![]() |
![]() |
![]() |
Скопје 2014 |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 182183184185186 329> |
Author | |||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||
...не знам како да одговорам на ова... сериозно, ме збуни... не сум саркастичен, туку навистина ме збуни... |
|||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|||
![]() |
|||
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
||
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|||
![]() |
|||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
||
тоа е големиот проблем поради кој си спремен да го плукаш целиот објект???
искрено, како прво не е ни проблем, затоа што косината е далеку од приметна и неудобна и не зафаќа ни четвртина од улицата, а како второ, таа косина е привремена и може да биде поправена со плочник кој кога тогаш ќе мора да се постави на тој простор, наместо крш асфалт и тротоари и пак ќе повторам, спремни сме да свариме масовно уништување и бришење на пешачки простори во градов, ама проблем е една поправлива косина на и онака неуреден простор, поради која очигледно чир е објект чија архитектура нема никаква поврзаност со косината... |
|||
|
|||
![]() |
|||
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
||
Колку години е привремена и уште колку ќе биде?
|
|||
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|||
![]() |
|||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
||
за овој објект дефинитивно има консензус помеѓу најголемиот дел од народот дека не му е местото тука
|
|||
![]() |
|||
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
||
Здраво на сите ве пратам 2 години сигурно и решив да се зачленам на форумов.
Најдов интересна галерија од проектот Скопје 2014.Мислам дека сите објекти и скулптури се опфатени освен последните што беа поставени низ центар. ![]() Останатите слики се во галеријата од линкот http://www.mia.mk/mk/Inside/RenderSingleGalleryTest/1489/1?month=5&year=2013&day=11&desc=1 |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
не знам зошто не ти смета тоа што тие две улици се полни со крпеници и нерамнини, а на едната е дозволен пристап за возила, ама ти пречи косинавам која е далеку од приметна... може да набројувам уште недостатоци на тој простор, слободно |
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
|
|||
|
|||
![]() |
|||
shyes ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
||
Незна зошто толку не ви се бендисува лумикс арен си е.
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Далеку од приметна е кога ја гледаш, но кога одиш косината е повеќе од приметна и ПРЕЧИ при одење. А тоа што е раскопано околу неа и што има крш асфалт и тротоари, тоа не ја намалува таквата негативна перцепција за објектот. Ако мислеле да стават плочник, што не ставиле веднаш? Туку ми импровизирале со делумно и непрактични привремени повеќегодишни решенија. Ох, извини, заборавив. Зошто плочник кога за тие пари можат да подигнат уште некој споменик! Edited by phenomenon - 13-May-2013 at 09:27 |
|||
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
|||
![]() |
|||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
||
Веројатно е во ред ако ја постирам сликава овде, зашто во неа без малку е собран речиси целиот проект „Скопје 2014“
![]() |
|||
За сè има вторпат
|
|||
![]() |
|||
totobobo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Apr-2013 Online Status: Offline Posts: 247 |
![]() ![]() |
||
Браво Џоле, стварно си цар со фотките, секогаш имаш навремена и квалитетна фотографија. Во последно време најмногу од тебе дознаваме. |
|||
Interceptor design
|
|||
![]() |
|||
Gradinarot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Aug-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 369 |
![]() ![]() |
||
Лумикс е одлично замислен и конципиран објект, кој што е мошне просечно реализиран. Локациски, колку и на прв поглед да е „лизнат“, сепак ја респектира околината на завидувачки високо ниво. Не знам само дали авторите свесно се спуштиле во деталите на нашето моментално технолошко ниво или пак можностите на нашата изведба тука го распослале сиот свој раскош.
Инаку, секогаш кога ќе погледнам фотка од Скопје /и пред и за време на акција 2014/, неизбежно ме погодува една мисла....нема синтеза, уф а колку би сакал да не е така. Edited by Gradinarot - 13-May-2013 at 21:29 |
|||
..... .......
|
|||
![]() |
|||
Bojan10 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 21-Jun-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 504 |
![]() ![]() |
||
Ova konaci li se, i ako se, zosto od kaj Filip ima Apteka, a od drugata strana meana. Mnogu grubo na sred plostad.
Deneska go setav plostadot, i plocnikot izgelda neverojatno staro, po brojot na damkite od motorno maslo, ke da e bar 50tina godini star, a nema 10tina dena. Edited by Bojan10 - 13-May-2013 at 22:23 |
|||
![]() |
|||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
totobobo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Apr-2013 Online Status: Offline Posts: 247 |
![]() ![]() |
||
Црквата има издадено деловен простор на неколку дуќанчиња, сега кога се среди плоштадот паѓаат во очи, порано не ги ни приметувавме. |
|||
Interceptor design
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
мислам дека доколку државата побара од МПЦ да се уреди тој простор,црквата нема ни да зуцни,бидејќи доби огромни имоти од денационализацијата,која во последно време благодарение на `замижувањето` на власта добро и квалитено се разработува` во детали
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
тоа се конаците на црквата, не се дуќани
|
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() очигледно ја пропушташ поентата, не ми е јасно како на тебе ти е проблем конкретната косина, а не ти е проблем тоа што целиот простор е крш... тебе ти смета што куцаш по таа малку-квадратна косина, ама не ти смета тоа што се сопнуваш по дупки и нерамнини, и се качуваш и симнуваш по тротоар... од друга страна спремен си да плукаш објект заради косина, а истовремено цели пешачки простори, на кои порадо би куцал отколку да ги заобиколувам, се отидени у мајчину од објекти и споменици... затоа што очигледно бликаш од објективност... дај барем кажи што мислење ќе имаше за објектот ако ја поправат косината во иднина и зошто мислиш дека е огромен и битен проблем, во време на дурги масовни утки во урбанизмот и градежништвото? Edited by zabegan - 14-May-2013 at 01:05 |
|||
|
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 182183184185186 329> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |