![]() |
![]() |
![]() |
Фонтани во Вардар |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910 12> |
Author | ||
4skopje ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 22-Feb-2011 Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
|
P.s Lake Geneva
![]() |
||
![]() |
||
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
|
Ако добро ме служеше денес видот, вода од Вардар беше пуштена. Е сеа, дали беше од фонтаната или нешто друго, нз, затоа што видов од тераса. Ипак ми изгледаше дека доаѓа баш од делот кај што е замислена да биде, а у висина идеше до Архивов. Можда ја тестирале денес.
Еве и сеа гледам некој водоскок, ќе да е фонтаната. ![]() Edited by N23 - 02-Jun-2011 at 16:47 |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
||
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
|
da fontanata e, se gleda na idividi
|
||
![]() |
||
mcnikola ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 24-Dec-2010 Location: Bitola Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Сега гледам на камерата на Телекабел дека е пуштена фонтаната ама не ми се верува колку е висок млазот вода,оди над музејот на ВМРО во висина.
|
||
Some days wouldn't be special, if it wasn't for rain
Joy wouldn't feel so good, if it wasn't for pain |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
![]() |
||
lupo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 13-Nov-2009 Online Status: Offline Posts: 434 |
![]() ![]() |
|
Eeeeeeeeeeeeeee super, bravo
![]() |
||
...kaj si kapelo pak ke si kape...
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
Еве фотки од пробата.
Очигледно ќе има проблем со сето она ѓубре кое константно ќе се трупа на и околу инсталациите. Тоа беше јасно уште на сам почеток, дека за ваква работа (настрана дискусијата за потребата и естетиката) најпрвин Вардар треба да се направи далеку почиста река. Исто така, сеуште нема потврдена информација каква вода користат водоскоциве, но изгледа дека е водоводна. Ако е така, дефинитивно треба да се обзнани податокот колкаво количество трошат, бидејќи очигледно е огромно. Ако не е водоводна, конечно нека се обелодени каква е и на каков третман подлежи. 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 Еве ја и другата ![]() Edited by Cloverstack - 02-Jun-2011 at 19:02 |
||
![]() |
||
spaceman091 ![]() Senior Member ![]() Joined: 26-Dec-2009 Online Status: Offline Posts: 516 |
![]() ![]() |
|
ubavo ubavo ova kako sto gledam ima i reflektori znaci i navecer ke bide osvetleno
![]() |
||
![]() |
||
IN_MOTION ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Jul-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
|
Jas ja vidov od mostot kaj holyday inn i dobro izgledase. Se nadevam navecer osvetlena uste podobro ke izgleda.
![]() |
||
![]() |
||
my Macedonia ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 09-Oct-2008 Location: 🇲🇰🇨🇭 Online Status: Offline Posts: 4094 |
![]() ![]() |
|
Offtopic: Zabeleza kaj mostot nekakvi aktivnosti osven postavuvanjeto na skelinjata? |
||
![]() |
||
OBX ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 05-May-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
|
Околу тоа од каде црпат вода фонтаниве, се мислам дека се копаа бунари за од таму со пумпи да се извлекува како не би се трошело водоводна вода, по мене е штета ако чиста вода за пиење се употребува за фонтаниве... Инаку ми се допаѓаат!
|
||
![]() |
||
IN_MOTION ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-Jul-2009 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 204 |
![]() ![]() |
|
@my Macedonia Мислам дека едната лента за накај центар беше затворена, а сабајле видов кај што почнува и завршува мостот на спојот со асвалтот вградуваа некој гуми (вообичане како што има на мостовите). |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Jul-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 7859 |
![]() ![]() |
|
инаку, тоа тревките по цевките се некаква камуфлажа или треви од Вардар? како и да е, морам да признаам дека фонтаниве убаво ми изгледаат, брем вака на слика од око |
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
Многу се високи млазовите, посебно средниот, го покриваат видикот кон музејот... А и некако прскаат "негеометриски", немаат некоја посебна форма, може е во прашање силен ветер, но вака изгледаат ко да пукнала цефка.
Edited by HugoGoulding - 02-Jun-2011 at 20:18 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
и ете го тој ветер за кој зборевме порано, тоа е тоа што нечини, плус останува проблемот со нивото на Вардар |
||
![]() |
||
HugoGoulding ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 05-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1304 |
![]() ![]() |
|
Приметувам на сликиве дека две цефки не работат, можеби и затоа малце ми е несиметрично како целина...
Edited by HugoGoulding - 02-Jun-2011 at 20:31 |
||
![]() |
||
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
|
||
![]() |
||
alexsend ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2011 Location: Скопје, Центар Online Status: Offline Posts: 2086 |
![]() ![]() |
|
И јас случајно се најдов на плоштадот кога видов дека левата фонтана работи. Меѓутоа водата кога паѓа ја дува ветер и за малку ќе стигнеше до Камениот мост...а ветер не дуваше силно.
|
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 678910 12> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |