![]() |
![]() |
![]() |
Плоштад Македонска Каменица |
![]() |
Post Reply ![]() |
Author | |
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() Posted: 19-Feb-2011 at 12:01 |
Плоштад и во Македонска Каменица
Јужно од новата црква во Македонска Каменица на површина до 2540 квадратни метри ќе се простира новиот плоштад на градот. Тендерската постапка за изградбата на градскиот плоштад е завршена и е избран најповолниот економски оператор. Фирмата изведувач ќе започне со градежните работи од месец Април 2011 а проектот е целосно финансиран од буџетот на општината. По неколку децении постоење на градот, конечно граѓаните на општината ќе добијат еден современ плоштад по терк на светските метрополи. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 14 Февруари 2011 12:27 http://www.makedonskakamenica.gov.mk</span> Edited by Makedonij - 22-Jan-2013 at 12:13 |
|
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
|
|
![]() |
|
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
Mi se dopaga, a malce mi lici na plostadot vo Avtokomanda
|
|
...kaj si kapelo pak ke si kape...
|
|
![]() |
|
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
![]() ![]() Edited by Makedonij - 22-Jan-2013 at 12:16 |
|
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
ми се допаѓа плоштадов, има убаво поплочување и повеќе содржини, а и фонтаната ми се допаѓа (според мене, таква требаше да има во Скопје, само поголема и пограндиозна)
а единствено што не ми се допаѓа е вишокот зеленило по плоштадот, за толкав простор, доволно е само да е поплочено |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Убаво изгледа, само некако не ми личи на плоштад, мн мал отворен простор има, повеќе како катче за шетање, нешто измеѓу плоштад и парк.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Интересно, денеска забелижив дека, го тргнале проектот од општинската мрежна страна ??
![]() |
|
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() Edited by Makedonij - 22-Jan-2013 at 12:14 |
|
|
|
![]() |
|
bojanbole ![]() Groupie ![]() Joined: 27-Mar-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
fino skromno simpaticno
treba da se gradi nesto i tamu i vo drugite gradovi, za da ne migriraat site vo skopje |
|
![]() |
|
shyes ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Sep-2007 Location: Australia Online Status: Offline Posts: 259 |
![]() ![]() |
хехе, бас мене тоа најмногу ми се допаѓа. ![]() Инаку по мое супер изведено и практично. Ми личи малку на тој плоштадот што се грди во Скопје, незнам во која населба беше но има слична фонтана. Само еден мал негативен аспект, ми е шарата на поплучувањето, ко да е малку многу едноставна, но не е нешто толку многу па да го наруши изгледот на плоштадот. ![]() |
|
![]() |
|
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
Плоштадот е одличен, тоа што е несоодветно решено е паркингот. Ако добро пребројав предвиделе *дури* 15 паркинг места, што е смешно. Кога ќе се научат да планираат инфраструктурно за објектите или во овој случај плоштадите што ги планираат. Па замислете кога, на пример, ќе има свадба во црквата - каде ќе одат сите тие коли???
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
Во
Каменица интензивно се работи на изградба на нов градски плоштад,
финансиран од буџетот на Општината. Свеченото пуштање е најавено за
Денот на рударите, 28-ми август.
http://www.time.mk/read/NONE/547b567953/index.html |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() Edited by Makedonij - 22-Jan-2013 at 12:16 |
|
|
|
![]() |
|
StreetStruck ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Nov-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 415 |
![]() ![]() |
Знае некој како ќе се вика плоштадот?
|
|
"Поробените треба да тежнеат кон слободата, а слободните кон совршенство"- Јане Сандански
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
![]() ![]() Иначе фино делува фонтаната. Би сакал и денски фотки да видам... пууу... никад не сум бил Каменица.. срамота. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Овај проект е завршен.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |