![]() |
![]() |
![]() |
Железнички станици |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7891011 41> |
Author | ||
tomo441 ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 21-Feb-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9 |
![]() ![]() |
|
Ni denes nema koj da go smeni.... tomo441 |
||
![]() |
||
cpp.master ![]() Newbiе ![]() Joined: 28-Jun-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Eheehhhe nema tolku dobar programer ![]() |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Каков програмер треба, за Фортран ли?
![]() Шала на страна, дефинитивно не треба ништо да препрограмираат во стариот систем, туку треба да се инсталира нов. Стариот слободно може да го сместат во „музејот“ што го планираат... Edited by Cloverstack - 28-Jun-2009 at 16:51 |
||
![]() |
||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
|
Другачии поглед на железничката станица
![]() изоставен е долниот „уреден“ дел |
||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
||
![]() |
||
Danielbtmk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Jan-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 693 |
![]() ![]() |
|
Железничките станици според мое мислење се секаде запоставени и руинирани, освен позачувани и почисти се во Скопје, Велес и Гевгелија.... |
||
![]() |
||
BOJAN ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2008 Location: SKOPJE Online Status: Offline Posts: 3438 |
![]() ![]() |
|
Daniel, не можам да се согласам дека железничката во Велес е зачувана. Мислам дека токму Велес треба да добие нова железничка станица, конечно. Од позачуваните станици(и почисти) може да се вбројат оние во Гевгелија и Прилеп. Една од позапуштените станици е и онаа во Кичево.
|
||
![]() |
||
Danielbtmk ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Jan-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 693 |
![]() ![]() |
|
Искрено кажано и сите ќе се согласите со мене дека сите железнички станици се за реконструкција... Имаат излупени фасади, искршени прозорци, скршени врати и многу други работи кои треба да се поправат... |
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Се кладам дека имам видено железничка станица со комплетно исти столбови како на новаата железничка во Скопје. И тоа на француски филм пред многу години на МТВ1. Се сеќавам дека ја имам видено и ми има останато врежано. Се утепав од барање и неможам да најдам која е, ане ми е прв пат да ја барам. Ај ќе ве молам ако некој има некакво инфо?!
|
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
igorius ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-Nov-2008 Online Status: Offline Posts: 187 |
![]() ![]() |
|
Можно е , но се сомневам, бидејќи новава желизничка беше дел од проектите на Танге, што ги направи за Скопје по земјотресот, знам со сигурност за лушпата што е горе кај пероните, се сеќавам дека му беше фалена... не знам колку помогнав, но и да си видел такви столбови, ништо чудно да некој се повика на таа идеја, ги видел ги употребил ...во тоа време сите пратеа што се градеше во Скопје, пошто тогаш Скопје беше тема број 1 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Што се деси со онаа вратата према Автобуската станица?! Што беше проблемот? Толку ли е проблем да се отвори една врата, кога и онака двата објекта работат 24 часа? Стално кога проаѓам така некако ми доаѓа да ја обијам
![]() |
||
![]() |
||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
|
Една утринска панорама на железничката станица во Скопје.
![]() |
||
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
И едиен друг поглед
![]() |
||
||
![]() |
||
Swimmer ![]() Senior Member ![]() ![]() Suspended Joined: 09-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 294 |
![]() ![]() |
|
Се надевам ќе дојде ден кога ќе ја видиме Железничката станица реновирана, иако по некои работи не се разликува од другите по европа (glavmo), сепак многу лошо и запоставено изгледа во однос на нив. Мислам дека не би било лошо да се затвори, застакли евентуално. Ајде малце споредба:
Скопје (Владимир П.)
![]() Leipzig
![]() Guadalajara, Mexico
![]() Cologne
![]() Frankfurt
![]() ![]() Berlin
![]() ![]() Berlin
Shanghai
![]() ![]() Barcelona
![]() Milan
![]() Kiev
|
||
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Станица Бакарно Гумно
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Станица Даме Груев
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Daniel, со ова отвори една ружна слика на нашите железнички станици кој потполно се оставени на забот на времето. Таква небрижнос и во таков обем мислам дека нема ни во еда друга област.
Потурнување на ѓубрето под тепих не останува вечно таму! Мислам дека оваја небрижност не од тоа дека нема пари да се поправи еден кров него дека потполно е заборавена ставка за тековно одржување кое не верувам за еден ваков тип на станици не е поголем од 25-30.000.- ден на годишно ниво ако се прдходно дигнат во кондиција. Иначе незнам зошто не се земе во предвид и бесплатно договорно доделување на пензионирани железничари или обични грагани да ги користат просториите за домување кои секоја станица ги има, под услов да целиот објект се одржува од страна на истиот без нарушување на стилот на градба, со поградби преправки ... Таква небрижност на нешто што некој ни го оставил неможам да сватам! |
||
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Еве еден пример од фамозниот коридор VIII и железничката станицата БЕЉАКОВЦИ изградена негде 1955 година и нејзиниата состојба во 2007 година, може да замислам во каква состојба е денес.
![]() 01-07-2007 |
||
||
![]() |
||
stratus ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Aug-2010 Location: Bitola/Skopje Online Status: Offline Posts: 755 |
![]() ![]() |
|
![]() od Deviantart |
||
![]() |
||
shyes ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
|
Мака ми е да речам но станиците во Македонија се катастрофа, специјлно Кичево. Но тоа ти е то кога нема никаква инвестиција дури од времето на Тито ![]() |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7891011 41> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |