![]() |
![]() |
![]() |
Возен парк (ЈСП - двокатни автобуси) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7980818283 90> |
Author | |
mladen_s ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-May-2010 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 407 |
![]() ![]() |
![]() Не би ме изненадило ако ги обвинат организаторите на протестот ![]() Веројатно сега ќе следи голема акција за означување на критичните места со светлосна сигнализација - донација од Владата, тендер за планирање на алтернативни траси, рушење згради и надвозници, целосна забрана за стреи и тремови (и засадување бонсаи). И секако, во автобусите - наместо музика, постојано ќе оди гласот на Мишко „во ред е, во ред е“, а ако настане „ситуација“ - оди аларм: „ви укажувам да внимавате, ви укажувам да внимавате..“ ![]() |
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
И на знаците ќе пишува донација од "Влада на Република Македонија"
![]() Него среќа имало мнг гужва па автобусот се движел бавно инаку... Edited by alexsend - 07-Jun-2012 at 13:58 |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
Ја урнаа настрешницата каде се заби автобусот „57“
Објавено: пред 2 часа Прочитано: 630 Печати ![]() На улицата Даме Груев во центарот на Скопје работниците го урнаа бетонскиот настрешник во кој пред една недела се заби двокатен автобус. Образложението за отстранувањето на издатокот од бетон е дека тој ќе им пречел на автобусите и на камионите кои во иднина ќе поминуваат од тука, пишува во утрешниот број на „Вест“. Пред една недела, двокатен автобус со број 57 удри во издадениот натстрешник на улицата во близина на хотелот "Бристол". После овој случај, ЈСП „Скопје“ подготвува листа на улици кои во иднина ќе бидат забранети за поминување на двокатните автобуси. http://www.plusinfo.mk/vest/46076/Ja-urnaa-nastreshnicata-kade-se-zabi-avtobusot-57 |
|
![]() |
|
Petar ![]() Senior Member ![]() Joined: 09-Nov-2011 Online Status: Offline Posts: 269 |
![]() ![]() |
Interesno e sto do sega nikoj ne mu vlegol so avtomobil vo objektot...
Ovoj objekt bukvalno e zalepen do ulicata. |
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Еве го тоа што го зборев, само каснат за 1 автобус и десетина загрозени граѓани:
---- После овој случај, ЈСП „Скопје“ подготвува листа на улици кои во иднина ќе бидат забранети за поминување на двокатните автобуси. http://www.plusinfo.mk/vest/46076/Ja-urnaa-nastreshnicata-kade-se-zabi-avtobusot-57 Edited by alexsend - 13-Jun-2012 at 21:59 |
|
![]() |
|
kenzo_fan ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Dec-2011 Online Status: Offline Posts: 306 |
![]() ![]() |
Улицата во тој дел е накратко права и нема како да се забиеш во зградата, но безброј излетувања на коли се случиле пред и после оваа точка, токму поради изразената полукружност за која пишував. Познати примери на кои ми текнува се Пунтото што се заби во скалите од Собрание и кола што влезе во излог некаде кај книжарата кај Космо.
|
|
"Скопје е промашен град" - Арх. Живко Поповски
|
|
![]() |
|
Тркало ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-Dec-2010 Location: Охрид Online Status: Offline Posts: 1179 |
![]() ![]() |
Викендот во Охрид гостин еден Јутонг.Минатиот викенд се моташе еден ЛАЗ со пензионери најверојатно колку успеав да видам од затемнетите стакла.
![]() ![]() Инаку,статијата е за недобивањето на панорамски возила за Охрид иако се веќе стигнати со месеци во Македонија.Малку е поостра, со оглед дека е про-градоначалничка страната ![]() Кога сме веќе кај нив, за слики од Билд од патот Охрид - Битола слободно нека замолат ако не можат сами да обезбедат слики. |
|
![]() |
|
sanos_a ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 149 |
![]() ![]() |
најверојатно носеа деца на бесплатен одмор од владата
|
|
најдобриот форум за автобуси
www.autobusi.net/forum |
|
![]() |
|
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
![]() Ne mozam da poveruvam kakvi "umovi" imaat vlast i mok da rakovodat so drzavata. da pratis deca vo drug grad so gradski avtobusi e navistina ludilo za koe i krivicno se odgovara! |
|
![]() |
|
ko4ani ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-May-2010 Online Status: Offline Posts: 288 |
![]() ![]() |
ne ne nosat deca decata otidoa so beliot man od berovo trans gledav na vesti
|
|
![]() |
|
sanos_a ![]() Senior Member ![]() Joined: 19-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 149 |
![]() ![]() |
а кои беа другите 6 автобуси?
|
|
најдобриот форум за автобуси
www.autobusi.net/forum |
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Не верувам дека е така, ама најдобра можна варијанта е автобусот да бил пуштен за да се тестира како се однесува во сообраќајот по Охридките улици, да се обележат евентуални критични места и слично , па дури потоа да се пуштат најавените панирамски во сообраќајот.
|
|
![]() |
|
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
Двокатен туристички автобус
Коце ќе пушти двокатен туристички автобусДвокатен туристички автобус на ЈСП Скопје, кој денеска ќе тргне од плоштадот „Македонија“, ќе ги превезува туристите кои ќе можат да го разгледуваат градот со двокатниот панорамски автобус. За потребите на новата туристичка линија што ќе ја пушти во употреба скопскиот градоначалник Коце Трајановски, ќе биде ангажиран и туристички водич. Edited by Cloverstack - 19-Jul-2012 at 22:12 |
|
![]() |
|
Тркало ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-Dec-2010 Location: Охрид Online Status: Offline Posts: 1179 |
![]() ![]() |
Добро, тој шо го напишал ова свесен е за некаква можна разлика меѓу туристички и панорамски автобус?! ![]() И ме замисли кај е едниот панорамец за Охрид?Си мислам дали ќе го добиеме за некое време или ќе чекаме до другото лето (или најрано Март, под услов моменталниот талент градоначалник да е заменет со некој од владеачките ид Централна власт таленти)... ![]() Edited by Тркало - 19-Jul-2012 at 19:45 |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
а на идиотизми како збогатувања на рутата не знам што да искоментирам... ![]() битно ќе стават и мапа на станицата, а тоа што нема никаква мапа за линиите на јавниот превоз не е битно |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
Ја би предлозил со шпајтон да ги возат. И така е карактеристичен за Скопје!
|
|
![]() |
|
Block ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 18-Dec-2011 Location: Карпошово Online Status: Offline Posts: 377 |
![]() ![]() |
Автобус за рута што се поминува пешки за 15 минути и тоа без брзање? Али ајде добро,сега кога ќе одат кон аквадуктот ќе имаат можност да ја почуствуваат автентичноста на битпазар ![]() Edited by Block - 20-Jul-2012 at 13:09 |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Многу ме интересира што ќе зборува водичот кога двокатниов за момент ќе биде блокиран од запрежна кола?
![]() |
|
23ka.wordpress.com
|
|
![]() |
|
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
![]() Ќе импровизира, како што слушнав дека импровизирал еден туристички водич, кој меѓу другото бил и комичар, па направил една доста добра туристичка пародија, но не при туристичка прошетка со странски туристи, туку при враќање од странство со група скопјани.
За запрежна кола, претпоставувам дека импровизацијата би била дека истата таа запрежна кола некогаш била кочија во која се возеле античките македонски кралеви, или подарок од британското кралско семејство кое ја користело истата таа запрежна кола со векови, па затоа запрежната кола има предност пред сите останати возила во сообраќајот, па дури и пред пешаците, на крајот на краиштата, ова е Македонија, земјата на чудата, земјата во која се и сешто е можно. ![]() Edited by Dexter26 - 21-Jul-2012 at 16:57 |
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7980818283 90> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |