![]() |
![]() |
![]() |
København, Копенхаген, Данска |
![]() |
Post Reply ![]() |
Author | |
ironm ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2018 Location: Frankfurt Online Status: Offline Posts: 886 |
![]() ![]() Posted: 23-Jul-2019 at 15:06 |
Последните 7-8 слики се направени со троа полоша камера, па затоа квалитетот им е послаб.
|
|
![]() |
|
ironm ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2018 Location: Frankfurt Online Status: Offline Posts: 886 |
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() ![]() |
Овој патепис е дел од тура што ја направив низ Гетеборг, Малме,
Копенхаген, Орхус и Олборг. Ќе гледам да не ги трупам темите со слики за
да нема се и сешто.
Копенхаген е главен град на Данска и најголем град со околу 800.000 жители. Областа првпат е населена во 10ти век од страна на Викинзите, но во меѓувреме градот претрпел многу промени и различни развои предизвикани од пожари, болести и војни, па денешниот изглед е оформен во 18ти и 19ти век. Еден од најголемите финансиски центри во северна Европа и седиште на Копенхашката берза, а исто така и голем студентски центар со универзитетот на Копенхаген, Данскиот технички универзитет, ИТ универзитетот на Копенхаген и Копенхашката бизнис школа. Познат и како град на велосипедите, не ја пропуштив приликата да го извозам попреку и напреку целиот град со велосипед ![]() Патем, со велосипед ги возев сите градови, а не само Копенхаген, користејќи ја Donkey Republic. Најдолу последната слика е од нив, портокалови велосипеди, ви ја препорачувам кај и да одите во западна Европа, функционира беспрекорно. Edited by ironm - 24-Jul-2019 at 11:57 |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |