![]() |
![]() |
![]() |
Спoменик нa плoштaд Maкедoнијa |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 5657585960 88> |
Author | ||
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
|
@zokidac #1140
4. ![]() Ќе беше за смеење ако не го плаќаа со народни пари, вака за плачење е. Прекрасен е, уште попрекрасен ќе биде кога ќе завршат со релјефите, војниците, лавовите и кога ќе ја пуштат фонтаната. Но кога ќе дојде време за да се плаќа, сметката ни малку нема да биде прекрасна и воопшто нема да биде за смеење. ![]() Edited by Dexter26 - 19-Jul-2011 at 00:45 |
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
|
Најјако кај фонтанава е што ги има веројатно најскапите рељефи на планетата Земја, а од млазовите од вода нема ни да може да се гледаат, а камо ли да пратат некаква опасна патриотска порака - уште една од малите тајни на уште помалите мајстори...само ја надополнува промашеноста на целиов зафат...
|
||
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
||
![]() |
||
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
|
do pred 3-4 dena mnogu brzo se rabotese duri i 3ta smena, sega nekako nisto ne se pravi se motkaat po 2-3 ca rabotnici i tolku
|
||
![]() |
||
vladegf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Dec-2009 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 638 |
![]() ![]() |
|
Па можно е на некој со малце мозок да му текнало да ги олабави луѓето на овие температури....мада чисто сумљам |
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
Владата даде препорака да не се работи дирекно на сонце,па ако тие наместо да ја контролираат забраната(препорака) уште да ги тераат работниците да работат-нема смисла,и немора да се отвори свечано споменикот на 8 септември,може и на 11 Октомври,нетреба да им се вади душата на работниците
|
||
![]() |
||
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
|
П.С.фасадата на горната слика над Фуфо делува како WTF покрај споменикот и Ристиќева
|
||
![]() |
||
antiuser ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
|
Абе ај велиш најскапите.. па да се пријавиме за Гинис ? ![]() |
||
![]() |
||
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
|
eve se oladi veke vremeto no na fontanava zivo pile nema |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
не си забележал spaceman091 добро деновиве.иако се работи послабо,сепак се бетонираа два бетонски прстена околу средишниот дел на фонтаната
![]() |
||
![]() |
||
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
|
Najverojato ke ima i prskalki od dole kon nagore
|
||
...kaj si kapelo pak ke si kape...
|
||
![]() |
||
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
|
мене ми личи ко компјутерски да е спакуван, но и така да беше скициран и испринтан на 3д печатач (како макета за конкурс) мислам немаш волку пластично да излезе... ликот ми изгледа доста современо во однос на античките претстави[1][2][3], а претпоставувам инспирацијата за претставата на паметникот e од сличните но антички, пример како на саркофагот од александрија[4] или статуата од херкуланиум[5], но не претпоставував дека има сличности со илустрација од насловна на книга за деца[6] а ме чуди зошто статиката е решена баш со опашката, некој ќе рече авторски, па кој век сме, можеле комотно со појака конструкција во долниот дел да одат и да се добие реален коњски опаш... патем ги немам видено другите конкуренти, извадија ли од нив предлози во јавност, чисто за споредба!?
Edited by Max - 26-Sep-2011 at 22:38 |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
А зарем некогаш друг пат извадиле во јавност таква работа? Впрочем, како и во другите случаи, долго време не знаевме буквално ништо ни за избраното решение. Небаре се работи за нечиј приватен проект. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
гледам на камерите ставија фина бетонска кошулица во фонтаната,а има и некои дрвени сандаци на скалилата,можеби е мозаикот составен надвор некаде,а де се составува со лепење како плочки-претпоставувам
|
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Јас помислив дека се работи за некој хидромал или некој сличен матерјал, многу ми е темна нијансата за бетон. изумив дека требаше да има мозаик сега добро потсети.
Инаку додека сме кај мозаици има ли кај нас некој што изработува компјутерски подредени мозаици. На пример еве во Кисела Вода фонтаната е облепена со многу мали ситни сини коцкички од разни нијанси на сино. Е сега кога ги донесоа се сеќавам беа како на лист хартија залепени одприлики стотина коцкички или нешто повеќе како плочка и свушност фонтаната се лепи со плочки, потоа хартијата се натопува или со некој реагенс се одлепува и остануваат зелепени коцкичките. Е сега такви имам видено некаде во странство ама не ми текнува каде како слики. Однапред се нарачуваат сликите, па секое коцкиче е пиксел. Има ли ова кај нас некој што го работи да прима нарачки за префабрикување вакви сетови од плочки? |
||
![]() |
||
Граѓанин ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 29-Jun-2011 Online Status: Offline Posts: 233 |
![]() ![]() |
|
Ситните коцкички на хартија отсекогаш се користеле кај нас (и во странство). Колку што знам, не ни постои друг метод на нивно ставање. За повеќебојната изработка не знам, треба да се провери. |
||
![]() |
||
FT ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Jun-2010 Location: Kocani Online Status: Offline Posts: 574 |
![]() ![]() |
|
Што би можело да биде ова?
![]() превземено од Кајгана |
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
|
deluva ko minijaturna verzija na Aleksandar na konj
|
||
![]() |
||
Mjölnir ![]() Groupie ![]() Joined: 21-Jul-2011 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Овој да не служи за луѓето да се сликаат со негo пошто доста злобници коментираа како не можеле да се сликаат многу бил висок Александар.
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 5657585960 88> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |