![]() |
![]() |
![]() |
Нова фасада и ограда на објектот на Владата |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3334353637 64> |
Author | ||
WhyNot ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Jan-2014 Online Status: Offline Posts: 114 |
![]() ![]() |
|
е така е.. си останаа сите овие згради на Србија, а ние со бараките и изнајмените простори... и не ми се верува прочитав некни општина Сарај ќе гради/обновува општинска зграда, а Центар уште продолжува со бараките.
|
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
А на кого да останат? Конкретниов објект не ми личи ко да е од време СФРЈ.
|
||
![]() |
||
WhyNot ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Jan-2014 Online Status: Offline Posts: 114 |
![]() ![]() |
|
бараките? па нам ни останаа, еве уште си стојат.
|
||
![]() |
||
kiriOK ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Apr-2012 Location: Tamworth,UK Online Status: Offline Posts: 1023 |
![]() ![]() |
|
Нормално дека ќе биде брзо,да знаеш само како се градеше,имав таа прилика да поминувам секој ден покрај владата и да ги следам процесите од блиску... Состојките се следни: Железна сталажа околу постоечкиот објект и лепи тоа пластиката. Edited by kiriOK - 14-Mar-2014 at 17:15 |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
...збориме за административни објекти и дали утре некој ќе вика за нашиов објект на владава „е така, во другиве земји објектите од тоа време си останаа, а кај нас им ги сменија фасадите“? од глаата си патиме очигледно |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
за бараките ти зборувам. Најди во Белград бараки каде се сместени министерства, државни агенции, градски собранија или не знам како да ги наречам |
||
![]() |
||
ehrlich ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 31-May-2012 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 1365 |
![]() ![]() |
|
Човече ко божем не знаеш што се му се случувало на Скопје во последниве 100 години, земјотресот го забораваш или тоа не се случи. А во Белград се градело уште од многу одамна, дел од тие згради се и од времето на Кралство Србија, па потоа Кралство СХС, па Југославија, а кај што.
|
||
![]() |
||
Dzeksi ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 413 |
![]() ![]() |
|
kaj nas i zgradite so mala puknatina se rusele za proektot na kenzo tange da moze da se sprovede ama koj da zne denes
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Замисли тоа време да имало ваков форум каде секој може да си каже што му чини а што не ![]() |
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
тогаш цело јадранско приморје ќе беше за `летување по егзотични острови на јадранот`
![]() |
||
![]() |
||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|
Видете сеа, како форумаш што имал припадник на ова егзотично острово, можам да кажам дека не било баш така лесно да се влезе во друштвото на почесни „туристи“.
Во однос на тоа како се градело, имало коментари и тогаш, барем оние што се пласирани во 80-ти години во Нова Македонија бидејќи токму периодов го листам овој весник за мои други потреби. Скопје имаше можност да стане нешто, испадна НИШТО само поради самите нас, како сакате да се делиме, тоа е тоа според мене. |
||
![]() |
||
Dzeksi ![]() Senior Member ![]() Joined: 01-Apr-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 413 |
![]() ![]() |
|
Totalno si vo pravo Bojane sami si solime sami ke si srkame a pamet nikogas nema da ni dodje za zal
![]() Edited by Dzeksi - 20-Mar-2014 at 11:35 |
||
![]() |
||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
барем изработката ми изгледа ок
|
||
![]() |
||
milena ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Aug-2011 Online Status: Offline Posts: 184 |
![]() ![]() |
|
За разлика од повеќето објекти и мене ми изгледа добро изработено ...
|
||
![]() |
||
bob39 ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 25-Feb-2011 Location: Amsterdam Online Status: Offline Posts: 51 |
![]() ![]() |
|
Гипсаниве корупки ли ве се добри што ве е?
|
||
Трговски центри= убиство на Скопје
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
не зборувам за дизајн,изработено е прецизно за разлика од другите објекти од ск2014
|
||
![]() |
||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
Може да се види на сликите дека „старите“ згради имаат многу прозорци, додека „новооблечените“ имаат по само неколку... Не знам како ќе се осветлуваат просториите внатре (зборувам за природна, дневна светлина). А за квалитетот на изведба ќе почекам да биде целосно завршена за да видам како ќе излезе (не знам за каков квалитет може да се зборува кога на оригинално здание се прилепени гипсени елементи што за некоја година веројатно ќе се упропастат под налетот на временските прилики).
|
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
за прозорите се надевам дека овој блок од зградите е некакава си архива,и затоа нема многу прозори.во секој друг случај ова би било
![]() |
||
![]() |
||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|
Нели сите бетонски бункери на институциите изградени по земјотресот зрачеле со затвореност и служеле за предизвикување стравопочит. А од промената на изгледот на оваа зграда каков заклучок влечиме?
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 3334353637 64> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |