![]() |
![]() |
![]() |
Ски центар Кожуф |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1819202122 33> |
Author | |
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
а што е со мубетов нов дом, преку агенцијава мора да се оди за градба горе? http://novdom.com.mk/
|
|
![]() |
|
rabotnicki ![]() Newbie ![]() Joined: 17-Dec-2007 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Ne,naprotiv,taa firma gi rabotese glavnite raboti za skicentarot,restoranite,osnovite za liftovite i zicarite,infastrukturata(voda,strija.....) i nivnite apartmani.
Inaku gore veke rabotat 3-4 firmi..mozes da vidis na sajtot na centarot sto se pravi.... |
|
![]() |
|
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
има нешто инфо, но ништо линкувано подетално човек да може да се информира од нет, вака треба да терам телефони, мејлови, факсови, а зошто за да сконтам која е понудата! околу промо делов морам да фрлам еден поголем минус, мора да се пристапи кон афирмацијата малку подетално, исто приметив некои ситнурии кои земено професионално не смејат да се дозволат, некој ќе рече цепидлачам, но ако сакаме елитен туризам, на сите нивоа мораме да имаме перфекционизам и креативност... во случајов се работи за нелекториран текст на сајтот околу изнајмувањето легла, тој ми падна во очи не дека се замарав да барам гачки, а што останува навистина ако земам да чешлам
|
|
![]() |
|
zlaten ![]() Newbiе ![]() Joined: 16-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Rezervacija nee glagol, ami opisna imenka, i rezervacija moze da se napravi. rezervira e glagol. Inaku se soglasuvam so tebe Max oti textot e voopsto nelekturiran, i e pisuvan od covek koj ucel skolo vo SFRJ. Linkovite sto gi imas ostaveno od planinskite centri se naogjaat vo zemja koja zivee evropski daleku pred da vleze vo evropska unija, dodeka Makedonija e mlada zemja vo koja ne moze da projde proekt bez da zaglavi vo birokratija i korupcija. Ama poglednato od sfetlata strana, toa se pionerski obidi da trgne rabotata. Sinoka padna mnogu ubav sneg na Kozuf, a ke padne i drug odozgora, i ke mi bide maka ako sezonata ovaa godina ne pocne porano. Lani pocna na 27.12... Steta.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Здраво златен без навреда доколку си дел од тимот, моите сугестии се чисто од професионален аспект... инаку резервација исто како и резервира е глагол, а резервирање е глаголски прирок... имам лектор во комшии а што е до словенија нема врска дека е во еу или живее од дамна европски, едноставно сакаат и имаат волја да ја завршат работата професионално или стандардизирано, додека кај претежно импровизираме, пример имаме добар центар немаме добра промоција или обратно немаме добар центар а промоцијата е боли глава итн. но и таму ако нема кој да ги поттикнува сигурно и тие ќе се опуштат, е сега поттик ним им се самите туристи додека кај нас поттик сеуште е така речи локал-патритизмот на некој начин, јасно се додека не влета некој надворешен пратнер во проектов кој би ги размрдал работите... во ова маркетингов има бирократија колку што на кожуф има аеродром приметив и првиот сајт сеуште е активен http://www.skikozuf.com/ ова е дополнително лошо промо вака диво изделкана страна да стои на нет, ова треба или да се линкува со новиот сајт или да се повлече, без разлика под чија капа е истата во моентов туку има ли замрзнати водопади за алпинизам на кожуф или воопшто дали може нешто да се импровизира на овој план, муабетот ми е колку разновидна понуда на спортови може да се извади од планината, немора скокалници но може бар вештачки водопад, исто ме интересира од каде е водоснабдувањето, и воопшто дали водата некако се третира дополнително со хлор?
Edited by Max - 04-Nov-2009 at 14:17 |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Остај тоа што имаш во комшии, кажи што оценка си имал по македонски јазик ![]() ![]() Ако резервација е глагол, тогаш пробај да го менуваш ![]() Но ако се прашаш дали има род или дали има определена и неопределена форма, ќе видиш дека е именка. Резервирање исто така е именка (глаголска именка). Прирок е нешто сосема друго, тоа не е зборовна група, тоа е веќе синтакса. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
да и двете се глаголски именки! само што изветреало и тоа наученото |
|
![]() |
|
rabotnicki ![]() Newbie ![]() Joined: 17-Dec-2007 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
![]() ![]() - ![]() ![]() ![]() I na kraj- za @max.....ima vodopad- za alpinizam...a ima i pateka za pesacenje so onie *reketi za tenis na nozete*-bese lani nekoj francuski instruktor-pa vrsese obuka...a i voda ima.. i toa mnogu i kvalitetna..(treba da dojdes-pa da vidis......go znaes onoj vicot za Mujo i Haso: Jesi li cit'o *Na Drini cuprija*.......a Mujo:-Jok ,bolan hodoo') |
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
@rabotniciki дали знаеш, ќе има ли нов ски лифт или жичарница на Кожуф оваа година? Некоја фотка од летово можеби?
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
http://www.skikozuf.com.mk/
Ски Кожуф го имаат променето сајтот на многу подобро. Во голем дел се обезбедени real-time информации како состојба на патот, состојба со скијачките патеки и слично што е за пофалба. А што ми се свиѓа посебно, а верувам и на сите build.mk-ери им се свиѓа е што на сајтото во голем дел има информации и за изградбата на скицентарот и за изградбата на патот и тоа со доста слики. Единствено им фали превод на грчки јазик што го имаше на прошлиот сајт, а верувам дека во скоро време ќе се обидат да обезбедат и за овој сајт. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
zlaten ![]() Newbiе ![]() Joined: 16-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
Abe birokratija oti ima ima, (koga treba da naprais nesto za dobroto na lugjeto i drzavata) toa zbor da nema, A stranski investitori mnogu i ne ni trebaat, oti vo Makedonija ima lugje so eden kup pari. Arno ama kako prvo treba da gi isperat oti se prljavi, a posle treba i da se pazarat so eden kup birokratski strukturi za kolku pari ke moze da trgne rabotata. Dodeka stranskite investitori nikoj ne gi prasuva od kade ima se $$$. Koa ke vidis, poarno e daj neka se raboti nesto
![]() |
|
![]() |
|
medo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Dec-2007 Online Status: Offline Posts: 217 |
![]() ![]() |
За жал колку што сум информиран ништо од скијањето викендов. Ништо не работи кај нас, а и во соседството e слично. Кожуф има од 40-60 cm снег, но нема информација од кога ќе работи. Маврово како и секогаш верувам дека ќе отвори пред НГ, а за Шапка искрено се надевам дека ќе ги пробие сите наши центри и ќе се отвори набрзо.
Копаоник сеуште не е отворен, а Банско се отвара во сабота, но неизвесно е колку ќе може да се скија заради височината на снегот. |
|
![]() |
|
gorco ![]() Senior Member ![]() Google Maps: Regional Expert Joined: 22-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 642 |
![]() ![]() |
Медо,
има ова доста врска со климатскиве промени. За КОжуф имам информации дека центарот оваа година ќе работи после новогодишните празници - многу тешко пред, бидејки новиот пат, летово бил уништен од механизацијата (толку бил добро напраен). Маврово реално секоја година е отворен околу 20-ти декември, па се надевам и годинава. А за Шапка - дај некој да ја купи (Француз или Рус) и да ја опраи конечно, зашто каква што е сега, за ништо не ја бива. Инаку според мене, (на Кожуф не сум бил уште), Шапка е подобра од Маврово, во смисла на терените. |
|
![]() |
|
Dragan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2009 Location: Tetovo Online Status: Offline Posts: 1172 |
![]() ![]() |
Шашка не е купена од Французин или Русин се уште е под општината и нема ништо ренвирано еве веќе 20 год, но сепак шапка е многу подобра и од Маврово и Кожув Пелистер..... |
|
![]() |
|
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
a se raboti li nesto na kozuv.najavuvaa nekoi hoteli soping centri.do kade e rabotava?< id="gwProxy" ="">< ="jsCall;" id="jsProxy" ="">
|
|
![]() |
|
gorco ![]() Senior Member ![]() Google Maps: Regional Expert Joined: 22-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 642 |
![]() ![]() |
Драган знам каква е ситуацијата. мислев да би била
![]() А на Кожуф чим имало тешка механизација (така разбрав од вработените во скицентарот-само не ги потпрашав во детали). Веројатно е дека нешто се градело - но точно што не би знаел да кажам. |
|
![]() |
|
Sale SK ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 16-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 258 |
![]() ![]() |
Samo sto ne bidnale. |
|
![]() |
|
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
|
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|
![]() |
|
medo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 24-Dec-2007 Online Status: Offline Posts: 217 |
![]() ![]() |
На Шапка очигледно нешто се подобрило оваа година. Цената на дневниот билет ќе биде 50 ден. поскапа од лани.
http://www.build.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=527 |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 1819202122 33> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |