![]() |
![]() |
![]() |
Општинска зграда Прилеп |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <123 |
Author | |
Рок-Барок ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 29-Aug-2010 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 118 |
![]() ![]() |
Kako не..од Уставен суд или од Театарот поубава .. ![]() А иначе овака ОК ми е зградава,ни премногу лоша ни премногу добра |
|
![]() |
|
Тркало ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-Dec-2010 Location: Охрид Online Status: Offline Posts: 1179 |
![]() ![]() |
Не е толку лоша зградата,колку шо е натрапник во сите други објекти околу неа(Зградата на Телеком,Комерцијална Банка,Стопанска Банка-Битола итн.)
Премногу е различна од другите ,огромен минус и е ова . ![]() |
|
![]() |
|
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
Супер е објектот. Ми се допаѓа, изгледа модерно и европски.
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
не ми ејасно што е толку супер, не е ни модерно што е најтрагично, туку е само ефтино решение што користи застарени методи...
се работи за општина во центар на градот, не за некое деловно објектче без големо значење, ако административните објекти ни се волку мизерни, тогаш како очекуваме да ги искорениме дилајлите низ државава? Edited by zabegan - 27-Apr-2011 at 00:57 |
|
![]() |
|
Observer ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-Oct-2010 Location: MK Online Status: Offline Posts: 271 |
![]() ![]() |
Го видов во живо објектот, одличен е. Еве ја и сликата
![]() Edited by Observer - 03-May-2011 at 11:37 |
|
http://www.facebook.com/suvenirimakedonija
|
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Денес поминав од кај дилајла и по малку и овој објект ми заличува на него.
|
|
![]() |
|
nouseforname ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 16-Dec-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 156 |
![]() ![]() |
teatarot si bil izgraden porano ova e rekonstrukcija a i taa ja zeznaa zosto imal mn poubavi crti edinstveno filharmonijata ama taa ja zatvorija so zidot na kicot i veke ne se gleda a od ustavniot sud a i od toj drugiot sto se pravi kaj sudska pala e mn po ubava,moze vo sporedba so drugi zgradi od ovoj stil e 0 ama barem toa e stiolot deneska ne se navraka na nisto!
![]() |
|
![]() |
|
nouseforname ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 16-Dec-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 156 |
![]() ![]() |
izvinete zaboraviv a sto vo burel opstinata da ne e podobra pa bas toa mene mi lici na nekoj mal pogon kako tie nakaj dracevo!!!!!!!!
|
|
![]() |
|
buildz ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 09-May-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Тоа се бара! Прилеп треба да се стреми кон МОДЕРНИЗАМ, а не кон Скопски Барок.
|
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Скопски барок!
![]() |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
nylon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23-Oct-2010 Online Status: Offline Posts: 168 |
![]() ![]() |
Ова модернизам?
![]() Обична хала за во индустриска зона. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
buildz:haahhahahahaahah da da pa ne li ste znaele toa e nov pravec vo arhitekturata
![]() pa poarno vakvo da bea zgradite vo skpje nego kavi sto se ![]() ![]() BRAVO za prilepcani! |
|
![]() |
|
buildz ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 09-May-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Хала??? Мислам дека знаеш како изгледа хала! Нема врска! Важно е дека објектот е убав и среден. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Подобро да знаеме да ПИШУВАМЕ ПРАВИЛНО, и да КОРИСТИМЕ КИРИЛИЦА, одколку да коментираме за "Скопје 2014". |
|
![]() |
|
Тркало ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-Dec-2010 Location: Охрид Online Status: Offline Posts: 1179 |
![]() ![]() |
![]() Edited by Тркало - 10-Jun-2011 at 15:24 |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Е на пример тука тревата е бомбона, како на сликите од '60-тите! Праша што ѓубриво користат?
![]() |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
доволно е само зеленилото да е беспрекорно, пешачките простори (барем централните) да се реновирани и да се одржуваат и да има урбана опрема на задоволително ниво во тоа според мене се состои убавината на градовите, објектите, без разлика дали се комиблокови, стакларници или некакви бароци, си симаат своја вредност и се атрактивни се додека личат како да се нови ![]() |
|
![]() |
|
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
Една многу позитивна работа во Прилеп,во последно време се ископаа многу бунари за техничка вода,како во центарот така и во перифериjата,и како што се гледа на сликата резултот не закасна
![]() |
|
build.mk, гради форумска историја
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <123 |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |