![]() |
![]() |
![]() |
Аеродроми |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 5152535455 124> |
Author | ||
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
|
Не верувам да прават дуплирање на истите линии што ќе ги нудат од Скопје. За вака мал пазар не е практично.
Може да понудат накај Форли евентуално, или пак нешто појужно. |
||
![]() |
||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
|
И јас бев искрено зачуден, али дечките се преселени таму, си зимаат плата, идат на работа, а што работат, тоа е ствар на ТАВ. А изворот е човек кој не би имал потреба да лаже. Можеби се работи за мала група, 4-5 луѓе, кои се поставени таму колку да се покаже дека нешто се планира и работи.
|
||
![]() |
||
Phalanx ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 06-Nov-2010 Location: Munich Online Status: Offline Posts: 70 |
![]() ![]() |
|
Germanwings ne lete za Makedonija (veke), i Lufthansa mu e majkata na Germanwings. Easyjet kaza oti nema da dojde vo makedonija, ke poceka uste malko... . . . To Topic Sicko Ubavo ama loso e takov golem Parking da napravat... trebase da napravat edna katna garagza + (pomalecok) parking... |
||
![]() |
||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
|
Заврши реконструкцијата на аеродромот во Охрид![]() Со свеченост што ќе се одржи во недела, официјално ќе биде означен крајот на градежните работи. На свеченоста се очекува присуство на премиерот на Република Македонија, Никола Груевски и претседателот и главен извршен директор на TАВ Аеродроми, М.Сани Сенер. TAV Airports Holding, кој стана интернационален бренд во аеродромските услуги, гo презеде управувањето со македонските аеродроми во Скопје и Охрид, во март 2010. Овие аеродроми - ќе бидат управувани од TAV и во следните 20 години а наскоро ќе станат главно средиште на Европа. http://www.kapital.com.mk/MK/makedonija/27186/zavrshi_rekonstrukcijata_na_aerodromot_vo_ohrid.aspx |
||
![]() |
||
Bobi ![]() Newbiе ![]() Joined: 31-Mar-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Луѓе очигледно како се во Македониј,само знаеме да критикуваме,а ништо да пофалиме!!!
Да ви кажам дека на скопскиот аеродром се гради како во ниеден објект во Македонија,по сите светски критериуми и норми.Работам во близина и секој ден и саат и минута го гледам напредокот.Последно што разбрав луѓето раце кршат да завршат во рок затоа што каснеа на почетокот.Сакам да напоменам дека додека се бетонираше и армираше се работеше во 3 смени.Дека сега работат на внатрешноста и дека двете згради КАРГО ценатарот на FEDEX и административната(сивата)се завршени. Што се однесува за инвестицијата незнам дали некој може да працени,но сакам да кажам дека една metaldetektor врата чини 25 000 евра и дека еден ескалатор 15 000 евра. Така да воздржете се од шпекулирање и неиздржани муабети без факти. Поздрав!!! П.С.Бар еден да кажеше браво ќе беше големо постигнување за луѓево!!! |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
E dobro de, kje si vidis vo nedela kolku se rabotelo vo ohridskiot aerodrom.
Edvaj cekam da vidam ![]() |
||
![]() |
||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
|
Што си во право во право си. За проектот и за работата на ТАВ само ![]() Инаку ние сме познати критичари а забораваме каква беше состојбата општо земено на територија на град Скопје пред 10 година наназад. Инаку проектот е несомнено еден од најдобрите во регионот не случајно доби и прва награда за избор на проект на годината. Само напред па од октомври се надевам на зголемен број патници и многу поповолни цени како и повеќе дестинации. |
||
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Боби, незнам кој микро дел од нишкава го имаш прочитано, но мислам дека атмосферата кон овој проект е генерално позитивна од кога почна неговата реализација. А доколку некој од читателите има погрешна претстава, тоа е во голема мера поради немањето транспарентност, бидејќи освен неколкуте официјални фото сесии во кои во фокусот се повеќе политичарите, другите графички материјали кои ги постираа форумашите се изведени во максимално тешки услови, небаре снимаат топ сикрет објект. |
||
![]() |
||
StreetStruck ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Nov-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 415 |
![]() ![]() |
|
Не знам па ја кој очекуваме да ни ги даде на тацна материјалите, плановите и сликите. Не дека не би било убаво се тоа али реално, новинариве се дрва неделкани и немаат ни интерес, работат на дугме и по директиви, инвеститорот не се замара си гледа да си ја заврши работата и на крај краево и не треба да се замара дали ќе биде тоа се транспарентно, а властите какви што се знаеме дека само на сечење ленти ги има.
А иначе за ова топ сикрет, па и не треба баш транспарентност тука да има...Сепак за аеродром се работи, ме сфаќаш што сакам да кажам. ![]() А факт е и дека има многу присутни на форумов кои си баратаат со бројките според убедување што и не баш за некоја пофалба (мислам за тоа колку вредела инвестицијата, колку квадрати е и сл.) Еве ја како гледам на ситуацијата. Властиве нормално си дигаат цена и бројки, инвеститоров си се раководи според свои потреби кои се и најреални бидејќи на крај краево луѓето кои го прават аеродромов треба да вадат ќар од него. Е сеа дали мене ми мења дали инвестицијата е 100, 150 или 200 милиони евра. Не, бидејќи јас добивам нов аеродром кој ми дава услови во секоја смисла и тоа многу подобри, значи дестинации, удобност, преставителност, подобри цени и мене како корисник на услугите само тоа и ме интересира. Пред тоа имавме ѓубре нема друг збор за аеродромот. Да не зборам како влијае на економијата, нема да кажам нешто нечуено досега. Но дали сакам да ги знам точните бројки, секако дека да, не бидејќи се осеќам измамен или не знам како туку чисто ради љубопитност. Секако дека атмосферата е позитивна, треба да сме луди да негодуваме нешто. |
||
"Поробените треба да тежнеат кон слободата, а слободните кон совршенство"- Јане Сандански
|
||
![]() |
||
Skopje ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 28-Nov-2009 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Saturday, April 9, 2011
|
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
Ако сакаат и ваков нека го остават, само да донесат патници. Бидејќи кога ќе почнат да надоаѓаат патници, кога-тогаш ќе го надоградат. Оти ако дојдат компании и услугата не чини, во следниот ред на летање тие што дошле ќе ги нема. Барем така би требало да биде
![]() |
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
Sostojbata e podobrena otkako vleze TAV, jas posleden pat koga dojdov, rabotnicite brzo vrsea rabota(kontroliraa pasosi) i imase uste 2 drugi kabini za kontroliranje.
E mnogu tesno, povekje od porano Ova e mapata, koga kje vlezes vo ohridskiot za da letas kon stranstvo. ![]() Ovde imas zid, bese urnat i stavea saili za da odi se po red Kontrola na pasosi Pak saili za da ima red Kontrola (dali imas nesto metalno) Imase i izmeni koga kje dojdes od stranstvo i sakas da izlezis od aerodromot, no za zal nemam karta da vi objasnuvam |
||
![]() |
||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
|
Отворање на аеродромот во Охрид
![]() Охрид,
10 април – Турски „ТАВ“ ја заврши реконструкцијата на охридскиот
аеродром „Свети Апостол Павле“, кој денеска ќе биде отворен со
свеченост. Најавено е обраќање на премиерот Никола Груевски и претседателот и главен извршен директор на „TАВ Аеродроми“, Сани Сенер. Турската компанија лани во март започна да стопанисува со двете
воздушни пристаништа во Македонија, а со нив ќе управува 20 години. Вкупната инвестиција за двата аеродрома е околу 200 милиони евра. http://daily.mk/cluster3/6e4c859cf124231039f97d2fe83ea0dd/679136 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Kako sto rekov, nisto od objektot!Na imeto apostol mu stavile edna slika od apostol i nova rabotna masa, so toa se fali premierot, ima sliki vo MIA, no me mrzi da gi postirav vakvi manipulacii
![]() ![]() EDIT: Slikata pokazuva deka ovde skoro nisto ne napravile, isto kako razlicni materiali na pokrivi(istoto kako porano)STETA i sramno sto nekoi lugje mislat deka sme zivotni i ne razbirame nisto ![]() Edited by my Macedonia - 10-Apr-2011 at 15:16 |
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
|
My Macedonia , само да ти честитат за тоа што уште пре месец дена ни навести дека на аеродромот не се реконструира ништо поважно а денес добивме и официјална потврда за тоа. Еве поточно што е направено:
„Аеродромот сега располага со ВИП зграда од 290 квадратни метри, нов хангар за сместување авиони кој опфаќа 1.054 квадратни метри и комплетно нов паркинг простор од 6.000 квадратни метри.„ Со други зборови ова се вика „мачкање очи„. Но очигледно е дека и медиумите ни ги пумпат очекувањата со нивните бомбастични најави. Јас ова што се случи на Аеродромот во Охрид не го разбирам како РЕКОНСТРУКЦИЈА.Туку едно обично подновување . Edited by kultuzin - 10-Apr-2011 at 16:50 |
||
![]() |
||
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
|
Хахаха.... каква е таа ВИП зграда од 290 квадрати... па тоа е една чекална.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Sega prasanjeto e, dali kje im se sluci istoto na skopskiot aerodrom.
Se gradi, DA, ama kolku cini navistina aerodromot???Gjabe golem koga izgleda CHEAP??!!!... Ne sakam da spekuliram i veruvam, deka kje bide uste edna laga ili mackanje oci na graganite... EDIT: mE NASMEA ALSAT M sto kazuva deka se investirani 10 milioni evra ![]() ![]() Edited by my Macedonia - 10-Apr-2011 at 17:06 |
||
![]() |
||
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
|
Знам дека е веќе постирано слична вест, ама болдираното е нов момент, барем за мене
Пуштен во употреба реновираниот охридски аеродромРеконструкција на административната зграда и карго центарот, изградба на ВИП објект, паркинзи, прочистителна станица, притвпожарни возила и друга техничка опрема – турски “ТАВ“ кој наредните 2 децении ќе стопанисува со македонските аеродроми, го светна охридскиот. Договорот кој го склучија со Владата, останува тајна. Извршниот директор на турската компанија и официјално кажа дека се преполови првично најавената инвестиција од 200 милиони евра. Охридскиот аеродром - модернизиран и реконструиран, денес свечено беше пуштен во употреба, но и понатаму главен проблем е бројот на летови и туристи кои ќе го посетуваат Охрид. Извршниот директор на ТАВ, цени дека за 3 до 5 години, охридскиот аеродром, ќе живне. Премиерот најави дека на 8 септември, свечено ќе биде пуштен во употреба и скопскиот аеродром http://vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=37&egId=7&eventId=35826 |
||
![]() |
||
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
|
Ете си кажале луѓето ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Ne, 100.000 za ohridskiot, 50 milioni za skopskiot drugite v gjeb!! ![]() Se prasuvam zosto ima tajen dogovor??? |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 5152535455 124> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |