![]() |
![]() |
![]() |
Враќање на коцката на Плоштад Македонија |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 21> |
Author | ||||||||||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|||||||||
Прочитав еден многу паметен коментар на А1:
Ако дојде до тоа... |
||||||||||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||||||||||
![]() |
||||||||||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
||||||||||
![]() |
||||||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|||||||||
Да не е некој обид за поместувањето на клоака максима позападно према плоштадот да се обави преку маската на оваа коцка. Сите рипнавте тука коцката и медиуми и све, аникој не разлмисли зашто за друго би се затварал плоштадот и зашто би се раскопувал. Не за црквата директно, туку за клоака максима да може да се измести према плоштад. Така јавноста ќе тера дебати дали треба коцка или гранит плочки. Па ваљда не е до толку будала Коце да си боде трн и тоу у сосема нов проект. После ког аќе почнат цефки да се шетаат по плоштад ќе има изговор дека е некоја инсталација за фонтана и така. Е сега мора да е така малку тешко да се отвориш така пред цела јавност и да се брукаш и бламираш дека духот на Скопје ќе се врател со коцката од плоштад, со цел да тераш друг проект. Кај нас ионака проектите се топ сикрет па луѓето и не се навикнати да бараат транспарентност, па така и ова ќе си пројде.
Edited by lslcrew - 12-Dec-2009 at 19:26 |
||||||||||
![]() |
||||||||||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|||||||||
ova veke nema kraj. ne mi e jasno zosto, ova e moj predlog, osnovacite i clenovite na ovaa strana ne otvorat edna nevladina organizacija, koja ke ja remeti vladava na sekoj cekor. site ocenki, diskusii, nepravilnosti da ne se iznesuvaat samo na forumov tuku i vo mediumite. mora da prezememe nesto, sega ni e momentot, koga cela evropa e svrtena kon nas i kon slobodata na govorot i mediumite. gradot mora da ima debati i strategija ne na sekoj nareden zelbite da se ispolnuvaat.
|
||||||||||
![]() |
||||||||||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|||||||||
Па мислам да се објави вест за ова со коцките на порталот и да се наведат и овие сомнежи
![]() |
||||||||||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||||||||||
![]() |
||||||||||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
|||||||||
Ајде, и оваа негова нова идеја ќе му пројде ко саатот на старата железничка станица.
|
||||||||||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
||||||||||
![]() |
||||||||||
xnx ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Apr-2009 Online Status: Offline Posts: 1943 |
![]() ![]() |
|||||||||
mislam deka nema taka lesno da mu projde posto sigurno ima nekoja skriena pozadina
|
||||||||||
![]() |
||||||||||
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
|||||||||
Коцката на плоштад по споменикот на Александар
Ќе се враќа коцката на плоштадот, но предност ќе има Александар Македонски. Градоначалникот на Скопје Коце Трајановски вели дека прво ќе се местела фонтаната и споменикот на Александар, а дури потоа калдрмата на плоштадот. „Плоштадот и така и така ќе се раскопува, значи враќањето на коцката нема да биде веднаш туку откако ќе завршат сите предвидени работи на плоштадот, како што е фонтаната, споменикот“, изјави Коце Трајановски, градоначалник на Скопје. Иако не сакаше да каже кога ќе се мести споменикот, најави дека за коцката малку ќе се почека. Можеби и две години. Но сепак, од идејата не се откажувал. На оваа замисла на градоначалникот реагираа граѓаните кои иако со симпатии зборуваа за некогашниот изглед на плоштадот, во голем дел сметаат дека не е време за нови трошоци. Не остана должна ниту опозицијата. „Во предизборната кампања имаше една идеја со часовникот на Старата железничка станица којшто требаше да пее по една народна песна на секој саат, така што со секоја наредна идеја на Владата на Груевски и на градоначалникот на Скопје, се понови и понови бисери ќе ни понудуваат“, вели Томе Чинговски, СДСМ. Градоначалникот Трајановски идејата за враќање на коцката ја добил шетајќи по европските метрополи. Конкретна инспирација му бил Париз. Коцката на скопскиот плоштад во 2003 ја извади тогашниот градоначалник Ристо Пенов и ја замени со гранитни плочи поради тоа што била оштетена, но и тешка за одржување. Потфатот на Пенов чинеше околу три милиони евра. Трајановски допрва ќе ја разработува идејата, но тврди дека немало да чини многу зашто ќе ја ставал старата коцка. |
||||||||||
![]() |
||||||||||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|||||||||
Најавата за споменикот на плоштад е многу логична најава за преместувањето на клоака максима. Нормално треба дупка да се направи огромна. Како инаку ќе се направи ако не се почне со изградбата на фонтаната на плоштадот. Е сега да не ме сватите погрешно, јас многу сум за тој споменик и таа фонтана, но зборот ми е дека малку подлабоко ќе се прокопа одколку што е потребно за фонтана.
|
||||||||||
![]() |
||||||||||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|||||||||
кога сме веќе кај копањето, да почнеа со тунелот барем нема за што да жалиме, ама... лсл а што е клоака максима Edited by FoSsiL - 13-Dec-2009 at 18:59 |
||||||||||
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
|||||||||
http://en.wikipedia.org/wiki/Cloaca_Maxima
![]() |
||||||||||
|
||||||||||
![]() |
||||||||||
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
|||||||||
![]() |
||||||||||
![]() |
||||||||||
Vladimir P ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 06-Apr-2008 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 3304 |
![]() ![]() |
|||||||||
FoSsiL, се работи за главната канализациона цевка на Скопје која поминува тука и продолжува помеѓу Фуфо и Сити
|
||||||||||
Клуб на љубители на железниците во Македонија, Macedonian Railways Fan Club
https://www.facebook.com/767277056651521/ |
||||||||||
![]() |
||||||||||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|||||||||
... и беше наведувана како една од главните пречки за изградба на црквата |
||||||||||
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
|||||||||
Па нека земе цевката нека однесе сè, сосе споменик сосе коцка
![]() |
||||||||||
|
||||||||||
![]() |
||||||||||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|||||||||
Забележувам дека парите никогаш не се проблем кога се работи за будалски работи и нерационално детско однесување. Но парите се секогаш проблем кога треба да се направи нешто суштинско и продуктивно. ![]() Исто така мора да се престане со праксата кој како доаѓа на власт да мисли дека историјата почнува од него. На крајот на краиштата, ако остане тој пристап, која е гаранцијата дека ќе опстанат и моменталните проекти во Мал Ринг, вклучувајќи ја и најавенава „коцка“? ------------------------------------------- lslcrew, интересна поента тоа со „камуфлирањето“ на други проекти. Но сега за сега најавуваат дека ова со коцката би почнало со реализација понатака, можеби после две години (а 2010 е исклучена), па лично не би бил многу загрижен, освен доколку не видиме некаква изненадна промена на временската рамка. |
||||||||||
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
|||||||||
Да не ја постирам цело колумна тука, прочитајте ја
![]() http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=F47D9E87E35EC14BB8AC62D7A930D768 |
||||||||||
|
||||||||||
![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
|||||||||
Прееска Коце спомна некаква координација со МТЦ околу подземни коридори и рече дека кога веќе се раскопува да се раскопа и за ова. Па така да може ова да е некоја реална најава. Ако видиме тунел ја ќе волонтирам да редам коцки на плоштад заедно со Коце!
|
||||||||||
![]() |
||||||||||
gorco ![]() Senior Member ![]() Google Maps: Regional Expert Joined: 22-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 642 |
![]() ![]() |
|||||||||
Незнам за вас, ама мене ми се допаѓа новиот плоштад - не сум од оние типчиња кои зборат едниот направи топ, а другиов ништо, ама многу му е идиотска идејава на актуелниов ни градоначалник за враќањето на коцкава - ме потсеќа на изјавата на Љ. Георгиевски кога во 98-мата дојде на власт и рече се ќе уништам што направија другите.
Реално во плоштадот толку многу се вложи, а и се направи плански и етстетски како што треба. Коцката не беше целосно отстранета, туку делумно. Незнам што му влезе во памет на човекот - ми изгледаше попаметен. |
||||||||||
![]() |
||||||||||
gorco ![]() Senior Member ![]() Google Maps: Regional Expert Joined: 22-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 642 |
![]() ![]() |
|||||||||
Многу лесно се решава и ова... прајме тука петиција - и ЖИВ ЅИД на плоштад. Ај да видам како ќе ја мења... секој со по една кола ке си дојде .... нека собере по 4 у неа... Цел свет има нереди поради, самоволието на нивните почитичари, еве вчера и Берлускони си го изел квалитетно ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=qrko1Dshocw - треба да се угледаме на човекот на кој му пукнале сите филмови!!! Народе македонски - свести се не спиј ти ... Edited by gorco - 14-Dec-2009 at 09:22 |
||||||||||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1234 21> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |