![]() |
![]() |
![]() |
Образовни институции (општо) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910 39> |
Author | ||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Нереализираниот проект за информатички технологии во Јане Сандански / Ново Лисиче:
http://www.build.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=278&PID=51883#51883 |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Основно училиште Димо Хаџи-Димов, Скопје
Автори: Проф. д-р Зорица Блажевска, диа Никола Стрезовски арх. Бесиан Мехмети арх. се извинувам за квалитетот ![]() ![]() |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
kade e ova planirano da se gradi?
aj daj mi koordinati ako mozes!'
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Во Влае:
42° 0'18.68"N 21°22'25.20"E Сега таму има руинирано монтажно училиште направено веднаш после земјотресот Edited by Cloverstack - 20-Nov-2009 at 19:45 |
||
![]() |
||
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
|
http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&sll=37.0625,-95.677068&sspn=65.645551,135.263672&ie=UTF8&split=0&hq=&hnear=Skopje,+Macedonia+&t=h&layer=x&g=Skopje,+Macedonia+&ll=42.004415,21.37594&spn=0.007686,0.016512&z=17 |
||
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
И зашто школови има вакво искршен облик, кога според ова старово има нормален облик? А мислам и дека се работи за друго школо! 42° 0'11.19"N 21°21'25.76"E
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
![]() Не станува збор дека просторот е неефикасно искористен или лошо организиран...
|
||
![]() |
||
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
|
Немој да мислиш така, се сеќавам дека конкурсот го распиша општина Карпош и 100% е тоа школо...и не знам забелешкава за искршеноста што ти значи!? Треба да е обична кутија со дупки?....додуша на децава им отишол дворот у мајчину со решениево, ама ете има некој атриум, трева, ово-оно...јас досега не сум сретнал вакво решение за училиште кај нас, зошто да не се проба?
|
||
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Па бољи да биде кутија, одколку искршена кутија. Доста почитувам кога се држат линии и се почитуваат четири страни. Ова вака некако ми боде у очи, не ми ваља нешто. Ок, сепак личен вкус.
|
||
![]() |
||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
|
За мене атриумското решение е право, нарочно за основните училишта, каде децата ќе бидат во контролирана безбедност.
|
||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Димо Хаџи Димов е одличен проект. ЗАрем Општина Карпош не ја најави изградбата на училиштево уште кога градоначелник беше Андреј Петров? Можеби треба да одвоиме посебна нишка.
|
||
![]() |
||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=E80947B2DB03004997BEA40967EC9946 |
||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
За ова школо се сеќавам имаше некоја архитектонска грешка и се јавуваа проблеми со одлив на атмосферски води. Се јавувале некои џепови.
Инаку друига работа, воопшто не ми е јасно ова сместување две институции од иста природа во една зграда. Ај за факултети се рабира пошто се сосема различна тематика, ама две основни школи а функционираат како едно воопшто не ми е јасно која е разликата, освен дупла управа. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
|
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
|
||
![]() |
||
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Ова со Штипскиот универзитет е баш она што го зборевме пред некој ден, сега малку офтопик, амам морам да подобјаснам нешто. Муабетот што беше за новите општински згради дека во иднина може би по случајност на нештата да добијат и друга функција. Ете баш тоа е примерот со Штпскиото универзитет, и зашто мора ме да бидеме флексибилни и да градиме мултинаменски згради, а не строго за една дејност, конкретно општонски или образовна не е битно. Македониј ти си од тој дел на Македонија, а јас воопшто не сум запознаен, колку што знам неколку згради се обновувани за Штипскиот универзитет. Може ли да пуштиш уште неот матрјали или барем ако знаеш да надориш зградите што сега се факултети до пред неколку години што биле.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Браво за школово, ексентрично, атипично за македонски училишта кои обично се стерилно парче цементо, и све по еден урнек. Ова е пример како со малку може да се направи многу и да се даде сосема друг изглед на она, некои би го нарекле комуњарско, еве јас ќе го наречам само сивило.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
|
Браво Македониј за одличните материјали со кои не снабдуваш деновиве, интересни работи ![]() А убаво што вака ги освежуваат инаку депресивниве фасади на старите школи, а со оние PVC прозори едно чудо топлинска енергија се заштедува. Би било уште подобро ако и гимназијава ја офарбале онака фанки како основното школо ![]() Edited by La Linea - 23-Jan-2010 at 16:55 |
||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910 39> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |