде, пропагирал и тоа е неоспорен факт - еве ти...и ова е тоа по што демек ве пука носталгија....ко смрт ги мразите комунистите, ама „краљска породица из београда ви е во срце“...браво!

Јас генерално сум против возобновување на објектов, посебно во оваа квази-форма, а уште повеќе заради вакви податоци кои за квази-патриотите беа и сеуште се „шпанско село“....
Свака част за србите, немам ништо против нив, да не ме разберете погрешно од постов(овој горе е тотално кснеофобичен)...ама најомилени ви се очигледно градбиве од времето на краљевината и сега уште да си го изградите и ОфицИрски дом и да си се сеќавате на времето кога презимето на Ч/Ќ ви завршуваше...
MAKE CAPITALISM HISTORY
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #514 Posted: 08-Sep-2011 at 01:55
Пошто тресете и незнаете јас ќе ја прекратам оваа дискусија со аргументи. Бранислав Нушиќ води дел од потеклото од Нижополе Битолско и е Влав зашто Нижополе е населено со Власи кои се дојдени од Москополе, а презимето оригинално е Нуша и е модифицирано во тоа време кога се наметнувало презиме на иќ, а дали он е роден со тоа презиме или го примил модификувано точно немам информација. Така да не само што не е Србин туку води потекло и од Македонија и ова и не е битно тој го има основано тој театар и творел тука. И дајте прекратете со вакви глупи коментари.

Edited by lslcrew - 08-Sep-2011 at 02:00
Back to Top
makonix View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote makonix Quote  Post ReplyReply #515 Posted: 08-Sep-2011 at 06:07
fala ti lsl za informacijata, dobro e sto barem nekoj se trudi da ponudi informacii od koi samo moze da naucime poveke, pred da pocne da se zabeguva vo klasicen stil
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #516 Posted: 08-Sep-2011 at 09:14
Се заврши ли со пребројување на крвни зрнца? Ohno

Јас лично не би го именувал театарот по Нушиќ, но дефинитивно на некој начин би го одбележал неговото делување во Скопје.
Back to Top
BOJAN View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote BOJAN Quote  Post ReplyReply #517 Posted: 08-Sep-2011 at 09:43
Именувањето на стариот театар со Бранислав Нушиќ не го правиме за да го овековечиме неговото дејствување како српски пропагандист во одреден период од неговиот живот, туку заради неговото творештво и неговиот допринос во основањето на скопскиот театар. Само да не заборавиме дека Нушиќ многу често во текот на неговото живот потпаѓа под немилост на истата таа српска власт.

Back to Top
makonix View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote makonix Quote  Post ReplyReply #518 Posted: 08-Sep-2011 at 12:54
aj malce smirite topkata, sepak se raboti samo za edna gradba, za mnogu skopjani e eden simbol na nekoe vreme, nema potreba da se zestat rabotive
Back to Top
BOJAN View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote BOJAN Quote  Post ReplyReply #519 Posted: 04-Oct-2011 at 12:01
Покривот на Стариот театар се запали, изгоре и сеуште гори речиси целиот покрив од страната на Вардар, во моментов ситуацијата почна да се става под контрола, но сеуште е сериозно. Ќе има фотки и на Билд, Кловер се упатува кон местото на настанот.
Back to Top
alexgizh View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote alexgizh Quote  Post ReplyReply #520 Posted: 04-Oct-2011 at 12:10
Жално...

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 2425262728 62>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.422 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.