![]() |
![]() |
![]() |
Фонтани во Вардар |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 12> |
Author | ||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Хммм... се прашувам зошто баш оваа висина на испустите. Ми личи доста ниско во однос на кејот, или можеби сликата лаже.
Дали е пресемтано дека просечно водостојот на Вардар ретко ја престигнува таа кота и дека фонтаната непречено би оперирала најголемиот дел од времето? Или можеби утврдената кота е утврдена во согласност со водостојот кој би се постигнал кога ќе се изградат каскадите на Вардар? |
||
![]() |
||
alexgizh ![]() Moderator Group ![]() ![]() Joined: 07-Jan-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1976 |
![]() ![]() |
|
Нема ли некако да ги уредат фонтаниве, да ги енкапсулираат во некоја форма? Вака ми изгледа грубо, како цевки од водовод.
|
||
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
|
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
Тоа е се? Нешто обично ми изгледа...
|
||
![]() |
||
Рок-Барок ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 29-Aug-2010 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 118 |
![]() ![]() |
|
![]() Moже нешто вакво ![]() Edited by Рок-Барок - 07-May-2011 at 02:53 |
||
![]() |
||
IN_MOTION ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Jul-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
|
Мислам некаде се збореш дека на фонтаните во вардар ке има и релјефи околу.
|
||
![]() |
||
Шпер ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Jun-2009 Location: Струмица Online Status: Offline Posts: 310 |
![]() ![]() |
|
Не знам дали досега е поставена слика од фонтаната (или водоскок) од Ада Цинганлија во Белград. Доста импресивно излгеда...
|
||
![]() |
||
![]() |
||
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
|
Aooo tie Vo Vardar ke bidat daleku povisoki.
![]() |
||
...kaj si kapelo pak ke si kape...
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
дај боже ветер да не дува кога ќе работат...
|
||
![]() |
||
Bulldozer ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18-Jul-2010 Online Status: Offline Posts: 149 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
bojanbole ![]() Groupie ![]() Joined: 27-Mar-2011 Location: Macedonia Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
haha, tatko mi vika kolku se ima iskacuvano vardar, tesko na ovaa plaza, a za fontanava nejkam ni da zboram
![]() od kaj znaes moze e sofisticirana pa , koa se kreva nivoto na vardar so hidraulika gi krevaat i cevkite ![]() |
||
![]() |
||
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
|
Вардар се качувал на времето, кога немало брана на Матка, и на Козјак. А за цевките, тие дури и да се под нивото на реката неколку см, нема да им пречи, бидејќи водата ќе ја растераат без проблем. |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
|
Нема потреба да се исклчуваат... растерувањето се случува сосема природно, со притоскот на фонтаната и нема ни да се примети. Мислам на тој притисок и пола метро да се испод нема да се примети.
|
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
nouseforname ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 16-Dec-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 156 |
![]() ![]() |
|
.....deneska bas pominuvav na plostat i zaprimetiv deka toa sto bese zemja go trgnale,a koga tregnale da ne znae nekoj
![]() |
||
![]() |
||
WNBARCH ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 15-Apr-2011 Online Status: Offline Posts: 86 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
4skopje ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Feb-2011 Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
Рок-Барок ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 29-Aug-2010 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 118 |
![]() ![]() |
|
Многу одолговлекоа со фонтаниве..кажаа 7 месеци,па година.. а ќе испадне 2 на крај
|
||
![]() |
||
Birokrat ![]() Newbiе ![]() Joined: 23-Aug-2010 Location: here and there Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Фонтаната таа што е функционална ќе стартува со работа на 1 Јуни, бар така од работниците разбрав, ваљда предизборно ќе ја пуштат.
Вие е гаље ќе јачаме имунитет. Edited by Birokrat - 21-May-2011 at 05:16 |
||
![]() |
||
4skopje ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Feb-2011 Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
|
Otprilika vaka treba da izgleda !!!
![]() ![]() |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 56789 12> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |