![]() |
![]() |
![]() |
Скопје 2014 |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7576777879 329> |
Author | ||
Рок-Барок ![]() Senior Member ![]() ![]() БАНИРАН Joined: 29-Aug-2010 Location: Куманово Online Status: Offline Posts: 118 |
![]() ![]() |
|
Лично мене зелената боја на споменици многу ми се доаѓа..некако ми делува по шармантно.. како што кажа членот над мене , се е прашање на вкус
|
||
![]() |
||
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
|
jas mislam deka sto pocista e bronzata pobrzo pozelenuva, a i mene licno poveke mi se sviga taka pozeleni nekako ubav shmek toa mu dava
|
||
![]() |
||
fichot ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-Feb-2010 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2602 |
![]() ![]() |
|
И мене ми се покул позеленети, поубаво се гледа формата и обликот, и подобро излегуваат на фотки (особено контрасветло со небо во позадина).
![]() |
||
![]() |
||
4skopje ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Feb-2011 Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
|
Da ne se povtoruvame istoto pa istoto. Ima i sto pozelenuvaat,ima i sto ne. Dopaganjeto e rabota na licen vkus. ( Vienna 2011)
![]() |
||
![]() |
||
4skopje ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Feb-2011 Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
dule ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Mar-2011 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 255 |
![]() ![]() |
|
Меѓу другото споменикот на Скендербег ми се чини беше поставен пред 5 години,денес истиот личи како нов.И плус споменикот на Скендербег чини пет пати помалку за разлика од спомениците од Скопје 2014.(поточно зборам за спомениците на Гоце Делчев и Даме Груев.И јас ќе се сложам со тебе дека мнозинството од граѓаните мислат дека спомениците се неквалитетно изработени. |
||
![]() |
||
Observer ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-Oct-2010 Location: MK Online Status: Offline Posts: 271 |
![]() ![]() |
|
Заклучок - спомениците требаше да ги правиме во Тирана а не во Венеција и Белград?
|
||
http://www.facebook.com/suvenirimakedonija
|
||
![]() |
||
toasumjas ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 25-Jun-2010 Location: Skopje/ljubljan Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
|
Каков глуп заклучок. Невкусни ти се заклучоците
|
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
krale ![]() Senior Member ![]() БАНИРАН Joined: 28-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 1487 |
![]() ![]() |
|
Интересна репортажа, само не сфаќам зашто цело време за СК2014 се збори како споменици и музеи, а се запоставуваат најскапите проекти како Арената Филип 2ри? |
||
![]() |
||
ovaj_stariov ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 02-May-2008 Location: Prilep Online Status: Offline Posts: 1321 |
![]() ![]() |
|
![]() Krale,iako vremeto na izgradba se poklopuva so drugite objekt,stadionot ne spaga vo Skopje 2014 |
||
build.mk, гради форумска историја
|
||
![]() |
||
Supervisor ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Jan-2008 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 1220 |
![]() ![]() |
|
Еве една вест за од корен изградба на објект што постоел порано и тоа во Берлин!
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,3987720,00.html |
||
NewYork-London-Paris-Moscow-Tokyo-Skopje
|
||
![]() |
||
MGS ![]() Senior Member ![]() Joined: 10-May-2011 Location: Охрид,МКД Online Status: Offline Posts: 307 |
![]() ![]() |
|
Капитален проект е Скопје 2014.Во секој случај потреба за Скопје.Нормално има делови кои се дискутабилни(многу споменици и големината на Алекс.Македонски),ама во најголем дел проектов е итекако оправдан.
Е сега слушам деновиве некои познати македонски архитекти го критикуваат проектов.Ок.Имаат итекако право на тоа.Еден постар архитект дури и слабо одел на плоштад,не можел да го гледа уништувањето на Скопје.Ајдее бе!!!Скопје се уништи во земјотресот 63-та.Тогаш природата си го направи своето.И нормално наместо да се прифатат сугестиите и проектите на најпознатиот тогашен архитект во светот Кензо Танге,нашите избраа уште еднаш да го уништат Скопје,овојпат човечки фактор го уништи Скопје.И не знам од каде сега излезе дека Владава го уништила Скопје???Па Владава се обидувса колку-толку да ги исправи баш тие грешки од пред 40-50 г.И каде бил овој постар архитект пред 40 г. да реагира на тогашното човечко уништување на Скопје???Да рече некој дека ова е дебилен или забеган проект тогаш треба да се провери на психијатар. Па кој капитални објекти се изградени во Скопје до 2007 г.???Па сме прошетале и надвор од МК,сме видоле како изгледаат нормални европски градови.Како се уредени.Скопје до пред овај проект беше обична паланка,немаше ни М од метропола. |
||
![]() |
||
mirakuliks ![]() Senior Member ![]() Joined: 06-Feb-2010 Location: New York Online Status: Offline Posts: 831 |
![]() ![]() |
|
Na toa mesto ushte pravat nekoi arholoshki iskopuvanja i ushte ne se pochnati so poseriozno gradenje, taka da najverojatno kje se cheka moment koga kje ima dovolno pari koi dobro kje mozhat da bidat opravdani zoshto se investiraat vo gradbata na objektot. Inaku momentalno i vo Potsdam se gradi edna stara palata sruüena vo vtora svetska vojna. Inaku spored goleminata site objekti od SK 2014 mozhe voda da i nosat na ovaa palata. Edited by mirakuliks - 10-May-2011 at 16:18 |
||
![]() |
||
pbanks ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 9141 |
![]() ![]() |
|
Се ок, но кога ќе прочитам нешто вакво... ![]() |
||
![]() |
||
G.I. Joe ![]() Senior Member ![]() Joined: 05-Aug-2009 Online Status: Online Posts: 417 |
![]() ![]() |
|
http://www.alfa.mk/default.aspx?mId=104&gId=399 .. poslednata emisija gledajte ja 09.05.2011 . gostin e profesorot po arhitektura Georgi Konstantinovski
|
||
![]() |
||
phenomenon ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 26-Oct-2010 Location: Kumanovo Online Status: Offline Posts: 2691 |
![]() ![]() |
|
Ова Скопје 2014, секогаш ми асоцира на точно еден милениум од Беласица 1014!
|
||
開始されていないだけの戦いが失われ、
|
||
![]() |
||
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
Edited by lslcrew - 10-May-2011 at 18:01 |
||
![]() |
||
Observer ![]() Senior Member ![]() Joined: 13-Oct-2010 Location: MK Online Status: Offline Posts: 271 |
![]() ![]() |
|
Фала ќе го гледаме пензионерот архитект кој предлага да се срушат објектите а материјалот да се продаде, се надевам исто така ќе објасни колку пари зема за проектот пелинце и дали имаше јавна дебата за градење на тој објект, исто така се надевам дека во студиото ја донел државната награда која му ја врачи Бранко Црвенковски една година по изградбата на објектот. |
||
http://www.facebook.com/suvenirimakedonija
|
||
![]() |
||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
|
А од вакви тривијални изјави дека Скопје после проектов ќе биде метропола ми се ![]() |
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 7576777879 329> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |