![]() |
![]() |
![]() |
Плоштад Скендербег |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2728293031 39> |
Author | ||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
Konecno mrdna nesto!
Mislam deka voopsto nema da ispadne kako vo renderot, imam takvo custvo. Inace vidov uste ednas kako bi trebalo da izgleda i bas steta sto nema da se spojuva so centar kako vo prviot render. Zosto togas bi se kacil tamu? Jas mislam deka kje ima eden dobar pogled/panorama kon centarot, za relaks bas OK. ? |
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Senior Member ![]() Joined: 07-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 3811 |
![]() ![]() |
|
I mene mi se dopagase prviot render poveke. Vaka nekako nedovrseno deluva plus tolkav plostat a pristap odkaj MOB po edni mizerni skalicinja. Nekako mi se cini deka vo toj del ke ne "iznenadat" so tie dvata objekti koi veke gi diskutiravme zatoa i se zasece vaka plostadot |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
![]() и не е проблемот што плоштадот не оди до центар, туку поради тоа што е на повисоко ниво од неговата околина, што значи дека и да има нормални цивилизирани поврзувања со остатокото од светов, плоштадов ќе треба да биде ридче |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
totobobo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Apr-2013 Online Status: Offline Posts: 247 |
![]() ![]() |
|
Мене не ми се допаѓа ниту еден рендер, и целата идеа за овој плоштад е ирационална, нема никакво оправдување изградбата на истиот. |
||
Interceptor design
|
||
![]() |
||
iGi_PoP ![]() Senior Member ![]() Joined: 09-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 213 |
![]() ![]() |
|
![]() Mozea da napravat vakvo nesto kako Klyde Warren parkot vo Dallas, TX. Gi mislam deka celosnata suma bese okolu $9 miliona. Parkot e izgraden vrz avtopat. Ova e kako izgledalo pred: ![]() Edited by iGi_PoP - 14-Apr-2015 at 20:13 |
||
![]() |
||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
инаку, за примерот од погоре, имаме зборено, тоа е единствениот начин како можеше пософистицирано да се премости булеварот, со продолжување на денивелацијата (со која може да се реши и раскрсницата кај мавровка), ама кај нас „разумЌ и „рационалност“ не знаат ни во речник да ги побараат |
||
Architects create dreams...politicians create nightmares
|
||
![]() |
||
mirakuliks ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Feb-2010 Location: New York Online Status: Offline Posts: 831 |
![]() ![]() |
|
Не само што ќе го засени влезот во стара чаршија туку и ќе го стави Даут Пашин амам во ров.
|
||
![]() |
||
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
|
Чаир не избра мозаик за плоштадот Скендер-бег
Нема првонграден труд на конкурсот на Општина Чаир за идејно решение за изработка на мозаиците на плоштадот Скендер-бег, што беше распишан во декември минатата година. Општинските власти информираат дека се доделени втората и третата награда која ја делат по двајца автори. Kако што вели Перихан Тафилоска, секретар на Општина Чаир, првата награда не е доделена, бидејќи комисијата сметала дека ниту еден од трудовите не ги исполнувале поставените критериуми. повеќе на линкот: http://www.dnevnik.mk/?ItemID=0C8137BB15BBB044BC18D0F9FC496C20 |
||
![]() |
||
iGi_PoP ![]() Senior Member ![]() Joined: 09-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 213 |
![]() ![]() |
|
Sigurno ke bide Crn Orel
![]() |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
Нешто од видеото на алсат м.
![]() |
||
![]() |
||
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() vecer.mk Edited by jyvation - 03-May-2015 at 23:20 |
||
![]() |
||
Џоле ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 23-Apr-2013 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 15368 |
![]() ![]() |
|
Вчерашна. Немам фотошоп, инаку ќе ги избришев луѓево зашто на некои форумаши им пречат да ја видат целата слика.
![]() |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
Е како немаш фотошоп, луѓето со што ги вметна?
![]() |
||
![]() |
||
Tzar_28 ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2014 Online Status: Offline Posts: 95 |
![]() ![]() |
|
Edited by Tzar_28 - 17-May-2015 at 02:58 |
||
![]() |
||
King ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 654 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Фотографијата не е моја, туку е преземена. |
||
За сè има вторпат
|
||
![]() |
||
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
|
Koлку опустошени и раселени предели има во Македонија, така што ако на некои форумаши им пречи да гледаат луѓе, правец таму - Мариово, Горна Река, Серта... |
||
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
||
![]() |
||
King ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Apr-2015 Online Status: Offline Posts: 654 |
![]() ![]() |
|
Да не се правиме наивни, имаме слики и со протестанти и без нив на интеренет за сите овие позиции. Право на избор е да ја постира секој од нас онаа која повеке му се допаѓа, но на тој начин свесно прави политичка пропаганда. Иако сите ние на форумов не сме од Мариово, Горна Река и Серта, у убаво го разбираме моментот. Така да ваквите фотографии на овој форум повеќе му носат политичка штета отколу корист на оној што *суптилно* ги постира. |
||
![]() |
||
Z|evzek ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 10-Jun-2012 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 423 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 2728293031 39> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |