![]() |
![]() |
![]() |
Скопје 2014 |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 169170171172173 329> |
Author | |
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
а каде е? сигурно не на работ од некој плоштад...
|
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
незнам,само ја презедов сликата.но сепак во позадина се гледаат згради,и ова е вероватно место каде можат да се соберат поголем број на луѓе.утре ќе пробам на гугл `рт,па ако ја најдам локацијата ќе пишам
|
|
![]() |
|
Danndy ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 410 |
![]() ![]() |
![]() Boston Common, централниот градски парк во Бостон. Колку што се сеќавам, Parkman се вика „видиковецот“ и е од 1910. И нема споредба со тој во Ск, сум ги видел и двата. |
|
Traveling.
|
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
Ајде да пробаме да ги именуваме работите со нивното вистинско име, во случајов павиљон!
|
|
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
![]() |
|
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
|
![]() |
|
daci92 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Dec-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1937 |
![]() ![]() |
Однапред се извинувам за вулгарноста на анимацијава.
Ја најдов на интернет. ![]() |
|
![]() |
|
gjoko ![]() Senior Member ![]() Joined: 18-Jun-2011 Location: kicevo Online Status: Offline Posts: 6554 |
![]() ![]() |
рингишпилов си е супер ама за на друго место(градски парк на пример)
|
|
![]() |
|
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
![]() |
|
kiriOK ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Apr-2012 Location: Tamworth,UK Online Status: Offline Posts: 1023 |
![]() ![]() |
Мене овде нешто ужасно ми смрди...одма после поразот,бомбастично на провладините медиуми излезе отчетот за Скопје 2014 и тоа со бројки кои и дете од 15 години знае дека се нереални...
Edited by kiriOK - 22-Apr-2013 at 16:17 |
|
![]() |
|
Danndy ![]() Senior Member ![]() Joined: 03-Sep-2010 Online Status: Offline Posts: 410 |
![]() ![]() |
![]() ааххахахахаха предобро! п.с - Рингишпилот не е супер, ни за во парк. ![]() |
|
Traveling.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
јас ќе го кажам своето мислење(кое прв пат го каќувам за цената)-досега мислев дека цената ќе надмине многу повеќе од 500 мил.евра.
можеби овие нешто кријат,или медиумите ги надуваа цените. сега ќе чекам што ќе кажи новиот градоначалник,бидејќи едно нешто што добро сум научил во работата во МВР е да ги слушнам двете страни пред да донесам било каков заклучок за било што |
|
![]() |
|
totobobo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Apr-2013 Online Status: Offline Posts: 247 |
![]() ![]() |
Очигледно решија да ги отворат картите, нема да ризикуваат да кријат, бидејки Жерновски би ги открил, не се малку овие 200 милиони но јас очекував дека е приближно до 800 колку што објави СДСМ - Грчев.
|
|
Interceptor design
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
јас не собирав цифри,ама како што се пишуваше:40- ваму,50 милиони таму,искрено мене ме фаќаше страв .
не неавлегов во детали од пресот(после ќе ја `разработувам темата`),запамтив дека Музејот на мак.борба коштал 13 а не 24 милиони.но и 13 не се малку. јас кога би одлучувал,никогаш нема да дозволам ни 13 м.е. за еден објект.со декрет мора да биди поевтин. каква држава-такви треба да се и државните градби |
|
![]() |
|
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
Не е поентата дали кријат или не, поентата е во тајмингот
![]() ![]() Edited by alexsend - 22-Apr-2013 at 19:23 |
|
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
све ќе се заборави,ама парите никако.ако се потрошени многу повеќе него во изјавата ќе има свилени гајтани за некого(да неречам јажина)
|
|
![]() |
|
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
Ги има ли некој на форумов запишано сите непланирани финансиски средства потрошени на објектите кои се дел од проектот Скопје 2014, како на пример за староновиот скопски театар, за кој во повеќе наврати се потрошија и сеуште се трошат непланирани финансиски средства, па да направиме математика дали бројките се совпаѓаат со официјалната бројка на властите ?
Edited by Dexter26 - 22-Apr-2013 at 22:05 |
|
![]() |
|
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Фосил има една листа 100 пати ја споменува човекот - како да не го слушате вие ама!
![]() |
|
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
![]() |
|
Denko ![]() Senior Member ![]() Joined: 14-Aug-2010 Online Status: Offline Posts: 2271 |
![]() ![]() |
Poslednata presmetka na "Fosil" e 312,468,000,00 evra (10. Januari 2013), a ministerkata ni prodava otcet od 207 milioni evra!
![]() |
|
![]() |
|
ehrlich ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 31-May-2012 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 1365 |
![]() ![]() |
Сепак тука излегоа со отчет само три институции, односно проектите преку Министерството за култура, Службата за заеднички и општи работи при Владата и Општина Центар, додека тука не влегуваат многу проекти кои се наоѓаат во надлежност на други институции, не се малку проектите кои ги прави Градот Скопје, потоа Министерството за транспорт и врски, АЕК мислам дека сами си ја прават зградата и ред други. Така да ова не е конечната бројка, туку ова е вкупната бројка од проектите на овие три институции, ама бидејќи кај нас ретко кој знае, што е чие е, можат многумина да се збунат со овие бројки.
|
|
![]() |
|
kiriOK ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Apr-2012 Location: Tamworth,UK Online Status: Offline Posts: 1023 |
![]() ![]() |
Припазете го само тајмингот на отчетот!
Единствено нешто што ме возвраќа да не избрзувам со оптужби е помислата дека не се можеби толку прости или не не мислат нас за толку малоумни за да го прават отчетот во во волку сомнителен тајминг. Само театарот и археолошкиот музеј достигнуваат 70 милиони евра-1/3 од изнесенава сума. Кај се другите десетина згради,споменици и да не збориме. Инаку ако има криминал тој дефинитивно ќе се најде пред се каде што оделе концесиите,од кого доаѓале набавките...и највеќе околу спомениците. Еве ја листата,според пресметките тука,само зградите се 200 милиони евра. https://docs.google.com/spreadsheet/pub?key=0AizJ0z4sehBOdGZqOEt2S2haeHVTdjJiZ2F1YnJ6QWc&output=html Edited by kiriOK - 23-Apr-2013 at 02:10 |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 169170171172173 329> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |