![]() |
![]() |
![]() |
Булевар Борис Трајковски (Првомајска) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910 26> |
Author | |||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||
Во контекст на веста за алтернативна локација на споменикот во Кисела Вода на Чешма едно размислување.
Оваа раскрсница (41°59'0.95"N 21°26'20.48"E) е доста конфузна и проблематична раскрсница. Сега и не е толку тоа значајно, но се најавуваше враќање на двонасочниот сообраќај, што мислам дека е потребно. Ова во евентуална комбинација пробивање на Сава Ковачевиќ со 4 ленти од кај општината (кај кулата) до раскрницата со Народни Херои ќе биде решение за барем деценија проток без проблем. Назад на раскрницата. Оваа раскрница е таква крива, наликува на онаа кај католичка што, а и протокот на сообраќајот е сличен што мислам дека ја прави погодна за решение како она кај католичка што е во план со спирален кружен тек. Дури и она мало уличе Есенинова има своја аналогна уличка во решението од кај католичка. Простор ширина постои за вакво решение. А поназад во нишкава имам објаснето зашто на првичната локација не е погодна за кружен тек. Edited by lslcrew - 02-Sep-2010 at 22:44 |
|||
![]() |
|||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
||
Ова на Мапс што пишува Христо Татарчев од Чешма до Народни Херои е грешка така?
|
|||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|||
![]() |
|||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||
Христо Татарчев е официјалното име на Сава Ковачевиќ веќе неколку години, само што ете и јас си ја знам како Сава и така ја користам да бидам појасен.
Инаку она што ние го знаеме како Првомајска не етоа. Всушност од Црвен Крст до после Тутунски се вика Булевар 11-ти Октомври, од тука е Сава Ковачевиќ до Припор, а Првомајска е од раскрсницата кај општината до Драчево. До поради немтнатите сообраќајни текови природно доаќа дека Првомајска е до центар. Па така кога ќе кажат градските власти дека ќе ја реконструираат Првомајска, се мисли на дел од Првомајска + дел од Сава + дел од бул. 11-ти Октомври. Можно е некаде измеѓу да се најде и Иван Козаров, не сум сигурен. Така да освен на поштарот и на по некој build-ер не верувам дека на друг му е битна оваа информација. Edited by lslcrew - 02-Sep-2010 at 23:26 |
|||
![]() |
|||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
||
Има најави кога ќе почне реконструкцијата на Првомајска поточно на бул. 11ти Октомври? Се надевам дека после отворањето на Илинденска (која за рекорден рок ќе биде готова) ќе се премине на Првомајска во делот на 11ти Октомври како што е правилниот назив бидејќи поприоритетна (возможна за моменталните услови) сообраќајница не гледам. Нормално тунелот и Јужен Булевар се запоставени проекти поради мал милион причини.
|
|||
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Утре најверојатно ќе дознаеме за ова што прашуваш. Најавено е пуштање на она пресвлекување асфалт пред драчево, веројатно новинарите ќе го постават и ова прашање. Инаку и според мене активностите на Илинденска се донекаде корелирани со други градежни активности на Град Скопје. Не дека мора да значи, на Илинденска работи приватна фирма, не ЈП Улици и Патишта па даима некаков дефицит во кадар, но очекувам во скоро време да се почне. А и последен рок што е најавен некаде беше септември, после неколку рока предходно објавени.
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Ајде на здравје за ова. Сега чекаме да видиме проширување од Народни Херои до Тутунски Комбинат, каде што е гужвата. Она проширувањето што го очекуваме! И не треба наслови со зборот заврши, додека стварно не заврши.
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Требаше кредит, па имаше мислам и одлука за земање кредит, ама изгледа не биднало ништо од тоа. |
|||
![]() |
|||
Djole88 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-May-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 611 |
![]() ![]() |
||
Една неофицијална информација, дека улицата Првомајска, како булевар треба да се гради со почеток на градежната сезона 2010/2011. Информацијава ми е од вработен во општина Кисела Вода, но неможеше да ми даде детали. Само рече дека најверојатно тогаш би почнале, а кредитот бил речиси обезбеден. Ќе пробам повторно да го набедам контактот да ми даде барем некој детал, ама тешко, зошто сепак главната работа ја брка Град Скопје, улицата е под нивна ингеренција
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Малку постари информации од пред некој месец од весникот на Град Скопје. Ги постирам да ги имаме како евиденција за проектот, а и прв пат гледам градските власти да излегуваат со вакви конкретни бројки за очекувањата од некој планиран проект. Е сега може прецизно да се пресмета колку колективно го чини Македонското општество одлагањето на проектот секој еден ден.
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Еве една вест од пред неколку дена што сме ја пропуштиле. Тука е малку поопширно.
|
|||
![]() |
|||
The Man ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 135 |
![]() ![]() |
||
За ова што го направија изведувачите градот дал 20 милиони денари? Секоја чест. Позакрпена работа набрзина немам видено.
|
|||
![]() |
|||
Plugger ![]() Senior Member ![]() Joined: 15-Sep-2008 Online Status: Offline Posts: 378 |
![]() ![]() |
||
Pa odi prasaj kolku vakvo nesto bi chinelo vo Evropa ili America, poveke pari ke letnat samo za konsultantski razgovori. Ova e bagatela koga ke razgledash, samo mora da ja sredat Prvomajska isto kako sto ja sredija Ilindenska, so poveke lenti i da bidat po shiroki. |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Гужва на Првомајска во 4 попладне кај Општина Кисела Вода. Пола саат за еден километар до Тутунски, за назад бетер.
![]() |
|||
![]() |
|||
The Man ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 135 |
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Почнато е со отстранување времени објекти од трасата. Барем за планираниот почеток на пролет, ова ми изгледа акција на време. На оваа локација (41°58'51.04"N 21°26'30.32"E) се демонтираат две трафики сега за сега, има уште три. А овие двете беа вон функција па најверојатно затоа од нив се почнува. И почнато е со една тука (41°59'11.97"N 21°26'14.12"E). Тука има еден дел (првите неколку во редот што се од страна на Кисела Вода) трафики што половина се цврста градба типизирани неколку во ред, само што повеќето од нив се продолжени врз трасата, па тие ќе се демонтираат до половина, а ќе остане оној цврстиот дел што е по план изграден вон трасата, барем колку што јас знам.
Edited by lslcrew - 23-Oct-2010 at 02:20 |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
build.mk ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-May-2010 Online Status: Offline Posts: 216 |
![]() ![]() |
||
http://www.build.com.mk/?p=5424 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Edited by lslcrew - 29-Oct-2010 at 09:59 |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Еве една слика каде јасно се гледа Првомајска колку е искривена.
![]() |
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910 26> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |