![]() |
![]() |
![]() |
Меморијален центар на холокаустот |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 18> |
Author | |
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
![]() Мислам дека тоа е втората зграда од музејот. Поради нерасчистени имотно правни односи тамо беше 1 година стопирана изградбата. |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
ааа затоа ли беше заглавен проектов... значи конечно се одглави работава...
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Еве еден рендер набрзинка, кој сака да си шета 3D, нека го симне exe-во
http://dnarender.com/images/stories/portfolio/interactive/holocaust_jew_center/Museum.exe. ![]() Каде каде бољи од предходниот рендер. Edited by lslcrew - 30-Sep-2008 at 13:06 |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() Ова веќе ветува многу ![]() |
|
![]() |
|
Plugger ![]() Senior Member ![]() Joined: 15-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 378 |
![]() ![]() |
Dobro sea ke bideme vo spisokot na zhidovite.
Ova e golem objekt i golem chest za Makedonskite zhidovi. |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
не е каде каде подобар, мнугу подобар е од другиот шарен рендер, сега вака многу повеќе ми се допаѓа
единствено не ми се допаѓаат челичните столбови (кои не верувам дека се од структурно значење) и големата полукружна „шипка“, некако многу „штрчат“, и мислам дека не би изгледале убаво од друг агол, но тоа е само мое мислење исто мислам дека стаклата треба да бидат исти ко на рендерот, сини и проѕирни порано се сомневав дека ќе се совпадне со театарот и музејот, но сега мислам дека сепак ќе биде добро |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
shyes ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
Мене тие шипки ми личат ко на тие Еврејските свеќи што се важни во нивната вера. Или можда ќе се употребат за ставање на знамиња.
![]() |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
ако тоа им е симболиката тогаш е добро, и не ми смета толку, но не верувам дека се за знамиња
|
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Токму така, шипките се стилизирана Менора (Еврејски свеќник) кој е еврејски верски симбол.
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Никаков напредок!
![]() |
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
Eve edna druga gledna tocka od kale :
![]() |
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Од фотката на mitatos се гледа дека таа ламелата позади напреднала малку... Но сепак темпото е ужасно споро и за нејзе, а за воопшто да не ни зборувам ![]() |
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
Za napredok ima, ali spori se
![]() |
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Музеј на Холокаустот
Museum of the Holocaust Екстериер Exterior 1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() 6. ![]() 7. ![]() 8. ![]() Ентериер Interior 1. ![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() 6. ![]() 7. ![]() 8. ![]() Превземено од DNA Architects. http://dnarender.com/ Edited by La Linea - 28-Oct-2008 at 22:47 |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() Не си успеал да фатиш но сабајле кога поминував имаше работници на објектот и се работеше машки... |
|
![]() |
|
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
Треба побрзо да се заврши работата и конечно на овој дел да никне убава градба. Искрено, не знам кога беше полоша ситуацијата, кога беше на ова место автобуската станица или сега кога се е прекопано.
|
|
![]() |
|
Б.Ѓ.Т ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Nov-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 311 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
ja duri sega ja vidov povrzanosta megu ovie 2 objekta
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
интересен мост ќе има, многу убаво ќе биде, но штета што нема детали за вториот објект
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 18> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |