![]() |
![]() |
![]() |
Македонски народен театар (Стар театар) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910 62> |
Author | |
Mr.Edmund ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 23-Jul-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Па, според сликиве, оригиналниот ентериер е доста поприбран од новопроектираниов.
Штознам, некако не сум уверен дека реинкарнацијата на стариот театар беше најсреќна одлука. Едно што не станува збор за реконструкција (зашто објектот само потсеќа на стариот, но е завртен наопаку, поглем е и изменет), друго, не знам колку таа архитектура навистина вредела за да се реконструира (не само што и тогаш не ги задоволувал техничките барања за театар, туку и кога бил изграден, веќе бил "демоде"). Ама, што е, тука е. Ја испуштивме шансата да изградиме современ театарски објект специјализиран за драмски претстави, кој наместо да претставува оживување на некакви слики од минатото, би одговорил на карактерот и потребите на современата драма. |
|
СМРТ ЗА ФАШИЗМОТ-СЛОБОДА ЗА НАРОДОТ
|
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
1
![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 Ширината што ќе остане за тротоар е под секакви стандарди ![]() ![]() 7 ![]() 8 ![]() |
|
![]() |
|
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
1
![]() 2 ![]() |
|
![]() |
|
Шпер ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2009 Location: Струмица Online Status: Offline Posts: 310 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Се движи, ама едвај...
Инаку да се присетиме, изградбата почна пред речиси три години, а еве ни карабината уште не е готова. Да не ги спомнувам неколкуте години најави и „припреми“ пред да почне да се гради... 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() |
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
slikite ti se super.
Ova so sigurnost deka nema da se gradi brzo kako kompl. makedonska borba,
vidite kolku komplicirana e, normalno deka ke trae nesto
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
тешко ми беше да приметам по карабината, ама дури сега се гледа дека нема никаква врска објектов со стариот театар
![]() |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
![]() Ова е прва слика во боја што ја гледам од театаров. Се мислев дека покривот бил бакар што со тек на времето позленел, па зато аи имав порано дилеми дали покривот на новореконструираната зграда ќе биде бакарен што че треба со тек на време да позелени или па ќе фингираат со зелена шиндра. ама ете оно било обична ќерамида. Е сега сум во некоја дилема. Дали доколоку театаров не се срушеше и доден денес останаше, дали ќе го имавме реконструирано кровот и да ги имавме сменето ќерамидите со нешто поново или ќе стаевме исти кров. Па затоа сум во дилема дали е оправдано тоа што ќе се иде со кров различен од ќерамиди или не?! ШРо се однесува до мене мислам дека за разлика од изгледот, обликот и суштината на објектот, во однос на афтентичноста за матерјалите може и да се маневрира малку, па би сакал да го видам кровот црвен но тоа да не биде ќерамида. Нека биде црвена шиндра. |
|
![]() |
|
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
Мене ме интересира дали ќе ги направат и 18 - те статуи и маски (театарски) кој овде неможат да се видат.
Иначе мислам дека веќе некаде спомнав дека маските ги има по градов вградени во некој куќи и во некој домови ![]() |
|
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
lsl, не би се согласил да има шиндра, јас сакав театаров да го направат целосно автентичен, ама ете не го направија таков, а сакав да ги има стауеките кои стално ги спомнува владимир
|
|
![]() |
|
mitatos ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1739 |
![]() ![]() |
Edno isto , no rabotnici vidov samo na muzejot, no ne i na teatarot.
![]() |
|
"Најлошиот град од градовите е тој што нема ред,мир и сигурност за своите граѓани" (Али ибн Еби Талиб)
|
|
![]() |
|
theone ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
kire85 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Nov-2007 Location: Düsseldorf Online Status: Offline Posts: 400 |
![]() ![]() |
Edno prasanje....dali koga ke se dovrsi teatarot ke se zadskriva pogledot na kaleto od plostadot? Mene spored slikive taka mi izgleda....
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
И мене така ми се чини, ама само до одредена мерка, мислам не претерано. Важно ќе се гледа добар дел од Калето, сосема доволно за да ги исполни основните цели:
- да го разубави погледот - да се гледа повеќе средновековно наследство и од плоштад, особено како надополнување на камениот мост - да привлекува потенцијални посетители, бидејќи гледање од плоштад ионака не е тоа тоа Edited by Cloverstack - 24-Aug-2009 at 18:51 |
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
Според оваа фотогтафија воопшто нема да го сокрива, освен можеби најдолните ѕидини
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910 62> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |