build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Проекти > Деловни
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Деловен објект на местото на старата Народна банка

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 1617181920 41>
Poll Question: Оценка
Poll Choice Votes Poll Statistics
0 [0.00%]
1 [2.22%]
2 [4.44%]
1 [2.22%]
5 [11.11%]
6 [13.33%]
6 [13.33%]
4 [8.89%]
8 [17.78%]
12 [26.67%]
You can not vote in this poll
Total votes: 45   Average: 3.47

Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
IN_MOTION View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote IN_MOTION Quote  Post ReplyReply #341 Posted: 14-Oct-2009 at 18:51

Нешто ново, сликано денеска.   Cheers

1.

2.

3.

Сликано од 4 ти спрат од Стопанска..

Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #342 Posted: 14-Oct-2009 at 19:10

Ти изгледа имаш место во ложа за набљудување на ова градилиште
Back to Top
IN_MOTION View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote IN_MOTION Quote  Post ReplyReply #343 Posted: 14-Oct-2009 at 19:52
Originally posted by pbanks

Ти изгледа имаш место во ложа за набљудување на ова градилиште

LOL Така нешто, само што 2 месеца глава ми пукна додека ги избушија старите темели.

Back to Top
Keeray View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote Keeray Quote  Post ReplyReply #344 Posted: 17-Oct-2009 at 02:05
CCCC ...fino e brz progres ... inaku vecerva pominuvav po onie skalite so se nad objektot so se gradi... MISLEV KE SE SRUSHAT VO SEKOJ MOMENT !!! barem ako stavaat takvi raboti neka gi napraat kvalitetni ..... traumi
Back to Top
Max View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Max Quote  Post ReplyReply #345 Posted: 17-Oct-2009 at 02:45

Originally posted by Keeray

CCCC ...fino e brz progres ... inaku vecerva pominuvav po onie skalite so se nad objektot so se gradi... MISLEV KE SE SRUSHAT VO SEKOJ MOMENT !!! barem ako stavaat takvi raboti neka gi napraat kvalitetni ..... traumi

и јас истото го помислив пред некој ден, но секогаш ми стои во глава онаа дека еден профил може да држи и цела кола, но нормално е од куландрисвање штрафовите да се олабавуваат, сепак по овие скали народ врви а не пилиња, но мислам дека нема фрка освен ако некој (недај Боже) не ја сврти на саботажа... ај па и ти, ќе плаќа и изведувачот и градот отштета во спротивно. инаку од таа висина човек ептен треба да биде малер за нешто исчаши при колапс на коснтрукцијата, плус ова ако се откачи нема да се истроши надолу туку ќе се растегне, но за постари во секој случај е опасно, сепак за оние кои имаат страв од малку акробаланс под петици има друга приземна патека од кај метропол, дури техномаркетот нормално си работи... ме чуди зошто овој дел не го пополнија со нешто, за греота го оставија така штуро да зјаее! сигурно се воделе по тоа правилниците за отстап помеѓу две соседни парцели, но такво нешто во случајов е глупост, понекогаш некои работи навистина не ми се јасни! а може и урбанистите да веруваат дека каде и да е, метропол ќе треба да оди јабана, па евентуално за тогаш да ја сочувале таа локација, во спротивно нелогично празна затка ќе остане истата, нешто налик думп сајт за цел трговски, како што беше и досега, само незнам сега од каде камион таму ќе влегува, може со она малите киперчиња ќе го собираат?

Edited by Max - 17-Oct-2009 at 02:48
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #346 Posted: 17-Oct-2009 at 13:53
Originally posted by Max

ме чуди зошто овој дел не го пополнија со нешто, за греота го оставија така штуро да зјаее! сигурно се воделе по тоа правилниците за отстап помеѓу две соседни парцели, но такво нешто во случајов е глупост, понекогаш некои работи навистина не ми се јасни! а може и урбанистите да веруваат дека каде и да е, метропол ќе треба да оди јабана, па евентуално за тогаш да ја сочувале таа локација, во спротивно нелогично празна затка ќе остане истата, нешто налик думп сајт за цел трговски, како што беше и досега, само незнам сега од каде камион таму ќе влегува, може со она малите киперчиња ќе го собираат?

Просторот ќе биде пополнет со катна гаража висока 12m. Маркицата си фигурира во ДУП-от, а според информациите што протекоа низ медимуите, и зад катната гаража стојат истите фирми како за банкава. Логично, пристапот би бил низ подземната сервисна улица.
Јас лично имам два големи прашалници. Дали на крај навистина ќе добиеме катна гаража, или како што кај нас тоа бидува, деловен објект делумно наменет за паркинг. И доколку навистина се работи за катна гаража, каков ќе биде екстериерот, затоа што обjектот сепак ќе може да се види и од плоштад и од кеј.

Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #347 Posted: 18-Oct-2009 at 00:45
Објектов нема да биде всушност толку гломазен и масивен како што изгледа на рендерите. Вака на терен ми се гледа доста помал од тоа што очекував, барем според оној предниот полукружен дел или може би тоа е сега така без тие четирите столбови, само што не гледам причина да со тие се доцни. Па и тие да се пак не изгледа големо. Очекував да биде доста поголемо и пошироко па да фаќа поголем дел од кејот, а вака воопшто не пречи на кејот. Но ќе остане проблемот со саклите на кеј. Ќе мора во догледно време да се мисли и на тоа. Како најприфатливо ми изгледа полукружно да се направи и на некој начин да биде огледалчно со плоштадот Карпошово востание од каршија. Еве една слика сега навечер сликана, ако може да се забележи нешто во темницава.

Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #348 Posted: 18-Oct-2009 at 00:53
А повторно ми се актуелизира забуната што ја имавме пред неколку поста, а ја имавме и на првата страна од темава. (http://www.build.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=173&PID=4276#4276)

Постои ли нешто било што под тој кеј?!

Edited by lslcrew - 18-Oct-2009 at 00:54
Back to Top
Keeray View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote Keeray Quote  Post ReplyReply #349 Posted: 18-Oct-2009 at 05:49
Proektov izgleda premnogu tesen.. na tenderite izgledase mnogu posirok ili .. bese slikan nekako od agli pa finti da ni praat ne mamat ! ... tolku tesen objekt a povisok od ostanatite ne se vklopuva vo plostadot.. treba posirok... sepak...
Back to Top
my Macedonia View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote my Macedonia Quote  Post ReplyReply #350 Posted: 18-Oct-2009 at 10:41
Originally posted by lslcrew

Објектов нема да биде всушност толку гломазен и масивен како што изгледа на рендерите. Вака на терен ми се гледа доста помал од тоа што очекував, барем според оној предниот полукружен дел или може би тоа е сега така без тие четирите столбови, само што не гледам причина да со тие се доцни. Па и тие да се пак не изгледа големо. Очекував да биде доста поголемо и пошироко па да фаќа поголем дел од кејот, а вака воопшто не пречи на кејот. Но ќе остане проблемот со саклите на кеј. Ќе мора во догледно време да се мисли и на тоа. Како најприфатливо ми изгледа полукружно да се направи и на некој начин да биде огледалчно со плоштадот Карпошово востание од каршија. Еве една слика сега навечер сликана, ако може да се забележи нешто во темницава.

deneska vidov deka se kopaThumbs%20Up , znavi objektot ke bide po golem od toa sto e vo slikata
A za toa sto e tesna toa me zbuni i meneWallbash
Back to Top
Keeray View Drop Down
Groupie
Groupie

Quote Keeray Quote  Post ReplyReply #351 Posted: 18-Oct-2009 at 21:34
Neznam mozebi planiraat... ovoa da bdie nekoj vnatresen zid pa okolu ovoj use 1 posirok da stavat... poso duri smesno e od sto e tesno navistina
Back to Top
Max View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Max Quote  Post ReplyReply #352 Posted: 18-Oct-2009 at 22:20
па колку била банката претходно толку и ова, а за катната гаража немав појма, сум ја пропуштил во муабетов, очигледно! добро а по која логика катна гаража на вакво место, па ова мислам е претеризам, зар не можеа да одат само со по два спрата во земја гаража, а останатото да биде една поголема и покомпактна маркица која утре ќе и се додела на метропол доколку се руши а за тоа има простор, ако ништо друго за доградба!
Back to Top
Cloverstack View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote Cloverstack Quote  Post ReplyReply #353 Posted: 19-Oct-2009 at 00:12
Originally posted by Max

па колку била банката претходно толку и ова
Не не, нема врска со габаритот на оргиналниот објект. Тоа лесно се забележува на сликите од старо Скопје, а и нормално дека нема место за таков габарит со оглед на новиот кеј.

Но мислам џабе и муабтот дека ќе биде премала. Сигурно ќе ја зафати целата површина на маркичката (како што е во ДУП Мал Ринг), без разлика како изгледа во моментов. Мојата понуда за кладба до оние што се скептични се уште важи Big%20smile
Back to Top
G.I. Joe View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote G.I. Joe Quote  Post ReplyReply #354 Posted: 19-Oct-2009 at 23:26
ovaj proekt sto pobrzo se izvedi toa poarno mislam. verojatno nema i preostanatite 3 zgradi na plostadot da gi prat vo nekoj barokni , neo stilovi ili gresam Confused.. moderni zgradi se za 21 vek a ne vrakjanje nazad so nekojsi kic evropski stilovi . i vo evropa sega ne se prat takvi objekti ( osven restavracija i oddrzuvanje na postoeckite) . nasite nalikuvat na zeleznickite stanici niz MKD . posto sega zasega za tie objekti na konkursite (primer hotelot) se bara fasadata da e ednostavna, vo nekoj stil Unhappy
Back to Top
IN_MOTION View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote IN_MOTION Quote  Post ReplyReply #355 Posted: 28-Oct-2009 at 18:25

Слики од денеска:

1 ( 2 спрата под земја и како што гледате се копа и на десно значи сепак зградата ке биде како што изгледа на рендерот - прекршена)

2 (Рендер)

3 (Пак наидоа на некој темели од претходно )

4 ( зградите од другата страна на вардар)

Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #356 Posted: 28-Oct-2009 at 19:38
@In_motion. Дали ќе можеш да се обидеш да направиш една слика од онаа дупката што се гледа точно под местото каде што ја чуваат арматурата. Нешто оддалеку. Јасно се гледа дека се некои стари темели, амам ич не ми е јасно зашто така виси цела "карпа" над дупката. Ако се одчепи цело парче тука може доста да ги оштети новите столбови. Ич не ми е јасно зашто вака со ризик над глава работат. Требало пмалку пошироко да отворат према тој дел. Ако не сум доволно јасен пиши ќе ти скициам за кој дел зборам.
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #357 Posted: 28-Oct-2009 at 19:40
Па добро напреднале за кратко време.

@IN MOTION, ме интересира дали од оваа твоја стратешка позиција можеш да правиш и апдејти од Уставниот суд и мостот ОКО? Би било интересно да се види сето тоа од овој агол.
Back to Top
lslcrew View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote lslcrew Quote  Post ReplyReply #358 Posted: 28-Oct-2009 at 19:48

Со жолто е обележана дупката за која викам да ја сликаш од твој агол, и за која не ми е јасно што има во нејзе. Дали е некоја подрумска просторија од поранешниот објект или што е?! А со зелено е обележана "карпата" што вака од дистанца ми изгледа нестабилна и може да се одчепи и да повреди некого од работниците или да ги удри новите столбови.
Back to Top
IN_MOTION View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote IN_MOTION Quote  Post ReplyReply #359 Posted: 28-Oct-2009 at 21:57
Originally posted by lslcrew

Со жолто е обележана дупката за која викам да ја сликаш од твој агол, и за која не ми е јасно што има во нејзе. Дали е некоја подрумска просторија од поранешниот објект или што е?! А со зелено е обележана "карпата" што вака од дистанца ми изгледа нестабилна и може да се одчепи и да повреди некого од работниците или да ги удри новите столбови.

Да да јасно ми е за што зборуваш, баш памтам пред некое време не беше толкава дупката и знам горе кај што е арматурата дојде багер ама со дупчалка и пробуваа  да го кршат тоа горе што викаш карпата, знам цел ден се обидуваа и како што дупчеа горе, доле под капрата тоа земјиштето само се ронеше цело време и ете се формираше некоја таква дупка и од тогаш остана така...

Back to Top
my Macedonia View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote my Macedonia Quote  Post ReplyReply #360 Posted: 05-Nov-2009 at 15:46
ovde se betonira ostanatiot dell
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 1617181920 41>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 0.990 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.