![]() |
![]() |
![]() |
Министерство за финансии (Југобанка) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345 16> |
Author | |
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
i koga site mislevte deka nema da ima iznenaduvanja so objektov,samo poglednete ja slikata
http://www.idividi.com.mk/Biznis/MakBiznis/668107/index.html |
|
build.mk, гради форумска историја
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() MIA foto |
|
![]() |
|
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
neoklasicen stil ! hahaha ..ova pokje me potsekja na nekoja mesavina od anticko - moderen - arapski - stil
![]() |
|
![]() |
|
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
![]() Морам да се селам од државава пред да се убијам. Не ми се верува колку сме сељаци! |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
ќе се
![]() ![]() |
|
![]() |
|
stratus ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Aug-2010 Location: Bitola/Skopje Online Status: Offline Posts: 755 |
![]() ![]() |
Објектот ме потсеќа на бајадера
![]() Edited by stratus - 11-Aug-2011 at 23:53 |
|
![]() |
|
Sykes ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 23-Feb-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Е, браво... мислам, стварно секоја чест. Фантастично. Немам зборови со кои може ова здание да се опише. И дадоа белег и на оваа локација. Како фантастично се вклопува со се наоколу, тоа е неверојатно. Па градов почнува да се вклопува во кругот на светските мега-центри од типот на Ташкент, Алмати, Тбилиси... Прекрасно, прекрасно. Воодушевен сум.
|
|
![]() |
|
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
![]() Edited by Dave Gahan - 08-Mar-2011 at 19:21 |
|
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Зградата уствари не е воопшто слична со други објкети од ск 14. Изгледа притисокот за стилот упалил некаде па малку скратиле од барокот. Единствено нешто што ве тера да ги давате овие коментари е тоа што уствари се очекуваше да одвалат нешто и кружните облици над прозорите. Да не се очекуваше може и немаше да има толку одма вакви коментари а и да го немаше полукруговите над прозорите немаше до толку да изгледа. Ме потсеќа на едно време што излезе идеја за нова stock exchange за пред неколку години што беше претставен. МАтерјалите воопшто не се па ни барокни, повеќе се како онаа подоле како се викаше на ќошот PriceWaterCoopers зградата.
|
|
![]() |
|
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
![]() Зградав не е слична, зградава е бетер од сите згради на ск14! Ужас! Фрапиран сум! |
|
![]() |
|
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
trebase da pretpostavime deka ke nacekame na vakvo nesto uste koga prv pat se spomna zborot MINISTERSTVO ....
|
|
![]() |
|
Zoc ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Mar-2009 Online Status: Offline Posts: 101 |
![]() ![]() |
Џабе се „тепаме“, и онака не се слуша нашето мислење. Помирете се со фактот,дека во архитектурата на новите градби во Скопје не треба да очекувате нешто да се оправи. Оваа држава и овој народ е научен да живее и работи импровизирано. Така да покрај сето тоа и нелогичностите во општеството, сепак сметам дека добро се држиме ...
![]() |
|
![]() |
|
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
Поарно нешто него ништо, бар ќе се среде, онака беше само збиралиште за џанкии!
![]() Овие полукруговите се глупи, како шо рече Исл, поарно квадрати да се како левата страна! Edited by Makedonij - 08-Mar-2011 at 19:56 |
|
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
|
|
![]() |
|
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
Да е малку пониска....ми личи на некаков мавзолеј.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Еве ја убавицата без пречки на видикот
![]() |
|
![]() |
|
nouseforname ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 16-Dec-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 156 |
![]() ![]() |
WOOOW stvarno e ubavica!!
neznam zosto ne ja napravat kako soravia barem da imavme nekolku moderni zgradi!!!! |
|
![]() |
|
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
Одличен дизајн 10/10 !!!
|
|
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Инаку само нешто вака на брзина проценето без информацији од кој е и зашато е така.
На сликата од кловер јасно се гледат мотивите на зградата, иако јас несум архитект, да јадам вакви трици. Мислам дека е заснована од типот на македонска куќа, линиите од страна се кафени који го представууваат дрвениот дел, полукружните стаклени делови џамовите, а белото, си е белото ![]() Основа за неа сигурно било нешто како овиа? ![]() ![]() Edited by Makedonij - 08-Mar-2011 at 20:56 |
|
|
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Да не се полукруговите и капителите два, не би била толку лоша.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Ne mi se sviga oti ne e ednakva od site strani!
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345 16> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |