![]() |
![]() |
![]() |
Спoменик нa плoштaд Maкедoнијa |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 6667686970 88> |
Author | |
dule ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Mar-2011 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 255 |
![]() ![]() |
Прекрасно направено, БРАВО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
![]() |
|
theMac3donian ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 30-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
(НУ)МНМБЗДИСМНВИМНЖНКР
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
во моментов на плоштад има луѓе колку за еден добар концерт,повторно се тестира фонтаната и изгледа е магнет за луѓето
|
|
![]() |
|
kiroo ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 21-Aug-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
bobmkd ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 24-Sep-2008 Location: Germany Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
top e fontanava! samo mnogu boi nekako navecher.. epten kich.. bar za moj vkus..
|
|
![]() |
|
Superman ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 154 |
![]() ![]() |
Гледајќи ги можностиве на фонтата се надевам на две работи:
1) Во различни делови од денот ќе има различна програма на работа, а во точно одредено време, еднаш на 24 часа, на пример на пладне ќе биде најголемиот спектакл. 2) За различни празници ќе биде различно осветлена - црвено жолта за 8 Септември, бело сина за роденденот на Мајка Тереза, најшарена за Нова Година, само жарко црвена за Велигден, зелена за Бајрам итн. Бела, сина или жолта во обичен ден, но истата боја секој ден. Нешто како Empire state building што се менува во однос на пригодата. Инаку, се е прекрасно, само многу бои ако се менува вака неселективно и непредвидливо, затоа се надевам на унифицираност во зависност од денот. А да, страничните плочки на чинијата и мене ми пречат. Мислам дека требаше да бидат и тие со релјефи. И осветлувањето на The One Whose Name Cannot Be Spoken мора да се појача. Edited by Superman - 03-Sep-2011 at 22:14 |
|
The One Whose Name Cannot Be Spoken...
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Супермен те подржувам во ставот дека не треба постојано да ги менува боите фонтаната. Добро е што таа има можност за програмирање и менување на модусите на работа. Мене самата идеја за фонтана многу ми се допаѓа затоа што е „жива„ значи не е статичен објект така да никогаш не досадува.
За плочките што да кажам се работи за вкус иако тој дел е така изведен што по потреба би можело да се „налепи„ рељеф иако мене лично и вака не ми пречи. |
|
![]() |
|
makonix ![]() Senior Member ![]() Joined: 08-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 520 |
![]() ![]() |
И мене ми смета. Не знам што мислете, али имам идеја да пратиме еден заеднички добронамерен емаил до Валентина да изработи некаков релјеф околу плочата да не штрчи толку многу откога ке спласнат страстите и еуфоријата од спомеников |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
жолтата и зелената боја некако се вишок,без нив сината,виолетовата(пурпурна) и црвената се испреплетуваат меѓу себе складно,ама со другиве две никако
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
не ја разбирам потребата да се прави лајт шоу, фонтаната и онака е накитена, не е тоа некој гол ѕид па проекции на него да правиме...
толку ли не можат да ја осветлат навечер со погодени агли и различна јачина на светилките, чисто колку фонтаната да биде потенцирана ![]() и рече некој порано во темиве некаде, не знам што е проблемот со осветлувањето кај сите објекти, не е скопје ни Лас вегас, ни Дизниленд, на објекти како Сан Марко ќе разберам, тогаш одговара, ама вака тотално неозбилно делуваат објективе... уште и музика да лупнат, ќе биде комплетирана сликата ![]() |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
osvetluvanjeto e uzasno kicherajsko i prenatrupano, go vidov i mi se stemni... me potstei na luna park vo nekoja kineska provincija... stavie sve sto videle odednas i boi i vodoskoci... ako ne go opravat ke bide steta na tolku frleni pari da dobieme luna park na glavniot plostad
|
|
![]() |
|
IN_MOTION ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Jul-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
А што сте се загрижилте толку за боите? Нели гледате дека фонтаната сеуште е во тест фаза и се испробуваат сите можни комбинации. Сигурно кога ке се пушти официјално нема да ги менува сите бои во рок од 1 минута. И да во живо изгледа многу подобро одколку на слики, а и боите не се толку нападни.
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
![]() обично бело светло му треба на спомеников само од повеќе агли и во различни јачини, ништо друго... дури и д аодберат една од боите кои ги тестираат и да биде константно, воопшто нема да ми се допаѓа |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
4skopje ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Feb-2011 Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
http://www.youtube.com/watch?v=5MV0DVY6Sx4
Kolku vo vrska so boite,ama ova e Barcelona i tamu moze i ne e kich !Kaj nas tamn rabota.Rabotava e Madona da oblece nesto ne e kich,a nekoja nasa odma epiteti kich ,shund itn,itn. |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
mnogu mi e galje mene kako se nosi madona ili lejdi gaga. jas koga go vidov stolbot kako trepka vo site mozni boi ko kineski letacki hilihoptercinja(koi isto taka se prodavaat na plostadot okolu spomenikot sigurno nekoj gi primetil kako letkaat naokolu) i kako ripkaat 10 vrsti na voda od fontanata (dodeka konjanikot bese vo potpolen mrak) mi se stemni... najiskreno se nadevam deka ke se upotrebuvaat boite mnogu poretko, porazumno i poestetski)
Edited by xnx - 05-Sep-2011 at 11:52 |
|
![]() |
|
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
Ако боите на светилките на спомеников се менуваат постојано, можеби тоа е така испланирано со цел да се прикаже сексуалната ориентација на личноста која споменикот ја претставува, ако се земе во предвид фактот дека виножитото е еден вид симбол на хомосексуалците.
Но тоа и не е толку важно колку што е важен фактот дека на вакво осветлување местото не му е на најголемиот плоштад во главниот град на една држава, бидејќи повеќе делува како осветлување за во дискотека, отколку за фонтана на плоштад. Се надевам дека ова е само тест фаза, а не трајно решение. Edited by Dexter26 - 05-Sep-2011 at 12:14 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
haha, me iznasmea... poznavajki go mentalniot sklop na investitorite na fontanava, siguren sum deka zatoa ja osvetlile taka
![]() Edited by xnx - 05-Sep-2011 at 12:22 |
|
![]() |
|
FCB ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 26-Jul-2011 Location: USA Online Status: Offline Posts: 29 |
![]() ![]() |
Ima li ovde modernator da reagira na ovie vulgarni komentari. Sekoj sto ke napise vakov vulgaren komentar treba da bide baniran. Namesto da se komentitra za umetnickata vrednost na fontanata, se spustija na tolku nisko nivo i gi napravija pederi tie sto ja proektirale. I ne znam sto e tolku smesno.
|
|
![]() |
|
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
Леле луѓе ви ги читам коментарите и навистина сте трагикомични - особено zabegan и xnx.
Пред неколку ден имав гости од Германија и ги прошетав низ плоштадот вечерта - баш тогаш се тестираше фонтаната, луѓето беа воодушевени. |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 6667686970 88> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |