![]() |
![]() |
![]() |
Скопје 2014 |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4243444546 329> |
Author | |
mirakuliks ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Feb-2010 Location: New York Online Status: Offline Posts: 831 |
![]() ![]() |
Неуставно е даночните обврзници да немаат углед во тоа за што се трошат парите а не е од воено-сигурносна природа со импликации по езбедноста.
|
|
![]() |
|
The Man ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Oct-2009 Online Status: Offline Posts: 135 |
![]() ![]() |
Досие „Скопје 2014“ - http://okno.mk/node/4507
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Знам дека сега некако сега ќе ме фати мрза, ама реков ќе соберам сили и ќе го направам ова резиме..... акаунтот на човекот е CTreber.... мислам дека е странец и ненадејно се појави на ССЦ, а ако некој се препознае од тука, тогаш одлично.... добро не е тој важен сега.... туку сликиве... незнам дали некој сликал но еве.... линк води до неговиот линк на ССЦ.... http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=65108109&postcount=97 и уште еден.... http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=65421941&postcount=107 И секако сликите на Nikolaa, кој го препознав, и човекот прави одлична работа со камера на Идивиди..... http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=65059147&postcount=89 Edited by FoSsiL - 17-Oct-2010 at 18:13 |
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
![]() Изедитирај, освен првиот, другите линкови сите водат повратно повторно до овде |
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
видов сега правам, не ме следи среќа но ќе го средам....
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
ај некако вака, ама требаше простор да оставам меѓу редови, незнам што му беше..... сами се линкуваа....
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
Nikola e makedonec od stranstvo, no covekot pravi se sto moze!
Toj e sekogas aktiven vo ssc ![]() Edited by lslcrew - 17-Oct-2010 at 23:48 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Човекот е од Австалија, македонец.... заедно ја пишувавме темата за Скопје 2014 на illyria.proboards.com..... еве линк од неа http://illyria.proboards.com/index.cgi?board=makedonijamacedonia&action=display&thread=29195, ама никој не беше заинтересиран па престанавме.... прави одлична работа, и таму, а и на ССЦ.... би бил одличен за на build.mk.... ќе го прашам.... го прашав еднаш, му беше мислам проблем да се изразува на македонски... така нешто.... но ќе биде одлично ако заедно ја работиме англиската секција на форумот...
|
|
![]() |
|
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
da da, toj ne znae mislam da pisuva i da cita makedonski!Mi kaza i mene!
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Добро, чим е средена работата со претходниот пост да поминам на моето.... од денес... бев во град и сликав.... Морам да го пофалам ВиноСкоп, изгледа фантастично.... некој прашуваше за постаментот на гемиџиите.... не е готов, исто како и оние на лавовите.... имаше само двајца работници кои заваруваа некои шипки, профили... |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Уште нешто.... околу екранот на Сити Галери.... мислам дека ќе биде издржана работа....
во поголемиот дел има реклами, имаше баш за Мајки на Милчо за во Милениум, и за компанииве на ВиноСкоп што се.... тие ги фатив.... а во долниот дел има вести.... некои поексклузивни вести во поголема површина, а доле како лента други вести..... мислам дека го изнајмува guru.mk.... ваљда нешто како идивиди, портал... веб-страна, што и да е.... Edited by lslcrew - 17-Oct-2010 at 23:47 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Се гледаат и столбовите за жичарата.... ама не на сликите... телефонот не дофаќа до таму.....
|
|
![]() |
|
IN_MOTION ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Jul-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
Еве напраив HDR верзија од сликата на @Nikolaa од SCP |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Оваа панорамата што ја ма направено Никола ја имав во план со многу поголема резолуција и целосниот просторен агол што го фаќа камерата да го опфатам, ама имав проблем со долните слики и баталив. Еве гледам и он не отишол многу доле со сликата.
|
|
![]() |
|
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
@IN_MOTION: Имаш погрешна претстава за тоа што е HDR, но панорамава е подобра од претходно.
|
|
![]() |
|
IN_MOTION ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Jul-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
@fichot користено е HDR adjustments од PS CS5, не е правена со повеќе слики (проекции) како "original" HDR, меѓутоа крајниот ефект е сличен. Во 2014, ако се се заврши во планираниот рок, обавезно треба да се направи добра панорама од ова место но не со камерата од телеком туку се некој профи апарат.
|
|
![]() |
|
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
|
|
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
|
![]() |
|
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
kako mozi so sila da turkat proekti koga ni gragjanite ne gi sakat ??!!
|
|
![]() |
|
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
Нормално е објектов да нема подржка од народот,сам по себе не носи никаква функционалност,за разлика од зградите(ваков или онаков стил може да се оправдаат со сместувачкиот капацитет)и спомениците(скапи или ефтини,дел од нив навистина беше срамота што ги немаше)
Во случајов со портава не можеме да зборуваме ниту за уметничка вредност(бледа,патетична копија),ниту за вклопување во околината(ЕСМ,ГТЦ) Тоа ти е класика за нашиве политичари,кога ќе намислат нешто,дали од гордост,тврдоглавост не го прекинуваат па колку и да не се согласни граѓаните. Лошо е што во последно време станавме имунни на вакви вести и ги гледаме со индиферентност,како да не се однесува на нас. |
|
build.mk, гради форумска историја
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 4243444546 329> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |