![]() |
![]() |
![]() |
Скопје 2014 |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 6970717273 329> |
Author | ||
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
|
Па твојот коментар тврдеше дека омразена е архитектурата која се гради во СК2014. Јас само укажав дека во 2019, никој веќе нема да ја мрази - ќе биде нормална, пошто ќе има други непријатели.
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
![]() ни самите не знаат што сакаат да се постигне со планов... а ако продолжиме како што бевме во последниве 20 години, за мразење ќе има секој нов ден по еден објект ![]() а инку тоа е болна точка, што на се се заборава по некое време, наместо да се учи од грешките низ историјата, тие се повторуваат во најразни форми, знам дека не е дозволено да дискутираме зџа политика, ама за мене СК2014 е рамно на сите „комуњарки“ изградени во Југославија, што навистина е тажно... |
||
![]() |
||
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
|
samo slabaci gledaat vo se neprijateli .. so da reci coek , STRAVOT od nepoznatoto si go praj svoeto |
||
![]() |
||
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
|
Ahaha... sam sebe si dade dijagnoza... Abe covek, pa jas bas zboram za lugje sto sega go sataniziraat SK2014 za se i sesto. |
||
![]() |
||
Дарко ![]() Newbie ![]() Joined: 12-Jul-2009 Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Погледот од портата ќе биде кон Собранието кое ќе се реновира, сигурно и ГТЦ ќе го реновираат во блиска иднина, додуша тоа требаше да биде реновирано одамна, а за Градска Болница не ми се верува дека уште долго ќе опстане таму....нели сакаа да ја прават таа зграда некој деловен центар или сл....паркот ќе биде обновен со сите тие нови споменици...така што верувам дека мислеле на тоа кога решиле да ја прават портата....иако мислам дека нив повеќе им значи погледот од Собрание накај портата и плоштадот...нели со целосно реновирани фасади кои се дел од 2014, црквата и камбанаријата во позадина.....ќе видиме како ќе биде, сеа со избориве може и ќе пишува нешто во програмите
|
||
![]() |
||
Dexter26 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Nov-2010 Online Status: Offline Posts: 2035 |
![]() ![]() |
|
![]() Обнова на ГТЦ ? Добра идеја, но те молам Дарко, немој на нашинциве да им го кажуваш ова, уште малце и ќе се угушиме во овој неокласицизмов. Уште тоа да им текне, неокласицистичка обнова на ГТЦ. Се согласувам дека треба да се обнови, но во неокласицистички стил ? Те молам, немој со тие куршуми. ![]() |
||
![]() |
||
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
|
Mislam deka ubavo bi doslo so kambanarijata vo pozadina. Sto e do Gradska bolnica, toj objekt treba celsno da se butne i da se izgradi edna visokokanica, ke dojde vo linija so viskokokatnicite sproti Holidej in, sto e do obnova na GTC, toj place za toa ama ne veruvam deka voopsto takvo nesto nekogas ke se realizira, inaku Dexter 26, Darko ne rece nisto za neoklasicizam za GTC, nema potreba da go kritikuvas covekot
|
||
...kaj si kapelo pak ke si kape...
|
||
![]() |
||
nouseforname ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 16-Dec-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 156 |
![]() ![]() |
|
stvarno ne svakam akko moze nekoj da mi objasni zosto toa ustvari sto go imame(sobranieto) ke dobie takov makeover so kupoli i so sprat...i so sto ne veke neznam barem spored mene ima vaka nekakov smek a ako se dogradi toj sprat pret sobranieto sto e toj glavniot vlez nagore ke izgleda nekako MN cudno zosto tolkav prostor ni prozor ni nisto nekako sudno???!!???....a posle tie zgradi sto ne postoele se vo anticki stil nea klasicen barok sto bi falelo nekoj novi zgadi mesto sudovi da gi baraat vo grcia i fr natcionalno sob. neka gi baraat vo varna ilinekoj interesni zgradi sto bi go obelezile progresot na 21vek a toa sto postoelo i sto e staro i se neka se restavrira ama bez novi dodavki(zosto od nekoj anonimni izvori sobranieto odvaj stoi a ne pa uste da se dodavaat novi spratovi)
|
||
![]() |
||
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Offline Posts: 417 |
![]() ![]() |
|
mislele ![]() |
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
Него сега читам. Пората ќе биде висока 21 метар ?!
![]() Многу голема бројкава, да не се работи за грешка некоја ...? Јас очекував 10тина метри..15 максимум.. бар и на визуелизацијата изгледаше на толкава ... |
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
Живи били, па видели. |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Абе тие згради што ги спомна си се грди, ама никој не се *ложи* против нив.
|
||
![]() |
||
Observer ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-Oct-2010 Location: MK Online Status: Offline Posts: 271 |
![]() ![]() |
|
fichot тие згради се градени во ???? стил затоа е тешко да се прифатат :-)
|
||
http://www.facebook.com/suvenirimakedonija
|
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
Комуњарски? Едноумие - градење без да прашаш никого за други идеи од тие зацртани во својата глава, и без да дадеш отчет никому колку пари чинело сето тоа. Хмм, ме потсеќа на патриотскиот стил на градба. Нели, постои комуњарска архитектура, мора да постои и патриотска. Ама нешто ми вика дека тие два збора се синоними.
|
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
По 2133434532 пат http://en.wikipedia.org/wiki/Brutalist_architecture |
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
Гитар, само да не бидам погрешно разбран, комуњарски е ставено во наводници. Не се согласувам со таа терминологија.
|
||
![]() |
||
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
|
Не за тебе, за другарот што се изрази со прашалници ![]() |
||
Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
Поглед од ГТЦ, денес.
![]() Edited by HugoGoulding - 05-Apr-2011 at 14:02 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Ај овие зградите ќе ги барокосаме, ама како да се барокоса зградата на ЕСМ?
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
Уште една
![]() |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 6970717273 329> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |