![]() |
![]() |
![]() |
Мал Ринг |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2930313233 55> |
Author | |
StreetStruck ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Nov-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 415 |
![]() ![]() |
Јас сум против ваквото прилепување на објектите. Мене највеќе ми се свиѓаше предлогот на Алексгиж и баш со тоа се сложив. Не мора да биде објектот таков но границите да се задржат како такви, односно да не се испречува објектот на линијата на видик меѓу Портата и Споменикот.
|
|
"Поробените треба да тежнеат кон слободата, а слободните кон совршенство"- Јане Сандански
|
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
i dvete idei se interesni, sekako poizdrzana e taa kade sto ne se zalepeni megutoa se dobiva pomala kvadratura deloven prostor sto ne veruvam deka ke prifatat
![]() |
|
![]() |
|
Superman ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Jun-2010 Online Status: Offline Posts: 154 |
![]() ![]() |
Идејата да се оди на јавната презентација е ок. Сепак, иако се работи за строг центар за да се даде приговор мора да си жител на конкретната месна заедница (таков е законот). Ако нема некој на форумов што живее во мал ринг ништо не правиме.
PS Интересна ми е намерата да се задржи погледот кон „Оној чие име не смее да се спомене“ од оние кои толку плукаа пред неговото поставување (не генерализирам, простете ако некој се чувствува повикан). Сфаќам, кога веќе го имаме споменикот со тие димензии и на таа локација, барем да не биде и урбанистички доосакатен просторот. Поддржувам. Сепак, интересен феномен. Edited by Superman - 19-Dec-2011 at 13:33 |
|
The One Whose Name Cannot Be Spoken...
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
OCB ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: 54 Online Status: Offline Posts: 921 |
![]() ![]() |
Погледот не е ниту единствен ниту главен аргумент. Прилично сум сигурен дека сите знаеме зошто се чини дека му се дава приоритет. Другите издржани аргументи се нарушување на веќе постоечките коридори кон плоштадот и потешкотиите кои можат да се јават при изведба на подземната сообраќајница. Сликовито објаснување овде: http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=1447&PID=116125#116125 |
|
![]() |
|
mladen_s ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 04-May-2010 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 407 |
![]() ![]() |
Мене ми е интересно дека повторно се актуелизира идејата дека не треба да се гради НИКАКОВ објект на тоа место (не треба да постои ни парцела). Некако познато ми е ова барање, како да го поставиле веќе некои.. |
|
![]() |
|
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
Идеата за такво лепење со CityGallery според мене е лошо решение, од една единствена причина што премногу ќе го угуши просторот, од визуелен аспект а и премногу масивна ќе дојде таа маркица.
Мислам дека идеата на alexgizh е подобро решение за овој случај. Edited by HugoGoulding - 19-Dec-2011 at 21:46 |
|
![]() |
|
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
iskreno mislam deka sansite da imame nekakvo vlijanie se 0... ama vredi da se proba... duri i da vidat deka sme vo pravo, od inaet i pusta sueta ke otidat kontra
|
|
![]() |
|
damjan4o ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Sep-2010 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 358 |
![]() ![]() |
ќе се одржи ли денес средба за ова прашање? би сакал овојпат да присуствувам и јас...
|
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Може да одржиме средба, но мене пред 20:00 не ми одговара. Местото нека биде исто, се чекаме пред Ченто.
Другите, што велите? OCB, Fossil, OKA? Edited by alexgizh - 20-Dec-2011 at 15:33 |
|
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
|
![]() |
|
damjan4o ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Sep-2010 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 358 |
![]() ![]() |
a mene pak po 20:30 ne mi odgovara
![]() |
|
![]() |
|
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
Ајде, нека е од 19:30?
|
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Тудеј? Ако, може само да се расонам, па ќе ви пишам на расонето, вака спијам, само што станав...
Edited by FoSsiL - 20-Dec-2011 at 17:44 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
ќе се одржи состанокот или да го одложиме за некој од наредните денови?
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Јас пред врата бев на излегување... ми се јави Фосил дека сите сте биле на форум и сте чекале. Јас мислев дека се договоривме. 19:30 пред Ченто.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
се договоривме јас и ти, мислев ќе ги почекаме и другите да се изјаснат за да потврдиме. инаку јас чекав онлајн бидејќи ќе дојдев со кола... мало недоразбирање но ништо страшно јас мислам. сега останува од порано да договориме средба за утре или задутре бидејќи нели утре почнува јавната дебата. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Јас чекам и мрзнам кај Ченто уште 5 минути и си одам.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
еј па почекај доаѓам со кола одма, не сватив дека чекаш. ајде стигам
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Во ред друже, но мислам дека се договоривме од претходно. Да не ми се јавеше Фосил, немаше да се ставам на форум, имав работа. Лоша претпоставка си направил. Но, ок е, уживај. |
|
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2930313233 55> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |