![]() |
![]() |
![]() |
Кеј на река Луда Мара - Кавадарци |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 12> |
Author | |||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() Posted: 28-Dec-2009 at 01:11 |
||
|
|||
![]() |
|||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
||
Биваше ли ова со коцки да го редат?! Па за некоја година ќе се деси у таква водена околина да неможе да се натапкаат и легнат убацо коцките и што ако некоја се откачи (а ќе се откаче) па после од тука ќе почне да се одкажуваат една по една. И што ако се соберат после на купче на некој "џеб"?! Имам доста сомнеж дека ова, ај што вака не личи, него и не ми изгледа како логично решение. Ако може некој нека прати слика од река што е вака досега регулирана па да ми го разбие сомнежов!
|
|||
![]() |
|||
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
||
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=7A27FDB427F4FC4FB8BC03227D54A9B3 |
|||
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|||
![]() |
|||
Raisinloaf ![]() Senior Member ![]() Joined: 31-May-2008 Location: Gevgelija Online Status: Offline Posts: 227 |
![]() ![]() |
||
хм , мостов нема ограда ? којзнае ај постари нема опасност за нив ама деца и тоа како може да настрадат минувајки го мостот
|
|||
www.realmadrid-mk.blogspot.com
|
|||
![]() |
|||
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
||
закон мост, јасно треба некоја исто минималистичка ограда, но во секој случај како форма е екстра појава, иако малку бидејќи е метал и баш не се вклопува со каменото корито на реката! вакви мостови најдобро ќе беше да имаше на вардар, по еден од страните на камениот мост и пријатно, наместо тоа мостот-око и мостот на цвеќето, и од другата страна мостот за театарот... ќе легнеа доволно корисно за да се зачува визурата на камениот мост, а воедно да се направи пристап до новите објекти! но тоа е тоа без дебата и со комисиска одговорност на двајца без тројца, повеќе од јасно е каков проект ќе победи на конкурс!
|
|||
![]() |
|||
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
||
![]() Привршуваат градежните работи на кејот Посочени неколку пропусти, кои изведувачот ИМАКО ќе треба да ги отстрани. Претставници на Канцеларијата на Европската Унија во Скопје надлежни за проектот изградба на Кеј во Кавадарци, во придружба на надлежни лица од секторот за комунални работи на Локалната Самоуправа Кавадарци извршија обиколка на градилиштето кое е во завршна фаза. Комисијата за време на едночасовната обиколка на целокупното градилиште констатираше неколку пропусти во изградбата како и мали отстапувања од планот. По посетата беше направен записник каде се внесени сите забелешки, а во наредниот период изведувачот „Имако“ ќе мора да ги отстрани до предавањето во употреба на кејот. Во тек е постапка за довршување на преостанатите 130 метри на делот од пешачкиот мост до мостот „Белка“. Пари ќе се обезбедат од фондот за води по што за многу кратко време целата должина на регулираниот градски кеј од „Дрвениот мост“ до мостот „Белка “ ќе биде ставен во функција на граѓаните. Инаку постои можност да се доградат дополнителни педесеттина метри на почетокот од новиот Кеј кај старата детска градинка. Иако недоизграден, новиот кеј е прекрасно шеталиште кое масовно го користат сите категории граѓани.Деновиве фирмата „Горан“ од Кавадарци која ги изработи клупите и корпите за отпад, ја финишираше и изградбата на првиот пешачки мост со кој се премостува малото односно внатрешното корито на реката. Според планот на потегот од мостот кај јаворот до мостот „Белка“ каде завршува шеталиштето ќе бидат изградени уште два мали пешачки моста. Пред: ![]() ![]() ![]() После: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.kavadarci.gov.mk Edited by Makedonij - 28-Feb-2010 at 16:35 |
|||
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
|
|||
![]() |
|||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||
http://www.build.com.mk/?p=3229 |
|||
![]() |
|||
^Strela^ ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 26-Dec-2008 Location: Kavadarci Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
||
![]() Многу убаво ![]() Фали само уште хортикултурно уредување, ама претпоставувам секако не планираат да ја остават земјата онака. |
|||
![]() |
|||
Andrej_LJ ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20-Oct-2008 Location: Ljubljana Online Status: Offline Posts: 2954 |
![]() ![]() |
||
Мене ми фалат огради инаку убаво е уредено... Навистина е чудно покрај ваков тесен кеј, да нема огради, туку тротоари...
|
|||
"Тaм, където глупостта е образец, разумът е безумие." Гьоте
|
|||
![]() |
|||
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
||
Напишано од Wishmaster on Недела, 09 Мај 2010
13:05
![]() Синоќашното 20 минутно невреме ја здиве Луда Мара. Брзиот тек и татнежот од цефките кои ја носат водата од атмосферските канализации во реката создаваа застарашувачка атмосфера.Еве како тоа изгледаше низ слики
Edited by Makedonij - 24-May-2010 at 16:27 |
|||
|
|||
![]() |
|||
elnino ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Mar-2010 Location: kavadarci Online Status: Offline Posts: 129 |
![]() ![]() |
||
кејот без трева и дрвца не го бива па мајка јана нека е, ич не е по мој вкус.....а и течението на реката не е уредено стручно јас како шум. инг. доволно стручно можам да констатирам дека хидроинжинерот не си ја знае работта или па немало таков профил у гостиварската фирма шо ја изведи регулацијата...... по течението нема прегради за запирање на талогот, тоа е прво и основно и оние скалила јак слободно така ке ги наречам не се никаква пречка за ерозивните дејствија на водата....при поголеми води 50 или 100 годишни јас се обложуам дека ќе го нема и ова шо е така речено направено, а и до сеа се виде неколку пати како реката донесе камења големи и со пречник над 60 см, нека се запрашат стручните зашо е тоа така |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Дали ке го сметаме проектот за завршен....?
|
|||
|
|||
![]() |
|||
Buliwyf ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Mar-2010 Online Status: Offline Posts: 473 |
![]() ![]() |
||
Супер е кејот ме потсеќа малце на кејот во Струга,иако струшкиот малце по малце се уништува.
Браво за Кавадарци
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Веста е стара околу еден месец, но испуштено е да се каже дека претстојат уште работи. Ѕирни ја оваа вест: http://www.build.com.mk/forum/forum_posts.asp?TID=867&PID=64514#64514 |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
1
![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() |
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Сме го испуштиле овоа, пред изборни ветувања на градоначалникот за тој проект....
Проект: Речно корито - Уредување на кејот на реката со шеталиште и стази за велосипеди и ролери. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
Еве нешто материал пред обновата...и од целиот проект...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() фб |
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() |
||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 12> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |