![]() |
![]() |
![]() |
Простор за анимирани размисли |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345 8> |
Author | |
алек ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 23-Mar-2009 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
London 2012 Olympic Games Aquatic Centre Animation by Zaha Hadid
http://www.youtube.com/watch?v=0wRqnejg778 Edited by алек - 08-May-2009 at 12:33 |
|
![]() |
|
La Linea ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Nov-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2067 |
![]() ![]() |
Во контекст на муабетот, еве го планот на Хитлер за главниот град на светот - „Германиа“ (Germania), на местото на Берлин. Се што било замислено за овој град било мегаломанско и во голема мера неизводливо. Но ќе ви го одземе здивот:
уште еден клип, овој го препорачувам повеќе. на 1:04 го дава Рајхстагот до Volkshalle за споредба Да напоменам дека клиповите содржат нацистички симболи, но тука ја разгледуваме урбанистичката страна |
|
Помогнете во Македонската Википедија - Слободна енциклопедија!
|
|
![]() |
|
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
споредбата на некој режим со хитлер е патетична, но ајде во недостаток на разбирање и аргументи претпоставувам секоја грандиозна идеја може да се доживее како халуцинација на некој си таму диктатор.
па дури и во навистина диктаторски режими како кинескиот ваквата волја за градителство не се доживува ни дома ни надвор катастрофално... да ја вратиме топката малку на место, па во контекст на мојава размисла, но и во контекст на постот на алек и лондонскиот акватик центар, еве ја за споредба водената коцка од пекинг. еве и два клипа околу проектот и изведбата Edited by beTon - 12-May-2009 at 07:05 |
|
![]() |
|
beTon ![]() Senior Member ![]() Joined: 25-Jun-2008 Online Status: Offline Posts: 3893 |
![]() ![]() |
изгледа оставил Митко со метаморфозите голем впечаток на младите генерации студентите или пак фолдед темата им ја товари за семинарски, еве еден интересно спакуван проект од пријателот покиснатиот формџија
![]() |
|
![]() |
|
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
еве една чудна дипломска, не ми влегува во глава хипер-минимализмов со исонот во позадина, односно самата идеја за рефлектирање на црковното пеење како нешто модерно ми е неразбирлива или подобро речено невклоплива, бар се надоврзува формално на претходниот пост... во секој случај од комбинирање глава неболи, ниту пак сите проекти се замислени како за идеални според одреден филозофски патерн или уметнички стандард! некои проекти можат да носат сосем трета порака во себе а на нив да се гледа како илегален упад, но кај нас неретко рендерите знаат да завршат и на улица
|
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
Вреди да се погледне...
|
|
![]() |
|
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
ова лсл во недостаток од нишка тука си ги пуштил булдужерите или ти личи муабетот нa анимација ![]() ~ туку да ја свртиме и тука проекцијата за скопје 20014 само би замолил тука да не ја искилавиме нишката со празни муабети, тука коментирајте за анимацијата додека за проектот има посебна нишка Edited by Max - 16-Sep-2015 at 00:52 |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
За клипов од технички аспкет. Многу луѓе фасцинириаше пред се поради содржината на клипот и добрите рендери користени во клипот, одколку што стварно е некој клип којзнае колку добар. Нема 3Д движења, само добра квалитетна снимка од одредени агли и добар рендер од истиот агол. Се тоа ќе се спакува добро во layer-и и готово. Не верувам дека е нешто којзнае колку скапа изработката.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
па добро што движења да има, мислиш на прелети и низ ентериерот, за арх визуелизација е добро склепано, јасно можело и подобро но тамански си е, нема да биде лошо за понатака да извадат и подобри варијанти каде ќе влезат и жичарницата, и тунелите (она чисто концептуално), не е лошо ова да се стокми за целиот ГУП на скопје, а на таквата пред се инфраструктурна анимација да се дозакачат повеќето нови и значајни објекти кои ги тера државата или ги иницира како странски инвестиции истата... му фали на 2xfx уште ед-вуд-на-мускули за да бидне муабетот 3xfx та да понудат пакет аранжман, од снимање,анимирање,едитирање
Edited by Max - 02-Oct-2012 at 18:33 |
|
![]() |
|
suzana ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 09-Mar-2010 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
сеедно дали сум млад или стар уметник и дали имам или немам камера- во моментов откривам за нишката...
|
|
andronika
|
|
![]() |
|
suzana ![]() Newbiе ![]() ![]() Joined: 09-Mar-2010 Location: skopje Online Status: Offline Posts: 0 |
![]() ![]() |
да се жалам заради една нишка која Вие можевте со два збора да ми ја опишете во приватната порака јас еве губам драгоцено време-можеби треба да наполнам 80 години за да започнам разговор или што уште ќе си измислите... |
|
andronika
|
|
![]() |
|
UrbanFreak ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 28-Oct-2007 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 1732 |
![]() ![]() |
@suzana
Извини, но воопшто не разбирам што сакаш да кажеш и на кого се жалиш? Нишкава е отворена и постои, и доколку се пронаоѓаш во прозваните млади уметници, бујрум користи ја.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
се жалам на оригиналниот пост кој е цитиран и не ти се потсмевам затоа што не си разбрал/а на што се жалам, а се жалам на потсмевачите кои на тој начин покажуваат дека се НЕПЛЕМЕНИТИ.
се жалам на потсмевачите - тие што го елиминираат подоброто од нив и не станува збор за таа нишка . Но сепак ми е драго што сум поканета и секако ќе ја прифатам поканата... |
|
andronika
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Edited by Max - 30-Jul-2011 at 00:40 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
ништо неможе да ме изненади кај нас па ни ова ем одма во соседство има и побетер нло т.н. арка [1] она што беше веќе не е, а треба да се свртиме кон она што доаѓа, но отсекогаш Скопје имал склет среќа вака или онака та ниедна дополнителна интервенција не е одвишок [1][2][3][4][5][6][7][8] Edited by Max - 16-Sep-2015 at 00:07 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Edited by Max - 16-Sep-2015 at 00:33 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Edited by Max - 16-Sep-2015 at 00:43 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
во 2009та покрај ПЕИ за локалните избори 3д промоција на програмата имале и НСДП-Ох
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Edited by Max - 02-Oct-2012 at 19:06 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Edited by Max - 02-Oct-2012 at 19:08 |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <12345 8> |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |