build.mk Homepage
Forum Home Forum Home > Главни теми > Урбани прашања > Урбанистички целини
  Active Topics Active Topics
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Скопје 2014

Bookmark and Share
 Post Reply Post Reply Page  <1 192193194195196 329>
Poll Question: Мислење за Скопје 2014
Poll Choice Votes Poll Statistics
103 [53.93%]
83 [43.46%]
5 [2.62%]
You can not vote in this poll

Author
  Topic Search Topic Search  Topic Options Topic Options
FoSsiL View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Online Status: Offline
  Quote FoSsiL Quote  Post ReplyReply #3861 Posted: 16-Jun-2013 at 14:20
и преродбата продолжува...
Македонија - Земја на чудата!
Back to Top
pbanks View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Quote pbanks Quote  Post ReplyReply #3862 Posted: 16-Jun-2013 at 16:50
Еве малку дискусии за палатата во Берлин на англиски јазик

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1390928

Дел од дискусиите многу потсетуваат на овие што ги водиме ние тука.
Back to Top
alexsend View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote alexsend Quote  Post ReplyReply #3863 Posted: 16-Jun-2013 at 20:13
Не е поентата дали е човекот платеник или не, поентата е во тоа дека она што го кажа е вистина и само вистина, крај!
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
Back to Top
totobobo View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote totobobo Quote  Post ReplyReply #3864 Posted: 16-Jun-2013 at 21:09
Originally posted by N23

Originally posted by totobobo

Познат платеник, кој ревносно одработува за агендата која ја протежира неговиот мецена. Инаку по струка е Филозофско-аррхитектонско-археолошки екперт.
Што уствари и тебе те прави платеник, ама од спотивниот табор, па по аналогија на нештата сите што се контра се платеници на контрашите, а вие сте платеници на родољубите. Се на се, испаѓа дека сите сме платеници, едните финансирани од македонскиот конспиратор Сорос, а другите од реформаторската администрација.

Има разни теории, и оваа твојата е интересна за размислување, ама има една фалинка. Јас знам дека полугркот зема пари за тоа што го работи, и тоа е легитимно, си нашол човекот тезга и си тера. Е сега мене не ме плаќаат за артикулација на моите ставови, понекогаш и ревносно, а претпоставувам дека и ти си пишуваш затоа што така мислиш. Тука е разликата помеѓу нас од една страна и платеникот ...идис од друга страна.
Interceptor design
Back to Top
totobobo View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote totobobo Quote  Post ReplyReply #3865 Posted: 16-Jun-2013 at 21:10
Originally posted by alexsend

Не е поентата дали е човекот платеник или не, поентата е во тоа дека она што го кажа е вистина и само вистина, крај!

Вистина на вистината
Interceptor design
Back to Top
Denko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Denko Quote  Post ReplyReply #3866 Posted: 16-Jun-2013 at 21:55
Covekot go plakaat zatoa sto cel zivot ucel i stignal do doktorska titula. A kakva titula imas ti "Totobobo"?
Back to Top
maktens View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote maktens Quote  Post ReplyReply #3867 Posted: 16-Jun-2013 at 23:03
Каква сака титула нека има ... Чаушот лаже ...
Back to Top
fichot View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote fichot Quote  Post ReplyReply #3868 Posted: 16-Jun-2013 at 23:08
А да земевте да прочитате што имал да каже. Или многу текст ви се гледа, ама има и слики без гајле.
Back to Top
Denko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Denko Quote  Post ReplyReply #3869 Posted: 16-Jun-2013 at 23:31
Originally posted by maktens

Каква сака титула нека има ... Чаушот лаже ...

Nitu go poznavam covekot, nitu pak sakam da go falam ili napagam (kako koga ne go poznavam). No koga velis laze, daj kazi sto toa izlazal.
Back to Top
Razbirash View Drop Down
Newbie
Newbie

Quote Razbirash Quote  Post ReplyReply #3870 Posted: 17-Jun-2013 at 03:39
Dovolno e naslovnata stranica na knigata da se vidi.Zakopana dzamija...???WTF
Back to Top
totobobo View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote totobobo Quote  Post ReplyReply #3871 Posted: 17-Jun-2013 at 07:48
Originally posted by Denko

Covekot go plakaat zatoa sto cel zivot ucel i stignal do doktorska titula. A kakva titula imas ti "Totobobo"?

За да бидеш платеник не треба да си учел цел живот, а далеку од тоа дека сите доктори се платеници. Едноставно има секакви во сите социјални и образовни слоеви. Овој е *доктор платеник*, си нашол спонзор и си одработува, тоа е негово легитимно право.
Interceptor design
Back to Top
Denko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Denko Quote  Post ReplyReply #3872 Posted: 17-Jun-2013 at 13:40

За да бидеш платеник не треба да си учел цел живот, а далеку од тоа дека сите доктори се платеници. Едноставно има секакви во сите социјални и образовни слоеви. Овој е *доктор платеник*, си нашол спонзор и си одработува, тоа е негово легитимно право.
Si zemas pregolema sloboda vo izjavite. Koj tebe ti dal pravo vaka na slepo da narekuvas nekoj platenik!?
Back to Top
alexsend View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote alexsend Quote  Post ReplyReply #3873 Posted: 17-Jun-2013 at 15:55
А малку повеќе да се замарате со тоа што човекот кажал од колку дали имал пари или не!?
Јас Скопје никогаш не сум го замислувал вака.
Back to Top
BOJAN View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote BOJAN Quote  Post ReplyReply #3874 Posted: 17-Jun-2013 at 16:42
Јас книгата на професорот Чаусидис ја немам прочитано, се надевам дека во некое блиско време ќе дојдам до нејзе. Би сакал да слушнам впечатоци за СОДРЖИНАТА на книгата и рационална критика за неа. Но ве молам, нишкава почна да оди во бестрага со објавување на биографии на личности, платеници, предавници и омаловажувања на лична основа. Би требало да се сконцентрираме на проектот Скопје 2014 овде.
Back to Top
Denko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Denko Quote  Post ReplyReply #3875 Posted: 17-Jun-2013 at 16:49
Originally posted by BOJAN

Јас книгата на професорот Чаусидис ја немам прочитано, се надевам дека во некое блиско време ќе дојдам до нејзе. Би сакал да слушнам впечатоци за СОДРЖИНАТА на книгата и рационална критика за неа. Но ве молам, нишкава почна да оди во бестрага со објавување на биографии на личности, платеници, предавници и омаловажувања на лична основа. Би требало да се сконцентрираме на проектот Скопје 2014 овде.
Knigata e tuka na stranicata gore, pa ako imas vreme citaj, analiziraj i komentiraj.

http://www.okno.mk/sites/default/files/082-Nikos-Chausidis-Skopje-2014.pdf
Back to Top
Makedon PV View Drop Down
Newbiе
Newbiе

Quote Makedon PV Quote  Post ReplyReply #3876 Posted: 17-Jun-2013 at 19:55
Можи некој да ми кажи  од каде е човеков. Македонец со вакво име и презиме не сум слушнал досега. По името секој ќе рече на прво дека е Грк.
Back to Top
alexgizh View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group

Quote alexgizh Quote  Post ReplyReply #3877 Posted: 17-Jun-2013 at 20:27
Јас знам човек со грчко име и презиме, а со 100% македонско потекло. Постојат раселени Македонци од егејскиот дел што имаат грчки имиња и презимиња. Како и да е, и да е човекот етнички грк, зарем тоа му го ништи правото да погледне објективно? Зарем мислите дека „од инает зборува пакости против СК2014“?
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
Back to Top
totobobo View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote totobobo Quote  Post ReplyReply #3878 Posted: 17-Jun-2013 at 21:45

Si zemas pregolema sloboda vo izjavite. Koj tebe ti dal pravo vaka na slepo da narekuvas nekoj platenik!?

Истото право со кое ми се обраќаш ти мене, а кој си па ти да ми попуваш постојано. Јас не зборувам на памет, туку знам дека е *платеник*, а и он самиот не го крие тоа. Ти лупеташ бидејки немаш информации кои за повеќето се јавно познати, прочешлај кој го финансира издавањето на горенаведената книга, можеби ке бидеш претпоследниот кој ќе го дознае тоа.
Interceptor design
Back to Top
Denko View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote Denko Quote  Post ReplyReply #3879 Posted: 17-Jun-2013 at 22:11

Истото право со кое ми се обраќаш ти мене, а кој си па ти да ми попуваш постојано. Јас не зборувам на памет, туку знам дека е *платеник*, а и он самиот не го крие тоа. Ти лупеташ бидејки немаш информации кои за повеќето се јавно познати, прочешлај кој го финансира издавањето на горенаведената книга, можеби ке бидеш претпоследниот кој ќе го дознае тоа.
Ti postojano zboruvas napamet, i zatoa od vreme na vreme (ne postojano) ti repliciram. Za drugoto sto da ti objasnuvam koga nema da razberes.
Back to Top
zabegan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Quote zabegan Quote  Post ReplyReply #3880 Posted: 17-Jun-2013 at 23:20
браво браво, во рок од пет минути успеавте човек, кој има напишано долга исцрпна анализа за Ск2014, аргументирана, професионална и културна и се совпаѓа со архитектонската перцепција (и покрај тоа што не му е струка), да го сведете на ниво на шлајм само поради тоа што се помачивте да прочитате дури една негова реченица, која очигледно не се совпаѓа со вашите сваќања за светов, кој е сведен на табори... Suicide
па после се чудат луѓе зошто да не протестирам... за кого да протестирам бре човече?
Architects create dreams...politicians create nightmares
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 192193194195196 329>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

This page was generated in 1.494 seconds.

Copyright ©2007 - 2025  build.mk

Коментарите на форумот претставуваат лично мислење на нивните автори и не претставуваат официјален став на build.mk.