![]() |
![]() |
![]() |
Спомен куќа на Мајка Тереза |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 212223 |
Author | |
гитардемон ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19-Feb-2008 Online Status: Offline Posts: 5424 |
![]() ![]() |
Bullcrap - толку
|
|
![]() |
|
tiberix ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 15-Aug-2011 Location: Sofia Online Status: Offline Posts: 284 |
![]() ![]() |
![]() |
|
jyvation ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 11-May-2013 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 4191 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
вчера конечно ја видов и каменава фасада во живо на спомен домов, и што да кажам не само ѕидарите од Гранит, ами и инжинњерите та и надзорот, а особено архитектите имаат тежок естетски кабает што допуштиле ваков келепурлук да се истресе сред улица Македонија таман симболично да покажат дека и од традиционалните елементи знаеме да направиме карикатура, од друга страна токму бидејки муабетот е фасада негледам зошто повторно истата не би се преѕидала, но конечно со некој вичен мајстор за камен од Мала Преспа та макар го платиле и по тоа англиските стадарди [1] друга забелешка би било одржувањето, само колку скалите странично и ѕидот околу нив откако ја кренале не ги искречиле! може во сета оваа збрка и скулптурата на тешкото (пто е во продолжение) некако партерно или светлосно не ја врзале за објектов колку да се знае дека и оние кои искрено заслужуваат почит од скопјани тоа најскромно речено ќе го добијат многу тешко, во најдобар случај како тендерска изведба макар архитектите се надминале себеси и своите експериментални пориви ќе заборавев кај бунарот со функција на коњопој ме изненади автоматот за кафе и сладолед, ем то фрижидерот за сокои, да ставеа и некое скараџиско гранапче место сувенирницата немаше да згрешеа, а позади на амфитеатарчето не ќе е лошо да му турат и една тенда пошто вака евентуално само навечер истото да е во функција!? да мучнеле малку глата и да го испуштеле спрема дрворедот кај тешкото и некако, но ова е уште еден дополнителен зицер а кој посекако требале да го истоварат бар во камен во контекст фасадава со оглед дека истото треба да е составен дел од домчево Edited by Max - 17-Jul-2015 at 10:23 |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 212223 |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |