![]() |
![]() |
![]() |
Аеродроми |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 6869707172 124> |
Author | |
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
Ферхунде? WUUUUHUUUUU............ ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
ili mozebi Polat! Dobro de ne e strasno ako kazes koj e gostinot.
|
|
![]() |
|
Balken Airways ![]() Groupie ![]() Joined: 16-Feb-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Најверојатно премиерот. Ич не ми е гајле кој ќе дојде се додека имаме квалитетни летови!
![]() |
|
![]() |
|
Balken Airways ![]() Groupie ![]() Joined: 16-Feb-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Guys any new pictures at airport inside the terminal?
|
|
![]() |
|
Gradinarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Aug-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 369 |
![]() ![]() |
![]() Be patient, you`ll be able to arrive by the new terminal building for month or something from now... |
|
..... .......
|
|
![]() |
|
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
ТАВ основаше компанија за оперативни услугиТАВ холдинг основаше компанија за оперативни услуги во Македонија. Според објавата во Централен регистар, дејноста на новото друштво за трговија и услуги ТАВ Македонија-Оперативни услуги ДООЕЛ е услужни дејности поврзани со воздухопловниот превоз. Во тој дел спаѓаат услугите на аеродромот кои имаат додадена вредност како што е туристичка агенција, ТАВ туризам, ВИП услуги за патници, доставување весници и списанија на аеродромите, маркетинг, реклама и промоција на аеродромите. Фирмата е основана со паричен влог од 180.000 евра, а сопственик е Тav Isletme Hizmetleri, компанијата за оперативни услуги дел од ТАВ холдингот. Со подружницата на оваа компанија во Македонија ќе управува Еда Билдиричиоглу од Истанбул, Турција. Минатата недела ТАВ Македонија, компанијата која управува со двата македонски аеродроми, ја зголеми и основната главнина на друштвото регистрирано во Македонија. Според податоците од Централниот регистар на Македонија, Друштвото за трговија и услуги ТАВ Македонија ДООЕЛ- Петровец ја зголеми основната главнина за 27,4 милиони евра. Уплатата ја изврши ТАВ холдингот од Истанбул. Во меѓувреме, веќе е при крај изградбата на новата терминална зграда на аеродромот Александар Велики, која според најавите треба да биде пуштена во употреба на 8. септември годинава. http://www.kapital.com.mk/mk/dneven_vesnik.aspx/72192/tav_osnovashe_kompanija_za_operativni_uslugi.aspx?iId=2308 |
|
![]() |
|
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
Малце попрецизен изглед на клучката и кружниот тек (од проект)
![]() Edited by vladegf - 15-Aug-2011 at 12:34 |
|
![]() |
|
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
дајте некоја нова фотка
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
ЧЕКАЈ ЗА ЕДНО 20 ДЕНА
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
wow, одлична слика...
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Jako, mnogu jako
|
|
![]() |
|
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
Konecno ke dobieme aerodrom so site nisani, stokmen za tokmu za makedonski priliki i potrebi, nitu poveke nitu pomalku. No pak ke povtoram, zemaki go faktot vo predvid deka aerodromot so godini nanazad bese dobro profitabilna ustanova, ova trebase da se sluci mnogu porano.
|
|
![]() |
|
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
Отворањето на скопскиот аеродором на 6 септемвриПетре Димитров - 19 август 2011 20:49 GMTРеконструкцијата
на скопскиот аеродром Александар Велики ќе биде завршена веќе на 6
септември, два дена пред претходно најавениот рок 8 септември. Од компанијата процениле дека доколу отворањето биде на 8 септември, истото со многу помало внимание би било проследено во јавноста, поради одбележувањето на 20 години од независноста на Македонија
Скопскиот аеродром по реновирањето се очекува да биде поголем од оние во Белград и Софија, а аеродромската писта се проширува за 500 метри за да може да прими авиони со широк труп, кои летаат на долги дестинации. http://www.makfax.com.mk/#266030%2Fotvoranjeto_na_skopskiot_aerodorom_na_6_septemvri |
|
![]() |
|
theMac3donian ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 30-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
Ова во Македонија е?
![]() Хехех се шалам малку... навистина добра слика ќе биде кога ќе се слетува и полетува од кај нас. ![]() |
|
(НУ)МНМБЗДИСМНВИМНЖНКР
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Аман веке од новинариве со тоа поголем од БЕг и СОф, нема да биде поголем нека не тресат глупости , БЕГ има 15-тина моста, софија 9 мислам, и вкупната површина им е каде каде поголема.
Edited by vladegf - 20-Aug-2011 at 08:53 |
|
![]() |
|
makonix ![]() Senior Member ![]() Joined: 08-Feb-2010 Online Status: Offline Posts: 520 |
![]() ![]() |
ќе го сефтосам аеродромов на 20 септември, а и носам другар од странство на тура низ МК, баш ме интересира како ќе биде
![]() |
|
![]() |
|
gerard ![]() Newbiе ![]() Joined: 19-Aug-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
и мене не ми е јасно од каде податокот дека е поголем од белград и софија. плус веста е од макфакс после реновирањето "се очекува" да биде поголем? како тоа се очекува, аеродромот е тесто, па ќе расте ама не знаеме колку ќе нарасне.
белград е ок, солиден, имајќи во предвид дека се што прават они сакаат да биде врв, аеродромот и не им е баш. софија според мене визуелно е класа за белград. нашиов, за жал ќе биде нов, современ но просечен аеродром. додуша тоа и ни треба. жалам само што кризата го смени планот, па првиот избор никогаш нема да го видиме. едвај чекам да слетам, имам лет на 9ти ![]() |
|
![]() |
|
gerard ![]() Newbiе ![]() Joined: 19-Aug-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
да додадам.
најбитно за целиот впечаток според мене се три работи. не само терминалот. тоа се: 1. пристапот (целата инфраструктура, превозот -такси, бус, воз, пакринг, уредување, знаци) 2. услугата и стандардите 3. терминалот сите овие три заедно за мене прават добар аеродром. да нема компромиси, се да биде под конец. тоа ќе ме направи срќен |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 6869707172 124> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |