![]() |
![]() |
![]() |
Спојување на две маркици (градежни парцели) |
![]() |
Post Reply ![]() |
Author | ||
tinodj ![]() Newbiе ![]() Joined: 13-Aug-2011 Online Status: Offline Posts: 17 |
![]() ![]() Posted: 09-Nov-2014 at 18:00 |
|
Ова прашање е слично на: http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=3090 Само во овој случај спротивно. Ме интересира дали е можно на катастарска парцела на која се предвидени две градежни парцели да се спојат, односно да се направи само еден објект наместо два, во границите на двата објекти. На сликата е дадена моменталната ситуација и мој евентуален предлог (со црвена линија). Значи нема излегување од градежните линии на двата објекти. ![]() Најмногу ме интересира дали некој имал вакво искуство, дали трае многу и дали воопшто е возможно? |
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
со спојување на маркици е изградено половина од државата.сите оние зградите што се градат на локација на повеќе стари куќи се изградени на овој начин.
за деталите треба да се обратиш во одделот за урбанизам во општината каде ти се овие маркици и ќе ти ја кажат процедуцара |
||
![]() |
||
tinodj ![]() Newbiе ![]() Joined: 13-Aug-2011 Online Status: Offline Posts: 17 |
![]() ![]() |
|
се работи за празни плацови, досега неизградени. Од Општина велат дека требало измена на ДУП и дека многу коштало и траело. Што вели искуството? Колку би ме коштало и колку би траело?
Во секој случај би барал да изградам помалку од што е сега предвидено, а во висина веројатно исто како што е предвидено. |
||
![]() |
||
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
|
a zoshto ne gi prodadesh placoite i si zemesh eden carski, mislam da treba tolku da gi molam u opshtina pa ushte i da gi chekam, dobro zavisi moze i navistina imash carska lokacija ushte ako e zemena na zimi majka bez da si platil za placovite skapo togaj dremi i chekaj bitno imash verojatno plan shto ponataka probaj javi se vo Inpuma da ti kazat rok so ogled deka oni im gi pravea do pred nekoe vreme dupovite i na gradot a i na poveketo skopski opstini, siguren sum deka izmenite so niv kje ti projdat najbrzo, moi rodnini se bea obratile do niv i navistina me iznenadija so ekspeditivnost |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
ne e za skopje ![]() a i uste ne mi se ni zemeni, razmisluvam za nivno kupuvanje. |
||
![]() |
||
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
|
еве и како да се убрза општината
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |