![]() |
![]() |
![]() |
Жардињери |
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 456 |
Author | |
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Dave Gahan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 27-Oct-2008 Location: 42°0′N,21°26′E Online Status: Offline Posts: 986 |
![]() ![]() |
Добро, со ова една работа не ми е јасна...јасно ми е дека сообраќајците не ги е**т ни 2% за ништо, ама нели во еден период (бившата држава)дури и оградите на дворовите на аголни локации мораа да имаат транспарентна ограда (значи не грмушки и жива ограда) заради прегледност, а денес се праат џунгли во сред град. Посебно на партизанска мислам дека на пешачките кај архитектонски и кај пазарот настрадаа луѓе што ја поминуваа улицата, откога се подигнаа оние дрвана....разбирам ако ова се праи на автопат каде што истовремено врши работа заленилово: не ти сметаат фаровите од спротивен правец, бучава исл. ама во сред град!? стварно не ми е јасно...
|
|
MAKE CAPITALISM HISTORY
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
Барем од тој аспект, доколку нема џунгла конкретно во близина на пешачките премини, мене лично ми е океј ваквото зеленило.
|
|
![]() |
|
Max ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 07-Jun-2009 Online Status: Offline Posts: 3686 |
![]() ![]() |
арно тоа, а какви цвеќиња мислат да паркираат покрај елкиве, белки ке припазат на тоа, би требало грмушести растенија
мене сеуште ми боде очи што жардињерите се недосредени или изборот паднал да бидат такви, па трифка требаше да оди со некое поестетско решение! може немора павер плочи, но можеше со нешто да се покрие бетонот, ајде белки сеуште не завршиле со проектот, на места од споевите вирее изолациска пена, затоа и претпоставувам дека не е целосно завршен муабетот!? останува да видиме дали околу тој естетски момент ќе има некоја интервенција воопшто, набрзо или во иднина! |
|
![]() |
|
lslcrew ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14-Jan-2008 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 10988 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Cloverstack ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 01-Sep-2007 Location: Скопје Online Status: Offline Posts: 12453 |
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Makedonij ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Apr-2009 Location: Celje - Виница Online Status: Offline Posts: 2190 |
![]() ![]() |
Булеварот Маршал Тито во Виница ке се уредува со украсна жардињера со цвеќе, во должина од 300 м. Иведувач е Вин-Им Виница.
![]() ![]() http://www.opstinavinica.gov.mk/vinica/ |
|
ЈАС ГО РАЗБИРАМ СВЕТОТ КАКО ПОЛЕ НА КУЛТУРЕН НАТПРЕВАР...ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ
|
|
![]() |
|
FoSsiL ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 01-Mar-2009 Location: Аеродром Online Status: Offline Posts: 4699 |
![]() ![]() |
Кај ТЦ Бисер...
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
http://www.time.mk/read/6e7027da4d/2a187f1d97/index.html
Екипи на Градот Скопје деновиве почнаа
да ја градат средишна жардиниера на булеварот Партизански одреди, во
должина од 1500 метри, на потегот од мостот Обединети нации до
раскрсницата кај Порта Влае. Широчината на жардиниерата ќе се менува
според условите на патот, односно од 2,5 до 4 метри. |
|
![]() |
|
N23 ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 03-Feb-2011 Location: Skopje Online Status: Offline Posts: 2159 |
![]() ![]() |
Идејава им е ок, само ако нешто прават, нека прават до крај. И понатаму овие жардињери, особено у Аеродром се користат за див премин на пешаците па неретко делови од нив остануваат без трева, само со кал. Нормално граѓаните се криви целосно, ама може и по некој џандар да седи и да почне да казнува. А да не зборам колку од армирано-бетонските елементи се или попукани или искршени уште кога се ставаа. Највпечатливи ми се на пешачкиот премин кај НБРМ и Веро. Импровизација до максимум. Според мене, многу поубави жардињери се оние на водњанска и на еден дел од партизанска, каде се користат бекатон коцки.
|
|
![]() |
|
axel ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 08-Dec-2009 Location: kumanovo Online Status: Offline Posts: 3654 |
![]() ![]() |
http://www.time.mk/read/0a6b6969ec/620f975259/index.html
Се уредува жардиниерата на булеварот “Видое Смилевски-Бато“ Екипите на ЈП “Паркови и зеленило“ почнаа со хортикултурно
уредување на првата жардиниера на булеварот “Видое
Смилевски-Бато“.Жардиниерата која комплетно ќе се уреди е со површина од
2.030 квадратни метри.
Хортикултурното уредување на првата жардиниера на овој дел од булеварот се очекува да заврши за 20 дена.
Градот Скопје за реализација на овој проект издвои од буџетот околу 1,5 милиони денари. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
Главно Мени |
Во овој период, на неколку локации во општина Гевгелија, во тек се инфраструктурни зафати поврзани со комуналната и патна инфраструктура.
Денес започна изградбата на жардинериите на булеварот Гевгелија, на самиот влез на градот.Самите жардинерии ќе бидат лоцирани на зелената површина помеѓу двете коловозни ленти.
Ќе се простираат во должина од 600 метри, со што ќе се видоизмени сегашниот влез во Гевгелија. Вредноста на изведбените работи е 2.050.000 денари а изведувач е фирмата Еуроинг од Гевгелија , која на тендерот имаше најповолна понуда.
Post Reply ![]() |
Page <1 456 |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |